پخش زنده
امروز: -
دبیر جشنواره فیلم عمار گفت: این جشنواره با آثار مستند آغاز شد، اما بخش داستانی آن رشد محسوسی داشته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ نادر طالبزاده در نشست خبری هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم «عمار» که با حضور وحید جلیلی رئیس شورای سیاستگذاری و حسین منفرد نیز در حسینیه هنر برگزار شد، گفت: برگزاری جشنواره عمار سبب شد موجی از فیلمسازان جوان وارد بدنه فیلمسازی و سینما شوند که توانستهاند تأثیرگذار هم باشند.
دبیر جشنواره فیلم عمار با بیان اینکه این جشنواره با آثار مستند آغاز شد و اکنون بخش داستانی اش هم تقویت شده است گفت: موضوعات خوبی توسط این فیلمسازان مطرح شده است که تغییر و تحولی را هم در بخشهایی به وجود آورده است مثلاً مستندی درباره اعتراضات مردمی ساخته و در تلویزیون نیز درباره آن بحث شد و نشان داد که مردم میتوانند حق اعتراض داشته باشند بدون اینکه با پلیس درگیر شده باشند که در ادامه در اعتراض به برخی از بانکها نیز با همین رویه انجام شد.
طالب زاده افزود: تمام این حس و حال و تحول با ساخت یک فیلم مستند رخ داد.
دبیر جشنواره عمار گفت: اکنون باید روی بخش برنامهسازی تلویزیون این جشنواره کارکنیم و این نکته که بتوان برنامهای برای تلویزیون ساخت که دارای معیارهای لازم فرهنگی ما باشد و همواره جذابیتهای لازم را نیز داشته باشد.
وی ادامه داد: اشتیاق خوبی در تلویزیون وجود دارد و من این را با توجه به برنامهای که دارم و بازخوردهایی که دریافت کردم متوجه شدم.
طالب زاده گفت: «عمار» در مجموع فضای جدید و خوبی است که طی این سالها برخی از میوههایش به بار نشسته است و باید برای پربار شدن آن تلاش کرد.
وحید جلیلی رئیس شورای سیاستگذاری این جشنواره هم گفت: بارها به تلویزیون مراجعه شده است تا بتوانیم با آنها همکاری داشته باشیم، اما گویا آنها در یک حلقه بسته با برخی از افراد حاضر به همکاری بودند که اخیراً صحبتهایی شده است تا بتوانیم این کارها را انجام دهیم.
وی افزود: برنامه تلویزیونی «همبازی» که از شبکه نسیم پخش شد نمونهای از این کار است، برنامههای دیگری هم در دست ساخت است، اما همه اینها مستلزم ان است که تلویزیونی حلقه بسته خود را بشکند و از توانمندیهای خارج از صدا و سیما استفاده کند.
جلیلی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پارسال با ما همکاری داشت و دو دستگاه سینما سیار در اختیار ما قرار داد و ما برای همه اینها از آنها ممنون هستیم، اما اعلام کرده ایم که ما ظرفیت آن را داریم که از ۲۰ سینما سیار از کل کشور استفاده کنیم، ولی به نظر میرسد که در بحث بودجه باید به طور دقیقتری تصمیم گرفته شود.
وی افزود: چرا جشنوارهای که تنها چند روز از سال برگزار میشود ۱۰ تا ۲۰ میلیارد تومان باید هزینه بردارد، در این زمینه نیز باید عدالت رسانهای صورت گیرد و ما حاضریم تجربیات خود را در اختیار مدیران مربوط قرار دهیم.
جلیلی گفت: در طی این مدت تلاش شده است که محلهای اکران مختلفی را برای فیلمها در نظر بگیریم، دانشگاه، مدرسه، منزل، حسینیه، محلهای نماز جمعه، محل کار، باشگاه ورزشی، گیمنتها، محلهها، پارکها، اتوبوسهای شهری، کمپهای ترک اعتیاد، مغازهها و ... مکانهایی برای نمایش و اکران فیلمهای جشنواره «عمار» بوده است.
جلیلی افزود: ۵ هزار گزارش مصوب در اختیار داریم که در اقصینقاط کشور خبر از نحوه برگزاری و نمایش فیلمهای عمار دارد.
وی افزود: در کشورهای اسلامی ۸۰ درصد مردم متدین هستند و تنها ۲۰ درصدشان نحوه زندگی سکولار دارند، اما در حوزه فرهنگ و هنر ۹۰ درصد رسانهها سکولار و غیردینی هستند و ۱۰ درصد آنها در جهان اسلام دینی اند.
جلیلی گفت: در واقع رسانهها در جهان اسلام نمایش دیگر و غیرواقعی از سبک زندگی مردم مسلمان را نشان میدهد به همین دلیل میتوان بیش از گذشته به اهمیت جشنواره عمار پی برد.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم عمار گفت: تلاش عمار برای رسیدن به یک عدالت رسانهای است و میخواهیم فیلمها را در مناطق محروم به نمایش در بیاوریم و برای گسترش این فضا برنامه داریم.
وی اضافه کرد: هموطنان ما با دیدن فیلمهای جشنواره عمار را احساس الفت و قرابت پیدا میکنند و خودشان نیز در راستای تقویت این جریان گام بر میدارند.
جلیلی درباره کیفیت فیلمهای حاضر در این جشنواره گفت: فیلمهایی که در جشنواره عمار ساخته یا با محتواهای ارزشی که ما مدنظر داریم پرداخت میشوند دیگر در جشنوارهها نمایش داده نمیشود، این فیلمها باید حتما در معرض دید قرار بگیرند.
وی افزود: خوشبختانه این جشنواره توانسته خلاءایی را که این فیلمسازان دغدغهمند که احساس میکردند جایی برای نمایش فیلمهایشان نیست پر کرد، اما دیگر این فیلمسازان نمیتوانند بهانهای داشته باشند برای اینکه بگویند آثار ما دیده نمیشود به همین منظور باید به لحاظ فنی هم آثار خود را با کیفیتتر به سرانجام برسانیم.