پخش زنده
امروز: -
طرح های مقابله با پدیده گرد و غبار با منشاء داخلی در چهارمحال و بختیاری آغاز شد .
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز چهارمحال و بختیاری ؛گودرز امیری سرپرست استانداری در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان با بیان اینکه گرد و غبار به معضل زیست محیطی و تهدیدی برای سلامت افراد، منابع طبیعی و کشاورزی تبدیل شده است شهرداران استان را موظف کرد به منظور جلوگیری از پدیده گرد و غبار ، کمربند سبز در اطراف شهرها ایجاد کنند.
گرد و غبار تودهای از ذرات جامد ریز غبار و گاه دود و … است که در جو پخش شده و دید افقی را بین یک تا 2کیلومتر محدود میکند و برای بیماران تنفسی بسیار زیانآور است.
امسال بروز پدیده گرد و غبار 21 روز کیفیت هوای استان چهارمحال و بختیاری را تغییر داد.
مدیر کل مدیریت بحران استان چهارمحال و بختیاری گفت : در این نشست همچنین مقرر شد به منظورمقابله با پدیده گرد و غبار در دشت شهرکرد، با استفاده از پسآب فاضلاب ، پوشش گیاهی این دشت احیا شود .
دشت شهرکرد یکی از چهار دشت ممنوعه بحرانی چهارمحال و بختیاری است که به سبب افت شدید منابع زیرزمینی و از بین رفتن پوشش گیاهی آن به یکی از کانون های گرد و خاک و عامل آلودگی هوای استان تبدیل شده است؛ منابع زیرزمینی این دشت در سال زراعی گذشته 1.5 متر افت داشته است.
آقای فرهادی افزود : اجرای طرح های تغذیه مصنوعی در کانون های گرد و غبار حاشیه شهرکرد ، رعایت تقویم زمانی چرای دام، ممنوعه شدن موقت برخی چراگاه ها، ترمیم پوشش گیاهی، تغییر برخی مراتع تا زمان برگشت به حالت عادی و حفظ پوشش گیاهی جنگل های بلوط از دیگر برنامه های اجرایی برای جلوگیری از پدیده گرد و غبار داخلی در استان چهارمحال و بختیاری است.
وی گفت : احیای پوشش گیاهی بیابان های شهرستان های شهرکرد، بروجن، کیار، اردل و سایر مناطق چهارمحال و بختیاری هم در دستور کار قرار می گیرد.
ایجاد چاه های جاذب باران هم از کارهایی است که به منظور مقابله با خشکسالی در چهارمحال وبختیاری اجرا می شود .
مدیرکل هواشناسی استان چهارمحال و بختیاری گفت: بر اساس اطلاعات بدست آماده بیشترین تعداد روزهای همراه با گرد و غبار در این استان مربوط به تیر ماه و در شهرستانهای شهرکرد، بروجن و سامان بوده است.
شاهرخ پارسا افزود: فشار به محیط زیست طبیعی، تغییر اقلیم، افزایش تقاضای آب، افزایش جمعیت و افزایش دمایی که پس از صنعتی شدن ایجاد شده در کاهش بارش نزولات آسمانی موثر است.
وی با اشاره به اینکه با توجه به آخرین پیشبینی فصلی صادر شده میانگین بارش مهرماه در استان کمتر از نرمال، در آبان ماه نرمال تا بیش از نرمال و در آذرماه کمتر از نرمال خواهد بود گفت: علیرغم تغییرپذیری بارش ماهانه پیشبینی میشود میانگین بارش فصل پاییز استان نرمال باشد.
مدیرکل هواشناسی استان افزود: بر اساس آمار بلندمدت بارش پاییز 29 درصد از سرجمع بارشهای سال زراعی را شامل میشود.
پارسا گفت: تابستان امسال دمای استان نرمال و در حد میانگین بلندمدت بوده است و نسبت به تابستان سال گذشته تا حدودی با کاهش دما مواجه بودیم.