پخش زنده
امروز: -
یک اقتصاددان با انتقاد از بروکراسیها و موانع موجود بر سر راه تولید گفت: بیش از ۹۰ درصد فعالیت بخش خصوصی صرف امور غیر بنگاهداری میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، پیمان مولوی که در نشست خبری با عنوان بهم ریختگی های اقتصادی و زنجیره های تولید نامتعادل سخن می گفت ، افزود : رتبه اعتباری اقتصاد ایران طبق آمارهای بین المللی در بدترین شرایط جهانی(منفی B) قرار دارد که این آمار عوامل مختلفی از ریسک اقتصادی تا ریسک سیاسی را در بر می گیرد.
وی هزینه سرمایه بنگاه ها را 25 درصد و بسیار بالا دانست و گفت: این در حالی است هزینه سرمایه در جهان به 2 و نیم و 2 درصد است و گاهی به سمت صفر نزدیک می شود.
این فعال اقتصادی محبوس شدن نقدینگی 350 میلیارد دلاری در بانک ها را که نزدیک به تولید ناخالص داخلی(GDP) شده است از مشکلاتی دانست که واحدهای تولیدی را با مشکل کمبود سرمایه در گردش مواجه می کند.
وی یکی از علل بالا بودن ریسک اقتصاد کلان ایران را متلاطم بودن نرخ دلار بیان کرد و گفت: موضوع های ساده ای هنوز حل نشده است که دنیا برای رفع آنها به راه حل رسیده است.
مولوی در ادامه به انتقاد از توقف ثبت سفارش واردات برخی کالاها(خودرو) پرداخت و گفت: چگونه می توان برای بستن ناگهانی ثبت سفارش واردات یا صادرات محصولی توجیهی آورد و به سخنی بسنده کرد که می گوید روزی ثبت سفارش باز می شود.
وی ادامه داد: همین تصمیم ساده و البته غلط چرخه های مختلف موجودی کالا، حساب های دریافتی و پرداختی و نیاز تامین را مختل می کند.
این اقتصاددان خاطرنشان کرد: نکند زمانی برسد که بنگاه های ما توان رقابت بین بنگاهی با جهان را از دست بدهد که آن زمان
محصولی برای صادرات نخواهیم داشت آن هم بر سر موضوع هایی که حتی همه کشورهای همسایه چنین بدیهیات را رفع و رجوع کرده اند و ما هنوز در ابتدای آن مانده ایم.