به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، احزابی کردی خواستار تشکیل دولتی موقت در منطقه کردستان عراق و کناره گیری مسعود بارزانی از قدرت شدند.
به گزارش شبکه تلویزیونی العراقیه، منطقه کردستان عراق وارد مرحلهای جدید شد، به گونهای که همه پرسی جدایی این منطقه از عراق، در را به روی درخواستها برای تشکیل دولت موقت در آن منطقه که همه احزاب کرد را شامل شود و همچنین کنار رفتن مسعود بارزانی از کرسی ریاست منطقه کردستان، باز کرد. با این وجود، این درخواستها با مخالفت حزب بارزانی روبرو شد.
احزاب کردی مخالف با سیاستهای داخلی و خارجی منطقه کردستان عراق، با آغاز فعالیتهایی سیاسی، خواستار کنار گیری دولت منطقه کردستان - که دوره اش به سر رسیده است - و همچنین تشکیل دولت انتقالی موقتی شدند که همه احزاب و جریانهای منطقه کردستان را شامل شود و به دورانی از سلطه گری و انحصار پایان دهد. سپس این دولت انتقالی گفتگوهای خود را با دولت فدرال بر اساس قانون اساسی به منظور حل مشکلات موجود آغاز کند.
مسعود حیدر، نماینده جنبش کُردی «تغییر» در مجلس عراق در این باره گفت: حرکتهایی سیاسی برای تشکیل جبهه سیاسی جدید در منطقه کردستان وجود دارد. از این جبهه دولتی ملی به عنوان دولت نجات تشکیل میشود که در واقع همه گروههای سیاسی موجود در منطقه کردستان را شامل خواهد شد.
این گرایش کردها که با مخالفت حزب دموکراتیک کردستان روبرو است، مورد توجه احزاب و جریانهای سیاسی قرار گرفت، زیرا میتواند به کردها کمک کند از بحران سیاسی در آنجا خارج شوند و مرحلهای جدید را که گفتگو و تفاهم بر آن حکمفرما باشد، آغاز کنند.
عدنان الاسدی، از اعضای مجلس عراق گفت: ما با این گرایش موافقیم و برای موفقیت آن تلاش میکنیم، بویژه آنکه طرفها و احزابی کردی، در کنار دولت فدرال ایستادند و خونریزی را متوقف ساختند و آسیبها و ضررهای احتمالی بین نیروهای مسلح و پیشمرگه را کاهش دادند، بنابراین ما از همه آنها حمایت میکنیم تا دولتی متوازن که به همه قشرهای منطقه کردستان احترام میگذارد، تشکیل شود.
عباس البیاتی، دیگر نماینده پارلمان عراق نیز گفت: برای ما بسیار مهم است که توافقی کردی صورت پذیرد و این توافق بیانگر خواست و اراده ملت کرد باشد، ارادهای که میخواهد به دولت فدرال وصل و با آن تعامل داشته باشد.
عبدالرحمان اللویزی یکی دیگر از اعضای مجلس عراق گفت: دولتی محلی که تلاش میکند از دولت فدرال جدا شود و این تلاشش باعث زیان زدن به کشور و مردم شود، کاملا طبیعی است که این دولت کنار رود و دولت دیگری با دیدگاهها و نظرات جدید جایش را بگیرد.
ناظران عقیده دارند که پیامدهای معکوس همه پرسی در منطقه کردستان و تاثیرات منفی آن بر اوضاع و شرایط داخل آن منطقه، اضطراب و نگرانی سیاسی و امنیتی در منطقه کردستان بوجود آورده است، امری که باعث شد احزابی سیاسی از دولت منطقه کردستان - که دوره اش به پایان رسیده است، بخواهند کنار رود. در نتیجه صحنه کردستان عراق، درون خود غافلگیریها و اتفاقات غیرمنتظرهای دارد که میتوانند شرایط و اوضاع را به مسیر درست خود بازگردانند.