پخش زنده
امروز: -
ایران در سطح زیرکشت خرما رتبه اول و در میزان تولید، رتبه دوم را در جهان دارد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، عبدالامیر راهنما، رییس مرکز تحقیقات خرما و میوههای گرمسیری ایران، با بیان این مطلب در آخرین روز همایش ملی خرما و امنیت غذایی در اهواز گفت: 85% تولید خرما و 80% سطح زیر کشت آن در پنج کشور جهان قرار دارد که ایران نیز یکی از این کشورها است.
وی افزود: فقط 30% از نخلستانهای کشور درجه یک هستند و 70% دیگر نیاز به اصلاح و جایگزینی دارد و همین نخلستانهای متوسط، عملکرد را کاهش میدهد.
رییس مرکز تحقیقات خرما و میوههای گرمسیری ایران افزود : کشورهای صادرکننده خرما به دو دسته اصلی و مجدد تقسیم میشود که ایران جزو صادر کنندههای اصلی است.
وی با بیان اینکه مجموع خرمای تولیدی در کشور یک میلیون تن است که باید برای تولید کیفی آن برنامهریزی شود گفت: از نظر صادرات ایران رتبه مناسبی دارد ولی از نظر ارزش صادرات رتبه ما پایین و حتی پایینتر از تونس است.
رئیس مرکز تحقیقات خرما و میوههای گرمسیری ایران درباره سموم استفاده شده در نخلستانها گفت: فاصله زمانی بین سمزدن و برداشت خرما زیاد است و به دلیل گرما و نور خورشید سمی روی درخت باقی نمیماند و میتوان با اطمینان خرماها را استفاده کرد.
وی افزود: یکی از معضلات تولید خرما در نخلستانها، کمبود گرده است، زیرا میزان زیادی از گرده نخلها هدر میرود و برای حل این مشکل، دستگاهی در مرکز تحقیقات خرما و میوههای گرمسیری ساخته شده که با استفاده از آن 70% در نیروی انسانی و 50% در مصرف گرده صرفهجویی میشود.
راهنما از بخش خصوصی دعوت کرد که برای دریافت امتیاز این محصول و تولید انبوه آن اقدام کنند.
دبیر علمی این همایش، نیز منظور از برگزاری این همایش را ایجاد دیدگاهی نو مبتنی بر واقعیات در حوزه خرما اعلام کرد و گفت: انتخاب مقالات برای این همایش در 11 محور با هدف اصلی نقش خرما در تغذیه بود و کل مقالات ارسال شده به جشنواره 169 مقاله بود که از این تعداد 120 مقاله پذیرفته شد.
دکتر احمد مستعان افزود : این همایش بمنظور بهرهگیری از آخرین نتایج پژوهشی در توسعه کیفی صنعت خرما و بررسی راهکارهای استفاده بهتر از فناوری نوین ، فرآوری، ارتقای کیفیت بستهبندی و تجارت به مدت دو روز در اهواز برگزار شد.