پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران اصفهانی نانو ذراتی را برای تصفیه آب و فاضلاب تولید کردند که جایگزین مناسبی برای کلر می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مجری طرح عنوان طرح اجرا شده را رسیدن به دانش فنی نانو ذرات ِفرات در کشور بیان کرد و گفت: عمده استفاده از نانو ذرات، در تصفیه آب و فاضلاب است.
سینا صمیمی با بیان اینکه در کشورهای جهان سوم برای تصفیه آب از کلر استفاده میشود، افزود: به دلیل ارزان بودن کلر از این ماده برای تصفیه آب استفاده میشود، در حالی که استفاده از این ماده علاوه بر بروز سرطان، مشکلاتی مانند بروز بیماریهای کبدی و کلیه و خشکی پوست را همراه دارد.
وی با اشاره به اینکه در این مطالعات نانو ذرات ِفرات به دلیل کارایی بالا و قیمت ارزان به جای کلر پیشنهاد شد، گفت: کلر تنها خاصیت گندزدایی و ضد عفونیکننده دارد ولی نانو ذرات ِفرات علاوه بر این خاصیت ، حالت انعقاد زایی هم دارد.
صمیمی طرح ِفرات را اکسیدهای آهن با ظرفیتهای بالاتر از 3 بیان کرد و گفت: اکسید آهن 6 ظرفیتی یا اکسید فرات 6، مادهای است که با روشهای مختلفی سنتز شده است و قیمت تمام شده آن بالاست، ولی در این مطالعات با روش ابداعی و منحصر به فرد کاهش یافته است.
این محقق افزود: این ماده قادر به حذف بو، حذف رنگ، حذف فلزات سنگین و حذف باکتریها است، از این رو کاربردهای وسیع در تصفیه آب دارد.
وی با بیان اینکه در این مطالعات نانو ذرات فرات در 3 شکل محلول، کیک و پودر تولید شده است، گفت: استفاده از هریک از این سه نوع محصول بستگی به نوع آلودگی و ph فاضلاب هدف دارد.
مجری طرح گفت: پس از ترکیب ماده فرات با فاضلاب ، ذرات آلودگی به یکدیگر میچسبند و به دلیل وزن بالایی که دارند، تهنشین میشوند و کف تانک تشکیل لجن میدهند.
سینا صمیمی افزود: بعد از این مرحله آب شفاف از بخش بالا و لجن ته نشین شده از پایین خارج میشود و به این صورت آب تصفیه میشود.
به گفته این محقق، بالا رفتن راندمان و مصرف انرژی پایینتر، از جمله عوامل کاهش قیمت تمام شده نانو ذرات فرات است.
سینا صمیمی با بیان اینکه با استفاده از این روش میتوان در چند سطح آب را تصفیه کرد، گفت: آب صنعتی را برای کاربردهای کشاورزی و یا برای آشامیدن میتوان تصفیه کرد، ولی میزان مادهای که برای هر درجه آب استفاده میشود، متفاوت است.