وقتی سرخیِ سیب آذربایجان رنگ می بازد! +فیلم
باغداران آذربایجان غربی بخش اعظمی از زحمت سالیانه خود را از فروش سیب های زیردرختی یا صنعتی جبران می کنند، تلاشی که اکنون ماحصل آن تنها کام دلالان سیب را شیرین می کند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، آذربایجان غربی سالیانه با تولید افزون بر یک میلیون و 200 هزار تن سیب سهم ۴۵ درصدی تولید سیب کشور را دارد اما این افزایش تولید با وجود مرغوبیت و کیفیت محصول نه تنها سودی برای اقتصاد کشاورزی و باغداران نداشته بلکه به یکی از دغدغه های اصلی تبدیل شده است.
آذربایجان غربی 53 هزار هکتار باغ سیب دارد و پیش بینی می شود امسال یک میلیون و 200هزارتن سیب از این باغات برداشت شود که در مقایسه با سال گذشته دوبرابر افزایش دارد.
95 درصد از ارقام تولیدی سیب آذربایجان غربی، سیب های زرد و قرمز لبنانی موسوم به گُلدِن و رِد است و مابقی ارقام تابستانه و بومی است.
200 هزارتن از سیب تولیدی استان به صورت تازه خوری مصرف و یا به کشورهای افغانستان، پاکستان، روسیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود، 600هزارتن در سردخانه ها دپو و 400 هزار تن سیب صنعتی نیز اسیر طمعِ دلالان بازار سیب می شود.
باغداران پرداخت دیرهنگام پول فروش سیب زیردرختی از سوی تعاونی ها را علت روی آوردن خود به سمت دلالان عنوان می کنند.
سیب صنعتی یا همان سیب زیردرختی توسط دلالان خریداری و برخی باغداران حتی به علت قیمت پایین از فروش محصول خود امتناع می کنند.
کارشناسان معتقدند، افزایش حداقل ۳۰ درصدی قیمت خرید سیب صنعتی از سوی صنایع تبدیلی منجر به ارتقای کیفیت محصول سیب در سردخانهها خواهد شد.
ایجاد صنایع تبدیلی جدید و تشکیل تعاونی باغداران نیز از جمله راهکارهای اساسی است که می تواند رونق بازار سیب استان را درپی داشته باشد.