پخش زنده
امروز: -
سود زحمت یکساله، باغداران سیب استان فارس، این روزها یک شبه به جیب واسطهها میرود.
ضررهای وارده باعث شد دو باغدار اقلیدی درختان سیب ۱۰ هکتار باغ خود را قطع کنند.
بیژنی از باغداران روستای بکان شهرستان اقلید که ۵ هکتار باغ سیب دارد می گوید: پس از یکسال زحمت کشیدن و صرف هزینه هایی مثل استفاده از سموم کشاورزی و دادن دستمزد کارگر برای برداشت محصول، دلالان محصولات ما را در باغ ها به قیمت ۲۰۰ و در میدان تره بار شیراز به قیمت ۷۰۰ خریداری می کنند.
شرفی دیگر باغدار اقلیدی نیز می گوید: واسطهها نه تنها سیب های ما را به قیمت پایین خریداری می کنند بلکه مبلغ خرید را هم حاضر نیستند به صورت نقدی پرداخت کنند بلکه به باغداران چکهای مدت دار ارایه میدهند.
بازار سیب نه تنها در شهرستان اقلید که در شهرستانهای سپیدان ومرودشت نیز وضعیت مناسبی ندارد.
در استان فارس، ۲۶ هزار هکتار باغ سیب وجود دارد که پیش بینی میشود امسال ۳۷۰ هزار تن سیب در این استان تولید شود.
خرید تضمینی سیب؛ راهکارهای برای جلوگیری از زیان باغداران
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی استان فارس میگوید: برای جلوگیری از وارد شدن خسارت به باغداران سیب ، این محصول بدون محدودیت و به صورت تضمینی از باغداران استان خریداری میشود.
احد بهجت حقیقی افزود: سیب درجه یک به قیمت هرکیلو هزار و ۱۵۰ تومان و سیب درجه سه و صنعتی با قیمت ۲۸۸ تومان از باغدار خریداری میشود.
وی گفت: پارسال ظرفیت خرید سیب در استان ۶ هزارتن بود، اما امسال با توجه به فراوانی تولیدات محدودیتی برای خرید نیست و تا زمانی که عرضه این محصول ادامه داشته باشد، فرایند خرید نیز ادامه مییابد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی می گوید: مدیریت عرضه و تقاضا در بازار مهمترین وظیفه دولت است، اما وزارت جهاد کشاورزی توانایی لازم را برای تنظیم بازار ندارد و به همین دلیل هر ساله در بسیاری از محصولات مانند سیب زمینی، پیاز، مرکبات و برنج، مشکلی نظیر مشکل باغداران سیب به وجود می آید
شاعری تصریح کرد: ۵۰ درصد میوه کشور سیب و مرکبات است و حدود ۳ تا ۴ میلیون تن سیب در کشور تولید میشود که اگر ۲۰ درصد آن صادر شود، می توان بازار را متعادل کرد.
او نبود کانتینرهای یخچال دار، درجه بندی نا مناسب میوهها، نبود مشوق ها و صنایع مورد نیاز صادراتی را از جمله مشکلات صادرات محصولات کشاورزی می داند و معتقد است: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، وزارت جهاد کشاورزی باید از محل صندوق حمایت از سرمایه گذاری، بخشی را به جوایز صادراتی اختصاص دهد که از این طریق میتوان بازار را تنظیم کرد.