پخش زنده
امروز: -
نخستین دور گفتگوهای اسلام و هندوئیسم در همایشی با موضوع معنویت در اسلام و هندوئیسم به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو و شورای تحقیقات فلسفه هند و همچنین بنیاد هند آغاز شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از دهلی نو ، نخستین دور گفتگوهای اسلام و هندوئیسم در دهلی نو پایتخت هند گشایش یافت .
در این همایش که با موضوع معنویت در اسلام و هندوئیسم وبه همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو و شورای تحقیقات فلسفه هند وهمچنین بنیاد هند آغاز شد، اندیشمندان و صاحب نظران دین اسلام و هندو از ایران و هند با ارائه مقالاتی در باب معنویت در اسلام و هندوئیسم با یکدیگر تبادل نظر می کنند .
مراسم گشایش این دور از گفتگوهای دو روزه با پیام نخست وزیر هند آغاز شد .
در این پیام «نارندرا مودی» با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست اعلام کرد : هند و ایران روابط دیرینه و پیوند مستحکمی را در طول تاریخ به نمایش گذاشته اند.
وی افزود: قرنها ملت های ما دوستان ویژه ای با هم بوده اند و بدین سبب، شایسته است که چنین گفتگوی بین دینی از سوی مؤسسات هر دو کشور تدارک دیده شود.
نخست وزیر هند در بخش دیگری از این پیام آورده است ، موضوع و عنوان کنفرانس قطعا موجب گسترش بیشتر پیام صلح و همدلی جهانی خواهد بود و اطمینان دارم این رخداد، بستری شایسته را برای گفتگوها و مباحثات سودمند، فراهم کرده و فرصت مغتنمی را برای شرکت کنندگان بدست آورده است تا از جمع فرهیختگان علمی و رهبران دینی کسب فیض کنند.
در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین «محسن قمی »معاون بین الملل دفتررهبر معظم انقلاب با موضوع معنویت نیاز مشترک امروز انسان معاصر سخنرانی کرد .
وی با اشاره به شرایط کنونی جهان گفت: مردم منطقه به ویژه دو تمدن بزرگ ایران و هند با همکاری های بیشتر و گفتگو می توانند نقش مهم و موثری در آینده بشری رقم بزنند .
حجت الاسلام والمسلمین قمی با بیان اینکه اکنون بیش از یک سوم جمعیت کره خاکی را پیروان اسلام و هندوئیسم تشکیل می دهند گفت :با وجود اختلاف در برخی مبانی و راهکارها بین این ادیان، اما اشتراکات فراوانی دارند که مهمترین این اشتراکات توجه به معنویت و عبور از ظاهر پدیده ها و توجه به باطن و حقیقت پدیده هاست .
قمی معاون بین الملل دفتررهبر معظم انقلاب مساله فقدان معنویت و نادیده گرفتن بسیاری از ارزش های انسانی را از مهمترین چالش های بشر امروز عنوان کرد و افزود دو ملت ایران و هند و دو دین اسلام و هندوئیسم می توانند با کمک هم آینده بهتری را برای جهان بشریت رقم بزنند .
«ابوذر ابراهیمی» رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هم با ارائه مقاله ای با عنوان معنویت عبور از ظاهر به معنا گفت: معنویت همانند غذا برای بشر امروز ضروری است و غفلت و جهالت و بیخردی می تواند انسان را از معنویت دور کند .
وی خرد و خرد ورزی را از ویژگی های ادیان اسلام و هندوئیسم برشمرد و افزود: خشونت و افراطی گرایی و بسیاری از مشکلات و پیامدهای آن ناشی از بیخردی است .
ابراهیمی رئیس شورای سیاست گذاری و هماهنگی ادیان ایران یکی از وظایف مهم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را گفتگوی ادیان و تمدن ها عنوان کرد و افزود این سازمان با بیش از 30 کشور گفتگوی دینی دارد .
وی افزود: تا کنون با واتیکان ده دور گفتگو برگزار شده است وبا کلیسای ارتدوکس روسیه ،آلمان و اتریش و همچنین با بودیسم هم گفتگوهایی انجام شده است اما با هندوئیسم این نخستین باری است که گفتگوها را برگزار میکنیم .
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: پیشنهاد شده است دور دوم این گفتگوها نیمه دوم سال آینده در ایران برگزار شود .
در این مراسم غلامرضا انصاری سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند هم با تقدیر از پیام نخست وزیر هند به این همایش ابراز امیدواری کرد با حمایت های مقامات و صاحب نظران دو کشور ایران و هند این گفتگوها گسترش یابد .
وی معنویت را مفهوم مشترکی در ادیان هندوئیسم و اسلام دانست و افزود افراط گرایی و تروریسم در جهان پیامد دوری از معنویت و برداشت نادرست از دین است .
در این مراسم همچنین چند اندیشمند هندو با ایراد سخنرانی هایی درباره مشترکات ادیان از جمله هندوئیسم و اسلام بر گسترش همکاری ها و گفتگوهای فرهنگی و مذهبی ایران و هند به عنوان دو ملتی که از پیشینه های مشترک تاریخی و فرهنگی برخوردار است تاکید کردند .
در روز دوم این گفتگوها 16 مقاله و سخنرانی با موضوعات معنویت حلقه مفقوده جامعه مدرن ،معنویت و آرامش ارمغان ادیان برای جهان پرتنش ، اشتراک اسلام و هندوئیسم در اندیشه ،تعالی معنا و معنویت در هندوئیزم و اندیشه اسلامی ،هستی مقدس در حکمت اسلامی و معنویت در اسلام و هندوئیسم از سوی صاحب نظران ایرانی و هندی ارائه خواهد شد.