پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز توسعه فناوری و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از بازی ۴۲ میلیون ایرانی با تلفن همراه تا سال ۱۴۰۰ هجری شمسی خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مرتضی موسویان در جمع خبرنگاران گفت: درسال ۱۳۸۹، ۱۶ میلیون ایرانی با موبایل بازی میکردند که ۱۴ درصد آنها برخط بود.
وی افزود: در سال ۹۲، ۱۸ میلیون ایرانی بازی دیجیتالی میکردند که ۳۰ درصد آنها برخط بودند و در سال ۹۵، ۲۳ میلیون ایرانی بازی دیجیتال میکردند که ۳۹ درصد آنها برخط بودند.
موسویان گفت: تولیدات بازیهای رایانهای در دهه ۷۰ انگشت شمار بود و در دهه ۸۰ نیز تعداد آنها قابل توجه نبود، اما در ۵ سال نخست دهه ۹۰ حدود هزار بازی در کشور ساخته شده است که برای افزایش این تعداد تلاش میشود.
وی افزود: سرمایه گذاری سرانه ۱۰ میلیون تومان برای ایجاد اشتغال در صنعت بازی سازی که در دهه ۹۰ به کشور آمده است کافی است و این رقم در مقایسه با صنایع دیگر که سرانه ایجاد اشتغال آن ۳۰۰ میلیون تومان است بسیار ناچیز است.
موسویان گفت: در دهه ۶۰ نسل اول بازیهای تلویزیونی به بازار آمد، نسل دوم آتاری، نسل سوم میکرو، نسل چهارم سگا، نسل پنجم پلی استیشن، نسل ششم پلی استیشن ۲، ۳،۴ و بالاخره نسل هشتم ایکس باکسها بازیهایی هستند که به بازار آمده اند، اما بازیهای تلفن همراه اکنون جایگزین بازیهای دیجیتال کنسولی شده است.
وی ادامه داد: میانگین سن بازیگران بازیهای تلفنهای هوشمند ۴۷ سال است که پیش بینی میشود در آینده افزایش یابد.
صدور کد «شامد» برای تولیدات و محتوای دیجیتال
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجتیال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ارائه کد «شامد» برای تولیدات دیجیتال و همچنین محتوای دیجیتال خبر داد.
موسویان با بیان اینکه ۱۳۰ هزار شامد برای آپها (awp) صادر شده است افزود: ۱۷ هزار کد شامد برای کانالها و صفحههای اجتماعی، ۶۹ هزار کد برای سایتها و ۵۲ هزار و ۵۰۰ کد شامد برای نرم افزارها در کشور صادر شده است.
موسویان گفت: تمام پیامکها با ارزش افزوده نیز در کشور کد شامد دارند.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجتیال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: مالکیت معنوی و محتوا با صدور کد شامد در کشور محفوظ میماند.
موسویان با بیان اینکه برای ارائه برچسبهای فرهنگی کد «شامد» ضروری است، گفت: در این برچسبها که کیفیت کارهای دیجیتال نیز در آن بررسی خواهد شد، این کد نیز قید میشود.
وی افزود: باید برای توجه افراد و خانوادهها به استفاده از محصولات فرهنگی با برچسبهای فرهنگی تلاش شود و در این زمینهها رسانهها و صدا و سیما باید با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری کنند.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجتیال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امروز به صورت نمادین به ۱۲۹ تولید دیجیتال، شناسنامه با کد «شامد» اهدا شد.
موسویان افزود: این اهدا به صورت نمادین است و کد شامد یک کد دیجیتال است و از این پس استفاده از کاغذ در تولیدات دیجیتال نخواهیم داشت.
وی درباره افزایش کیفیت بازیهای رایانهای و موبایلی تولید ایران نیز گفت: ایجاد رقابت در بازاری که حدود ۹۰ درصد آن را تولیدات خارجی و با کیفیت اشغال کرده است خود باعث افزایش کیفیت بازیهای دیجیتالی تولید داخل خواهد شد.