پخش زنده
امروز: -
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به ابعاد علمی، عملی و فقاهت آقا سید مصطفی خمینی گفت: باید فقه امام را احیا کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی در همایش بزرگداشت چهلمین سالگرد شهادت مصطفی خمینی، افزود: پرداختن به ابعاد علمی حاج آقا مصطفی همانند پرداختن به ابعاد علمی حضرت امام (ره) یکی از ضرورتهای حوزه علمیه است.
وی ادامه داد: پیام و عصاره این جلسه توجه دادن حوزههای علمیه به رجوع دقیق و عمیق به فقه امام و فرزند امام است.
آیت الله فاضل لنکرانی گفت: از ویژگیهای مرحوم حاج آقا مصطفی خمینی جامعیت وی است که این موضوع بحثی مفصل و پیامی برای حوزههای علمیه دارد.
وی افزود: شخصیتی که در کنار امام (ره) رشد کرد و باید در فقاهت، فلسفه، تفسیر و عرفان به مرحله جامعیت برسد.
آیت الله فاضل لنکرانی گفت: طلاب و روحانیون امروزه باید به سمت جامعیت پیش بروند موضوعی که حوزههای علمیه از آن فاصله گرفته اند.
وی ادامه داد: به نظر بنده در رأس علومی که برای حاج آقا مصطفی میتوان بیان کرد، فقاهت وی است که در حد بالایی بوده است.
آیت الله فاضل لنکرانی افزود: اگر کسی کتابهای علمی و فقهی این مرد بزرگ را مشاهده کند، اشتراکهای بسیار عمیقی بین وی و امام (ره) وجود دارد.
وی گفت: به نظر من همان نگاه جامعی که امام (ره) به دین داشت و دین را به امور اخروی، فردی و شخصی خلاصه نمیکرد، همان نگاه در مرحوم حاج آقا مصطفی خمینی با همان جامعیت وجود دارد.
آیت الله فاضل لنکرانی افزود: به نظر میرسد مکتوبات مفقود این شخصیت بیشتر از مکتوبات موجودش است.
وی با اشاره به رساله حاج آقا مصطفی در ولایت فقیه گفت: وی میفرماید مسأله ولایت فقیه، بحث نظری نیست و امر روشنی است که باید به آن توجه کرد.
آیت الله فاضل لنکرانی افزود: در مباحث اصولی نیز بنده معتقدم که بهترین راهکار برای شناخت جایگاه اصولی امام (ره) تحریرات حاج آقا مصطفی است.
وی گفت: امام (ره) در اصول مبنایی به نام خطابات قانونیه دارند که در سالهای اخیر در حوزهها و نشستهای علمی مطرح و مورد بررسی قرار گرفته است.
آیت الله فاضل لنکرانی افزود: تعبیر بنده این است که این نظریه مانند نظریه حرکت جوهری ملاصدرا در فلسفه است و حاج آقا مصطفی این نظریه را با اندیشه خودش تکمیل میکند و آن را بارقه الهیه میداند که به برکت آن از اول تا آخر فقه تحول پیدا میکند.
وی گفت: باید گروههایی تشکیل و موضوعات مطرح شده حاج آقا مصطفی در فقه را از دل کتابهای وی خارج و به حوزههای علمیه ارائه کنند.
آیت الله فاضل لنکرانی افزود: در تفسیر نیز وی ثواب تفسیرش را به اباعبدالله الحسین (ع) تقدیم میکند و این را باید علو درجه در درک ائمه معصومین دانست.
وی گفت: حاج آقا مصطفی احاطه خوبی به موضوع تفسیر داشتند و تفسیر وی نشان میدهد که به بسیاری از علوم مختلف احاطه داشته است.
آیت اله فاضل لنکرانی با بیان اینکه فقه امام (ره) را باید احیا کنیم افزود: حق سرمایه فقهی امام (ره) در حوزههای علمیه ادا نشده است و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد و فقه امام (ره) توسط نوادگان امام (ره) احیا شود.