پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی گفت : اگر مشارکت با طرف های خارجی از طریق قراردادهای بلندمدت و سرمایه گذاری مستقیم خارجی در ایران باشد مسائل سیاسی نمی تواند در بازار ما نوسان ایجاد کند.
مهدی شریفی نیک نفس در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود : در چند محصول کلیدی از جمله پتروشیمی از نظر توان حضور در بازار حرف برای گفتن داریم که اینها را باید محور قرار دهیم و از کانال این محصولات باید وارد بازارهای جهانی شویم.
وی اضافه کرد: در متانول حرف اول را در دنیا می زنیم در اوره و پلیمر هم مزیت و حرف برای گفتن داریم که مزیت ما ظرفیت و خوراک گازی است که داریم .
وی تصریح کرد : در شرایطی که کشورهای دیگر دسترسی به این خوراک و مزیت رقابتی را ندارند ، می توانیم حضور مستقل و مداوم در بازارها داشته باشیم اما باید سازوکارهای بازارهای جهانی را هم بدانیم.
مدیر عامل شرکت بازرگانی پتروشیمی افزود : در حوزه هایی مانند پتروشیمی عدم حضور ما موجب تنش دربازارهای بین المللی می شود ، در این حوزه ها باید وقت و انرژی بیشتری صرف کنیم و در همین حوزه هاست که می توانیم اقتصادمان را با اقتصاد جهانی پیوند بزنیم.
شریفی نیک نفس گفت: باید بازیگران مستقل را در دنیا پیدا کنیم و قراردادهای مشارکت بلندمدت ببندیم و از طریق آنها در بازارها حضور یابیم تا موانع حضور ما در بازارها رفع شود.
شرکای خارجی به خاطر منافع خود، راهکار عبور از مشکلات در تبادلات تجاری را ارائه می کنند.
وی با بیان اینکه اکنون بیشتر کسانی که کار تجاری در دنیا انجام می دهند حوزه های کاری شان مختلط و مختلف است ، افزود : کسانی که در صنعت فولاد کار می کنند در صنعت مس و پلیمر هم فعال هستند بنابراین اگر در حوزه فولاد وارد بازار جهانی شویم در کنارش می توانیم محصولات صنایع مس و پلیمر خودمان را هم به فروش برسانیم.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: اگر بخش خصوصی و صنایعی مانند نفت و گاز و پتروشیمی را که در آن مزیت داریم با نگرش درون زایی و برونگرایی توانمند کنیم قدرت برابری با دنیا را خواهیم داشت همچنان که اکنون صنایعی داریم که می توانند استاندارهای بین المللی را پوشش دهند و با شرکت های بزرگ دنیا برابری کنند.
شریفی با بیان اینکه 18 درصد ذخایر گاز دنیا را داریم که صادرات آن نیازمند تامین زیرساخت هاست، گفت: ایجاد زیرساخت زمان بر است از این رو بهتر این است از این گاز محصولات باارزش افزوده بالا تولید کنیم و زنجیره تولید را با دیدگاه صادراتی و مطابق استاندارهای بین المللی ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: اگر از این مزیت ها خوب استفاده کنیم و بخش خصوصی را بیشتر دخالت دهیم در رونق اقتصادی موفق خواهیم بود اما ساختارهای اقتصادی ما در سال های گذشته براساس واردات شکل گرفته است.
شریفی نیک نفس با بیان اینکه کشورهای بزرگ دنیا با کمک سفارتخانه هایشان در پی کسب مشتری و سهم بازار هستند ، گفت: ما هم اگر از ظرفیت سفارتخانه ها و شرکت های مختلف برای افزایش سهم بازار استفاده و خود را به بازار مصرف محصولات تولیدی خود وصل کنیم مصرف کننده ها خط لازم را می دهند که از چه مسیرهایی صادر کنیم که کمترین تنش ایجاد شود.
وی، پایین بودن بهره وری ، بالا بودن قیمت تمام شدها ، مشکلات حمل و نقل و لجستیک کالا را هزینه های صادرات دانست که رقابت را برای کالاهای ایرانی سخت کرده است از این رو علاوه بر افزایش بهره وری باید تسهیلات در حوزه لجستیک و حمل کالا را افزایش دهیم.
شریفی نیک نفس گفت : یکی از موارد لازم برای تسهیل تجارت ، ارتباطات بانکی است از این رو بانک مرکزی باید بیشتر فعال باشد و با کشورها قراردادی مستقل آن طور که اخیراً با ترکیه و چین بسته است و با کشورهایی که تاثیرپذیری کمتری از سیاست های دیگر کشورها دارند ، قرارداد منعقد کند تا تجارت مستقلی را با آنها بنا کنیم.
وی افزود : همچنین باید در کشورهای منطقه فعال تر شویم و از بازار خوب منطقه چشم پوشی نکنیم تا از طریق بازارهای منطقه صادرات مجدد به دیگر کشورها هم داشته باشیم.