پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور از برگزاری رزمایش های متنوع پدافند غیر عامل در حوزه های مختلف به مناسبت روز پدافند غیر عامل خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سردار سرتیپ پاسدار غلام رضا جلالی در نشست خبری به مناسبت هشتم آبان روز پدافند غیر عامل با بیان اینکه این سازمان در هشتم آبان 1382 با فرمان مقام معظم رهبری تشکیل شد گفت: در پانزدهمین سال تشکیل این سازمان برنامه های متنوع و رزمایش های متعددی در حوزه های مختلف پدافند غیرعامل به مدت یک هفته برگزار می شود.
وی با بیان اینکه تلاش داریم تا فرهنگ پدافند غیر عامل را در جامعه گسترش دهیم افزود: به همین مناسبت هشتم آبان همایشی در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما با حضور کارشناسان و متخصصان مختلف این حوزه برگزار و افراد برگزیده در این حوزه تجلیل می شوند.
جلالی تشریح اهداف و موضوع پدافند غیر عامل، تبیین مفاهیم جدید از پدافند غیر عامل، توجه به مباحث آموزشی حوزه های مختلف به نهادها و مردم و ارزیابی توانمندی های دستگاه ها در شرایط اضطراری را چهار هدف عمده پدافند غیر عامل بر شمرد و افزود: برنامه های امسال در چهار سطح برنامه های ملی، استانی ، محلی و قرارگاهی مثل قرارگاه سایبری، زیستی، هسته ای و شیمیایی برگزار می شود.
وی با بیان اینکه امسال اولین بار با همکاری فرهنگستان علوم پزشکی، همایش پدافند غیرعامل و زن با موضوع نقش بانوان در پدافند غیرعامل برگزار می شود، دیدار با علما، سخنرانی پیش از خطبههای نمازجمعه تهران و مراکزاستانها، برگزاری 700 رزمایش در مدراس در سراسر کشور، برگزاری همایش علمی پدافند کاربردی و مهندسی در دانشگاه صنعتی شریف و برگزاری همایشی برای بهره گیری از ظرفیت بسیج با حضور دستگاههای اجرایی و سازمان پدافند غیرعامل با محوریت وزارت نفت را از برنامه های پیش بینی شده پدافند برای هفته پیش رو دانست.
جلالی ادامه داد: جشنواره علمی ملّی حضرت سلمان، همایش پدافند غیرعامل و نظام سلامت با همکاری وزارت بهداشت و دانشگاه شهید بهشتی از دیگر برنامه های این هفته است.
وی همچنین از برگزاری رزمایشی در صدا و سیما با هدف بهره گیری از سیگنال رسانی زمینی در صورت قطع ماهواره خبر داد و گفت: برگزاری همایش مشترک با وزارت ارتباطات و برقراری ارتباط با مراکز استانها با ویدئوکنفرانس، همکاری با شهرداری ها و دهیاریها برای بررسی مسائل مرتبط با پدافند غیر عامل درحوزه شهرسازی، برگزاری همایش با وزارت نیرو با رویکرد آمادگی در شرایط اضطراری، همایش مشترک با سازمان انرژی هسته ای و نقش پدافند غیرعامل در بحث هستهای پس از برجام و برگزاری رزمایش شیمیایی در ایستگاه متروی مصلی را از دیگر برنامه های این سازمان بر شمرد.
جلالی همچنین به برگزاری همایش ملّی پدافند سایبری و بررسی مسائل زیرساختی هوشمندی و تمرین تخلیه اضطراری جزیره خارک را نیز از دیگر برنامه های این حوزه بر شمرد.
وی در ادمه با ضروری خواندن مداوم پایش طرح های دشمن در بخش های مختلف و شناسایی نقاط ضعف و قدرت کشور و دشمن گفت: اظهارات اخیر ترامپ نشان می دهد دولت آمریکا طیفی از «تهدید مرکب» را درباره ایران دنبال می کند که باید برای هر رویکردی برنامه داشت.
جلالی حوزه اقتصاد را اصلی ترین عرصه مقابله ما با آمریکا بر شمرد و گفت: بعد از پیگیری های قانونی و مسایل دیپلماسی، باید طرحی دفاعی اقتصادی را پیشبینی کنیم تا اگر تحریمها برگشت و فشارها بیشتر شد توان مقابله داشته باشیم و به همین علت طراحی طرح دفاعی اقتصادی در دستور کار سازمان پدافند غیرعامل قرار دارد.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل تهدیدهای سایبری را از دیگر برنامههای آمریکا علیه ایران دانست و گفت: از آن جا که ترامپ از اقدامات سایبری مقابلهای سخن گفت پیشبینی می کنیم این اقدامات آفندی خواهد بود و در حوزه زیرساختها مورد حمله قرار می گیریم، بنابراین باید برای مقابله فضای سایبری کشور را مصون سازی کنیم.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل همچنین یکی دیگر از برنامههای ترامپ را ایجاد دوقطبی «امنیت-اقتصاد» در جامعه ایران، با حمله به سپاه به عنوان نماد امنیت ملّی بر شمرد که با برخی موضع گیریهایش با واکنش کاربران فضای مجازی مواجه شد.
وی با ضروری خواندن بهره گیری از شبکه های اجتماعی گفت: شبکههای اجتماعی یک ضرورت است اما نباید از کنترل حاکمیت خارج شود و مدیریت آن در خارج از کشور باشد.
جلالی افزود: امروز تلگرام تمام اطلاعات کاربران ما و توانایی واکاوی داده ها را دارد و از این طریق میتواند در انتخاباتها و مقاطع مختلف افکار عمومی را مهندسی کند و اطلاعاتی که شبکههای اجتماعی در اختیار دارند صرفاً به درد شبکههای جاسوسی میخورد و آن ها این اطلاعات را خریداری میکنند.
جلالی گفت: وقتی عربستان سعودی بر فضای اجتماعی ما تسلط پیدا میکند و در مواقع مختلف بحرانسازی میکنند، به علت داشتن این اطلاعات است، به همین علت باید شبکه های اجتماعی در مدیریت حاکمیت کشور باشد چه جریان های سیاسی خوششان بیاید چه خوششان نیاید.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل تاکید کرد: هیچ شبکه اجتماعی که دیتای آن در خارج از کشور باشد نباید 30 میلیون عضو داشته باشد و این یک ضرورت امنیت ملّی است نه سیاسی که باید به آن توجه بشود.
جلالی همچنین در پاسخ به سوالی درباره محصولات تراریخته گفت: در کشور اختلاف نظر جدی علمی وجود دارد، اما این جدال زمانی خوب است که پای منفعت افراد در میان نباشد به طوری که وارد کننده این محصولات درمقام دفاع نباشد؛ مهتر این که درکشور آزمایشگاه صاحب صلاحیت که خطر تراریختهها را تشخیص بدهد نداریم.
وی ادامه داد: از آن جا که سازمان غذا و دارو خودش واردکننده است نمیتواند تأییدکننده کیفیت و سلامت محصولات غذایی باشد و باید یک نهاد حقوقی مستقل تشخیص سلامت محصولات غذایی تشکیل شود.