پخش زنده
امروز: -
اجلاس جهانی کوهنوردی با حضور ۱۲۰ نماینده از کشورهای مختلف جهان در شیراز آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس، در این نشست که در سالن ابوریحان مجتمع فرهنگی، ورزشی ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز آغاز شده، رؤسای فدراسیونهای شرکت کننده با ایجاد یک کمیته، راهبردهایی که باید در طول یک سال انجام شود را بررسی میکنند.
شرکت کنندگان این اجلاسیه جهانی از کشورهای ایران، سوئیس، چک، فرانسه، کرواسی، لهستان، ایتالیا، هلند، مالزی، نپال، بوسنی، اسپانیا، پرتغال، صربستان، انگلستان، مجارستان، کانادا، کوزوو، آلبانی، قرقیزستان، چین، کره، ترکیه، آفریقای جنوبی، مغولستان، هنگکنگ، آذربایجان، روسیه، اسلونی، افغانستان، قزاقستان وهندوستان و بسیاری کشورهای دیگر هستند.
تلاش برای به دست آوردن میزبانی مسابقات یخنوردی و سنگنوردی جهانی و کوهنوردی و توسعه گردشگری ورزشی از اهداف مهم میزبانی این اجلاس در شیراز است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس در مراسم افتتاحیه این اجلاس با اشاره به استواری و ماندگاری تمدن و فرهنگ و هنر و ادب مردم فارس، گفت: مردم این خطه همواره، تمدن ساز بودهاند و در دوران مختلف به ویژه پس از ورود اسلام خدمات بزرگی در زمینههای طب، نجوم، عرفان و ریاضی ارائه داده اند.
هادی پژوهش افزود: جغرافیای فارس بسیارمتنوع است و این استان با داشتن طبیعتی زیبا و چهارفصل، همواره مورد توجه افراد با سلیقهها و علائق مختلف بوده است.
وی با اشاره به صلحدوستی مردم ایران ، ابراز امیدواری کرد: ورزشکاران و نمایندگان کشورهای مختلف، پیام صلح و دوستی را از شهر شیراز به کشور خود انتقال دهند.
مدیر کل ورزش و جوانان فارس هم در اجلاس جهانی کوهنوردی در شیراز گفت: فارس ، مهد فرهنگ و تمدن ایران است و برگزاری این اجلاسیه، فرصتی فراهم کرده تا شیراز به عنوان یک شهر جهانی مورد توجه تمام ملل قرار گیرد .
حیدرعلی کامیاب با اشاره به جایگاه فارس در ورزش کوهنوردی گفت: این استان با داشتن مقامهای مختلف کوهنوردی در جهان شناخته شده است و داشتن ارتفاعات متعدد در استان نیز سبب شده که بتوانیم میزبان مناسبی برای برپایی اردوهای آماده سازی تیمهای مختلف جهان باشیم.
اجلاسیه جهانی کوهنوردی به مدت یک روز در شیراز برپاست وفردا و پس فردا هم اجلاسیه آسیایی و اجلاسیه اروپایی کوهنوردی در شیراز برگزار می شود.
ایران در سال 2008 نیز میزبان این اجلاس جهانی بود.