پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران: نقشه راه ما تبدیل استاندارد به مطالبه عمومی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، نیره پیروزبخت تاکید کرد: برای تحقق اقتصاد مقاومتی در سازمان ملی استاندارد سیاست های خود را به گونه ای تنظیم کرده ایم تا استاندارد به عنوان مطالبه عمومی مطرح شود.
وی افزود: با درک درست مردم از استاندارد شاهد افزایش مطالبات عمومی هستیم و نقشه راه سازمان حرکت در همین مسیر است.
رئیس سازمان ملی استاندارد کشور گفت: اگر بخواهیم در داخل و خارج از کشور کالاهای ما مشتری داشته باشد باید به سلامت مردم اهمیت دهیم و این کار با رعایت موارد استاندارد در تولید تحقق می یابد.
وی یادآور شد: مسائل مهم حوزه استاندارد نباید با امور سیاسی تداخل و اصل سلامت مردم را دچار چالش کند و به دور از هر گونه نگاه سیاسی دنبال منافع مردم و تولیدکنندگان با رعایت استانداردها در تولید هستیم.
وی ادامه داد: بیش از یکهزار کالای ایرانی زیرپوشش نشان استاندارد اجباری است و رویکرد ما هم خوداظهاری در این موضوع است تا فعالیت ها آگاهانه و عالمانه در این مسیر انجام شود.
رعایت استاندارد در صنعت گردشگری ضروری است
پیروزبخت گفت: صنعت گردشگری در جهان سالانه 2 هزار میلیارد دلار درآمد دارد اما سهم کشور از این بازار ارزشمند بسیار ناچیز است در حالی که ظرفیت های گردشگری ایران فوق العاده است و می توانیم درآمدهای خود را در این بخش افزایش دهیم.
وی گفت: توجه به رعایت استانداردها در حوزه گزردشگری بسیار ضروری است و می تواند شاخص های ما را بالا ببرد و زمینه جذب بیشتر گردشگر به کشور را فراهم کند که باید با کمک میراث فرهنگی در این مسیر اقدامات موثری ساماندهی شود.
پیروزبخت اضافه کرد: در حوزه صنایع دستی هم توجه به استانداردها می تواند بازارهای جهانی بیشتری برای محصولات هنری ما ایجاد کند.
رئیس سازمان ملی استاندارد بااشاره به توانمندیهای ایران در عرصه جهانی اظهار کرد: امسال برای اولین بار طراحی پوستر روز جهانی استاندارد را یک ایرانی انجام داد و پذیرش گواهی نامه های بین المللی ایران در بخش کیفیت، محیط زیست، ایمنی غذا و انرژی در سطح جها موفقیت های خوبی محسوی می شود.
وی تصریح کرد: همچنین انتخاب یک زن ایرانی در جمع 15 نفر عضو هیئت مدیره فنی سازمان بین المللی استاندارد (ISO) از میان 163 کشور جهان بیانگر توانمندی های کشورمان است که به آن افتخار می کنیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد کشور افزود: از ابتدای تاسیس سازمان استاندارد در کشور، 33 هزار مورد استاندارد کالا و خدمات تدوین و تهیه شده است.
وی با اشاره به پوشش روزافزون استاندارد بر کالاها و خدمات، ادامه داد: براساس بند 24 سیاست های اقتصاد مقاومتی و بند 2030 سیاست های برنامه ششم توسعه، همه کالاها و خدمات زیر پوشش استاندارد اجباری قرار می گیرد.
پیروزبخت یادآورشد: در حوزه فرآیندها، امسال یک هزار کالای داخلی و یک هزار و 700 ردیف تعرفه کالاهای وارداتی را که بیش از 10 هزار مورد را دربر می گیرد مشمول استاندارد اجباری کردیم.
وی افزود: با توجه به اینکه امروز مفهوم، توقع و مطالبات مردم فراتر از گذشته رفته، سیاست و نقشه راه این سازمان برای حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی ترسیم شده است.
وی با بیان اینکه معنی و مفهوم استاندارد تغییر کرده و امروز علاوه بر کالاها، مدیریت، فرآیندها و خدمات و ارتباطات را نیز شامل شده است، افزود: به دنبال افزایش ایمنی و سلامت کالاهای خود هستیم.
وی، سرعت در ارائه خدمت، نوآوری در عرصه تولید و قیمت تمام شده را مهم ترین مولفه های کیفیت خواند.
نشست سازمان جهانی استاندارد درباره لوازم بهداشتی آرایشی با دبیری ایران
نشست سازمان جهانی استاندارد درباره لوازم بهداشتی آرایشی با دبیری ایران برگزار شد.
جمهوری اسلامی ایران دبیری هفدهمین نشست کمیته لوازم بهداشتی و آرایشی سازمان جهانی استاندارد (ISO/TC 217) را بر عهده دارد که سه شنبه در کلمبیا کار خود را آغاز کرد.
بنابر گزارش سازمان ملی استاندارد ایران، در این نشست نمایندگان آلمان، انگلیس، امریکا، فرانسه، ژاپن، سوئیس، اسپانیا، سوئد، استرالیا، نیوزیلند، کره جنوبی، کلمبیا، آرژانتین، برزیل، آفریقای جنوبی، لهستان، تایلند و اتحادیه بهداشتی و آرایشی اروپا حضور دارند.
در این نشست «مژده روشن طبری» پژوهشگر سازمان ملی استاندارد ایران علاوه بر دبیری، ریاست گروه کاری استانداردهای میکروب شناسی را نیز به عهده دارد.
نمایندگان فرانسه و ژاپن نیز ریاست گروه های کاری روش های آنالیتیک، واژه شناسی و فرآورده های ضدآفتاب را بر عهده دارند.
این کمیته فنی با پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در سازمان بین المللی استاندارد تشکیل شده است و 40 عضو فعال و 26 عضو ناظر دارد و تاکنون 27 استاندارد جهانی را تدوین کرده است.
بیشتر کشورهای عضو این کمیته فنی، این استانداردها را به عنوان استانداردهای ملی و منطقه ای پذیرفته اند.
این نشست تا جمعه ادامه دارد و متخصصان درباره استانداردهای بین المللی فرآورده های بهداشتی و آرایشی در چهار گروه کاری
تبادل نظر می کنند.