پخش زنده
امروز: -
رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی حوزه هنری با اشاره به پرهیز رسانههای خارجی از پرداختن به نمایشگاه هنری پوستر با موضوع «میانمار» این اقدام آنها را به جریان کلی حاکم بر رسانههایی مربوط دانست که خود را مدعی حقوق بشر میدانند، اما یک فاجعه حقوق بشری را نادیده میگیرند.
وحید یامین پور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه بازدید از نمایشگاه تجسمی «پوستر میانمار» در حوزه هنری گفت: با یکوت بعضی آثار هنری یا جریانهای فرهنگی هنری در این سالها دیگر تکراری شده یعنی جریانی که معمولا این توانایی را دارد که از یک کاه، کوه بسازد و تبدیلش کند به یک خط اصلی در فضای رسانهای کم کم این توانایی را پیدا میکند که اتفاق جدی را هم بایکوت کند.
این کارشناس فرهنگی افزود: بهتر است بپرسیم اصل ماجرا چرا بایکوت شده این نمایشگاهی است راجع به جنایتی که در میانمار اتفاق افتاده، ولی بخشی از جریان رسانهای که ذیل یک سیاست بالا دستی در حال فعالیت است اصل ماجرا را نادیده میگیرد و طبعا یک اثر هنری درباره آن ماجرا و فاجعه حقوق بشری را هم سعی میکند نادیده بگیرد.
وی گفت: پولی که امپراطوریهای در سایه خرج میکنند برای اینکه بعضی چیزها دیده نشود اینجا خودش را نشان میدهد و البته بیش از این ماجرا آن بخشی شرم آور است آن است که عدهای که مدعی حمایت از حقوق بشر هستند، مدعی اند که حنجره کسانی هستند که صدایشان به جایی نمیرسد، ولی فاجعهای به این دردناکی را نمیبینند و درباره اش سکوت میکنند.
این کارشناس رسانه درباره برپایی نمایشگاه پوستر میانمار و میزان اثرگذاری این گونه رویدادها افزود: این نمایشگاه بسیار سریع به نتیجه میرسد، زیرا گرافیک خیلی زود به نتیجه میرسد و دیگر اینکه در یک سطح بسیار فوق العاده بیننده و مخاطب را راضی میکند، و در واقع هنر را نمیتوان محدود کرد و این آثار راه خود را به بیرون پیدا میکند.
نمایشگاه تجسمی پوستر میانمار هم اکنون در نگارخانه ابوالفضل عالی حوزه هنری برپاست.
نمایشگاه پوستر «نسل کشی مذهبی در میانمار» سه شنبه ۱۸ مهر با حضور جمعی از اهالی هنر در حوزه هنری افتتاح شد.
فراخوان این نمایشگاه حدود یک ماه پیش منتشر شد و به دنبال فراخوان پوستر «نسل کشی مذهبی در میانمار»، تعداد ۷۰ اثر از میان آثار ارسالی از ۱۸ کشور، به نمایشگاه راه یافتند.
چین، اندونزی، هلند، بلژیک، سوریه، مصر، پرتغال، الجزایر، لهستان، اتریش، هندوستان، ایتالیا، ترکیه، فلسطین، صربستان، برزیل، امریکا و مالزی از جمله کشورهای حاضر در این نمایشگاه هستند.
این نمایشگاه تا شنبه ۶ آبان در نگارخانه ابوالفضل عالی و خانه عکاسان حوزه هنری میزبان علاقه مندانش خواهد بود.
این رویداد هنری با همکاری مرکز تجسمی حوزه هنری و انجمن تجسمی روایت فتح شکل گرفته است.