پخش زنده
امروز: -
مأموران یگان حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری پس از 20 روز عملیات تجسس و تعقیب ، دو گروه قاچاق پرندگان شکاری را در شهرستان بروجن منهدم کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز چهارمحال و بختیاری ؛ مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت : ماموران یگان حفاظت اعضای این گروه ها را ،در دو عملیات جداگانه شناسایی کردند .
آقای احمدی افزود : در یکی از این عملیات ها پس از زیر نظر گرفتن اعضای گروه ، یک نفر از متخلفان را که با استفاده از "کوخه "و انجام شگرد خاص ، قصد صید پرندگان شکاری را داشت در حین انجام جرم همراه با ادوات صید غیرمجاز، یک قطعه دلیجه و یک قطعه کبوتر دستگیر کردند.
شکارچیان برای زنده گیری پرندگان شکاری، چاله هایی را به نام «کوخه» در سطح زمین حفر می کنند و با حضور در داخل این چاله ها و پهن کردن تورهایی که چند عدد کبوتر در داخل آنها به عنوان طعمه گذاشته شده است، به زنده گیری این پرندگان اقدام می کنند.
بر اساس تبصره دو ماده 13 قانون شکار و صید، متخلفانی که اقدام به زندهگیری، شکار، خرید فروش، حمل و نگهداری و صدور پرندگان شکاری از قبیل شاهین، بالابان، بحری و دلیجه نمایند، علاوه بر جزای نقدی به سه سال حبس محکوم می شوند.طبق قانون، صید و شکار غیرمجاز هر یک از پرندگان شکاری شاهین، بالابان، بحری، طرلان و لاچین، 600میلیون ریال و میزان ضرر و زیان محیط زیست هر قطعه دلیجه نیز 200 میلیون ریال است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت : این متخلف هم اکنون برای طی مراحل قانونی تحویل مقامات قضایی شهرستان بروجن شده و همدست او که از محل متواری شد برای شناسایی و دستگیری به نیروی انتظامی معرفی شده است.
آقای احمدی افزود: درعملیات دیگر نیز مأموران یگان حفاظت از محیط زیست برای دستگیری اعضای باندی که بهصورت سیار اقدام به صید پرندگان میکردند وارد عمل شدند که در نهایت متخلفان متواری شدند ، ادوات آنها ضبط و تحویل مراجع قانونی شد و تحقیقات جهت دستگیری این متخلفان همچنان ادامه دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت : این متخلفان غالباً غیربومی هستند و به صورت گروهی اقدام به صید غیرمجاز ، انتقال آنها به استانهای مرزی، خروج غیرقانونی پرندگان از کشور و فروش آنها با قیمتهای گران میکنند.
استان چهارمحال وبختیاری به دلیل قرار گرفتن در منطقه زاگرس میانی از تنوع زیستی بالایی برخوردار است.پرندگان شکاری از جمله عقاب های طلایی، سارگبه ها، دلیجه و عقاب های شکاری خاکستری در تالابهای بین المللی گندمان و چغاخور زیست می کنند .
هرساله تعدادی از این پرندگان کمیاب، معمولا به صورت زنده گیری به کشورهای حاشیه خلیج فارس قاچاق می شوند.برای شکار پرندگان شکاری شکارچیان بیشتر از روش «کوخه» استفاده می کنند.
پرندگانی چون بالابان، بحری، لاچین و شاهین از جمله گونه های کمیاب و در معرض حمایت، بیشتر مورد توجه سودجویان و شکارچیان متخلف قرار می گیرند.