پخش زنده
امروز: -
رسانه های غربی و شاخه های آنها که به زبان های مختلف مانند فارسی، عربی و کردی پخش می شوند، در بحران های منطقه خاورمیانه، نقش کاملا تعریف شده ای در جهت منافع غرب دارند.
به گزارش به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از جهان ، همه پرسی اقلیم کردستان برای استقلال کامل از سرزمین اصلی عراق در حالی در هفته نخست مهرماه برگزار شد که با پروپاگاندای گسترده شبکه های خبری غربی همراه بود.
با فروکش کردن بحران تروریسم گروه های تکفیری به خصوص داعش در سوریه و عراق و نزدیکی به لحظه نابودی آنها، به ناگهان مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان از برگزاری رفراندوم در این اقلیم برای استقلال خبر داد و با وجود مخالفت دولت مرکزی و همسایگان عراق، وی بر آن اصرار ورزید و تنها رژیم صهیونیستی به صورت علنی از این اقدام حمایت کرد. هرچند کشورهای غربی به خصوص آمریکا، تلویحا از رفراندوم استقلال حمایت نکردند اما هیچ نشانه ای بر مخالفت کامل آنها وجود نداشت.
با این حال اما نکته جالب در مورد رفراندوم، گزارش ها و اخباری بود که از سوی رسانه های خبری غربی از این بحران منتشر می شد. در این میان بی بی سی فارسی که همواره در زمان طرح تجزیه کشورهای منطقه خاورمیانه دستور کار شانتاژ و مشروع کردن آن را در اولویت قرار می دهد، این بار نیز مملو از گزارش، تحلیل و برنامه های گفتگومحور در زمینه استقلال کردستان عراق به عنوان یک قومیت بزرگ در خاورمیانه شد.
این شبکه وابسته به دولت بریتانیا در یکی از تحلیل های خود همزمان با اعلام نتایج نوشته بود: "چرا امثال مولوی عبدالحمید، کاک حسن امینی، جلال جلالی زاده، خالد توکلی، محمدعلی توفیقی، عبدالله رمضان زاده و... از موضوع رفراندوم اقلیم کردستان عراق تحلیلی متفاوت از برخی اصلاح طلبان دارند؟ چرا افرادی مانند هرمیداس باوند، محسن رنانی، احمد نقیب زاده، صادق زیبا کلام و ... توصیه ای متفاوت به دولتمردان ایران می کنند؟ به نظر می رسد آنها خارج از این شبح هراسناک و به صورت واقع گرایانه تری صورت مسئله را می بینند."
در ادامه این تحلیل اقدامات ایران در قبال کردستان را مانع تحقق رویای کردستان مستقل نمی بیند و حتی به سپاه قدس نیز که در این سال ها مانع اصلی گسترش تروریسم در منطقه بوده، به عنوان نیروی مزاحم می نگرد:" تا اینجای کار اما نشان می دهد برخورد ایران و دیگران در دراز مدت تاثیر چندانی در تصمیم مردم کرد عراق در تحقق رویای شان نخواهد داشت. باید واقع گرایانه و براساس منافع ملی ایران با این اتفاق برخورد کرد نه با سیاست گذاری های غلط منطقه ای که همه مردم ایران را نیز گرفتار خود کرده است. سیاست منطقه ای ایران باید از دست نظامی های غیرمسئول به نهادهای مسئول برگردد."
برنامه های تولیدی بی بی سی فارسی پیش از همه پرسی و همزمان با آن جهش بی سابقه ای به خود دید و حتی در آنها زمزمه هایی مبنی بر کشیده شدن دومینوی استقلال قومیت ها تا مرزهای ایران و افغانستان نیز مورد بحث جدی قرار گرفت. این شبکه در یکی از گزارش های خود، اهداف پشت پرده شانتاژ استقلال کردستان را نیز نمی تواند پنهان کند و می نویسد: جنگهای جدید خاورمیانه چهرهای تازه به این منطقه از جهان بخشیده است، مرزهایی تازه کشیده و نظمی را که از زمان جنگ اول جهانی حاکم بود، بر هم زده است.
مرزهای خاورمیانه در زمان استعمار انگلیس و فرانسه در منطقه در زمان جنگ جهانی اول و پس از فروپاشی امپراطوری عثمانی دچار تغییرات گسترده ای شدند و سرچشمه بسیاری از اختلافات در طول دهه های آینده نیز بر سر این خطوط مرموز انگلیسی- فرانسوی حاصل توافق سایس-پیکو بودند. نقش تکه تکه کردن منطقه هرگز از ذهن و اهداف اصلی استعمارگران خارج نشد و این نقشه به روش دیگر از سوی غرب و اسرائیل در منطقه در حال پیگیری است و نقش رسانه های وابسته به این کشورها نیز کاملا مشخص است: پشتیبانی همه جانبه و زیرپوستی و حتی علنی از تجزیه کشورها و به بهانه دفاع از قومیت ها.
اما با پایان مهلت دولت مرکزی عراق برای خروج پیشمرگه های حزب دموکراتیک کردستان عراق وابسته به مسعود بارزانی از کرکوک، نیروهای ارتش و مردمی عراق با کمترین درگیری وارد این استان شدند. تحولاتی که در طول چند روز اخیر رقم خورده و بارزانی آن را خیانت پیشمرگه ها دانست! فرودگاه، شهرک های صنعتی و میادین نفتی و مراکز دولتی در اختیار نیروهای دولتی عراق قرار گرفته و این اولین گام در شکست فتنه بارزانی در منطقه پر آشوب خاورمیانه است.
در چنین شرایطی آمریکا در درگیری احتمالی میان عراق و نیروهای کرد اعلام بیطرفی کرده و به تبع آنها هرچند کشورهای اروپایی ابراز نگرانی کرده اند اما این عقب نشینی را شکست طرح های خود در تجزیه کشورهای منطقه می دانند. در این میان نگاهی به بنگاه خبرپراکنی بی بی سی بسیار قابل تامل است. به نظر می رسد عقب نشینی نیروهای نظامی اقلیم کردستان از کرکوک برخلاف پیشبینی آنها در شروع تنش بزرگ در عراق بود و چه در پایگاه خبری و چه در شبکه تلویزیونی بی بی سی فارسی، میزان تحلیل ها، گزارش ها و پخش زنده تحولات کردستان به شدت کاهش پیدا کرده و حتی خبری از آن در طول 24 ساعت نیست.
بی بی سی در زمان برگزاری رفراندوم به صورت گسترده تحولات را رصد و پخش می کرد و با اعزام خبرنگاران به آن منطقه از شادی مردم کردستان بخاطر استقلال گزارش تهیه می کرد اما با عقب نشینی نیروهای نظامی اقلیم از کرکوک، روند کاملا برعکس شده و اولویت ها نیز تغییر کرده است.
باید اذعان کرد نقش رسانه های غربی و شاخه های آن که به زبان های مختلف مانند فارسی، عربی و کردی پخش می شوند، در بحران های منطقه خاورمیانه، نقش کاملا تعریف شده ای در جهت منافع غرب دارند و از جمله این منافع طرح موزاییکی کردن کشورهای خاورمیانه و تبدیل آن به بالکان جدید است. امری که در ماجرای استقلال کردستان عراق، رژیم اسرائیل عملا و علنا از آن حمایت کرد و کشورهای غربی نیز در پشت پرده و با کمک رسانه های خود، تلاش خود را برای تحقق آرزوی بارزانی متمرکز کردند؛ امری که در حال حاضر با پاسخ شدید بغداد عقیم مانده است.