پخش زنده
امروز: -
رئیس ایمیدرو بر نقش موثر رسانه ها در کمک به افزایش ظرفیت های معدن و صنایع معدنی تاکید کرد و گفت: توسعه صنایع معدنی هم به جهش و توسعه اقتصادی کمک می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مهدی کرباسیان افزود : با توجه به تاکید مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و هیئت دولت بر اقتصاد مقاومتی؛ می توان از حوزه معدن و صنایع معدنی به عنوان مصداق بارز اقتصاد مقاومتی نام برد.
وی ادامه داد: کشور سال های گذشته با مشکلات متعددی روبرو شد و با علم به اینکه مواضع ایران برپایه استقلال است؛ باید استفاده درست از منابع خدادادی را در اولویت قرار داد.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: حوزه معدن و صنایع معدنی نیاز به حمایت دارد اما همواره سایه نفت و گاز در اقتصاد کشور پررنگ بوده و درآمد کشور از این حوزه بدست آمده است؛ اما باید توجه ویژه ای به بخش با ظرفیت معدن صنایع معدنی هم داشت.
وی افزود:در اواخر دولت دهم به سازمان های توسعه همچون ایمیدرو و ایدرو ضربات سختی وارد شد و مسئولان وقت به اسم خصوصی سازی تصمیم های نادرستی گرفتند و این مجموعه ها را وارد بحران های مالی کردند.
کرباسیان با بیان اینکه در دولت یازدهم و ابتدای دولت دوزادهم رویدادهای مثبتی اتفاق افتاد، اظهار کرد : رئیس جمهور در هر دو دوره دولت در مجلس شورای اسلامی بر اهمیت حوزه معدن و ظرفیت های غنی این حوزه اشاره کرد و همچنین وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز نخستین روزکاری خود را به تشکیل جلسه با مسئولان معدنی اختصاص داد که نشان دهنده اهمیت این حوزه در اقتصاد کشورمان است.
وی با اشاره به سیاست های دیگر کشورها در حوزه معدن اعلام کرد: 25 سال پیش مواد معدنی 8 تا 12 درصد در اقتصاد کشور چین نقش داشته است اما در دو دهه گذشته 50 درصد تولید و مصرف دنیا در زمینه مواد معدنی در اختیار چین قرار گرفت.
کرباسیان افزود: در سال 2015 میزان مصرف فولاد چین کاهش یافت و بحران سختی در دنیا اتفاق افتاد چون یک میلیارد و 600 هزار تن فولاد در دنیا تولید می شود که 800 میلیون تن را چین تولید می کند.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو تاکید کرد: این نوع الگوها نشان می دهد که در صورت ایجاد زیرساخت های لازم در حوزه معدن و صنایع معدنی امکان ایجاد جهش و توسعه در اقتصاد نیز فراهم می شود.
وی با اشاره به رابطه بسیار نزدیک ایمیدرو و بخش خصوصی در سیاست های دولت و اصل 44 قانون اساسی، گفت: انجمن های معدن و صنایع معدنی در4 سال گذشته رشد قابل توجهی داشتند و در این حوزه به خودباوری رسیده اند.
وی با تاکید بر اطلاع رسانی توانمندهای تشکل های بخش خصوصی در رسانه ها ادامه داد: امیدواریم روند حمایت از این حوزه ادامه یابد تا مسیر دستیابی به اهداف چشم انداز هموار شود.
سهم 24 درصدی بخش معدن از تجارت خارجی کشور
رئیس هیئت عامل ایمیدرو از سهم 24 درصدی بخش معدن در تجارت خارجی کشور خبر داد.
مهدی کرباسیان گفت :یکی از تحولات سال های اخیر رشد صادرات بخش معدن و صنایع معدنی است در شرایطی که اقتصاد کشور دوره رونق را تجربه نمی کرد.
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت گفت : بخش معدن و صنایع معدنی به طور متوسط در سال های گذشته توانسته است سهم 16درصدی از ارزش کل صادرات و 24درصدی از تجارت خارجی کشور را در اختیار گیرد در حالی که سهم حدود 5تا6درصدی از تولید ناخالص داخلی از این این بخش است.
این امر اهمیت و اثربخشی بخش معدن و صنایع وابسته بر ارزآوری، درآمدزایی و اشتغال را نشان می دهد.
مهدی کرباسیان به مناسبت روز ملی صادرات گفت : آمارهای گمرک نشان می دهد صادرات حوزه معدن و صنایع معدنی از 7 میلیارد دلار عبور کرده در حالی که واردات در سال قبل به 3.7 میلیارد دلار رسید.
کاهش واردات کالاهای استراتژیک معدنی و صنایع معدنی نیز به ثمر نشسته است.
زنجیره فولاد، جزء آن گروه از حوزه معدن و صنایع معدنی است که به طور مشخص می توان به آن اشاره کرد.
کرباسیان اظهار کرد : سال 92 صادرات فولاد کشور به 200 هزار تن کاهش یافته بود اما در دولت یازدهم این روند معکوس شد و سال 94 صادرات فولاد به بیش از 4 میلیون و سال 95 به بیش از 6.6 میلیون تن افزایش پیدا کرد.
واردات کالاهای معدنی و صنایع معدنی نیز در سال قبل به 3.7 میلیارد دلار رسید که از نظر وزنی و ارزشی،کاهش 26 درصدی و 17درصدی را پشت سرگذاشت.
واردات فولاد نیز از نظر ارزش و تناژ با کاهش 16 تا 17درصدی همراه شد.
کرباسیان گفت : در پنج ماه ابتدای امسال هم برابر با نیمه نخست سال95 ، صادرات معدنی و صنایع معدنی انجام شد. در این مدت ارزش صادرات به 3.6 میلیارد و ارزش واردات به 1.5 میلیارد دلار رسید و بخش صادراتی به اندازه دو برابر حوزه واردات عملکرد داشته است.
وی گفت: این ارقام نشان می دهد سال های گذشته همزمان با رشد صادرات، شاهد کاهش واردات نیز بودیم و اکنون نیز با توجه به برنامه های اقای شریعتمداری، تمرکز برصادرات، با قوت در 4 سال پیش رو ادامه خواهد داشت.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو تصریح کرد : یکی از اقداماتی که با جدیت دنبال می شود ایجاد همگرایی و یکپارچگی در تصمیم گیری های کلان حوزه معدن و صنایع معدنی است. تهیه نقشه راه، از جمله اقداماتی است که در همین ماه های نخستین دولت دوازدهم با حمایت شخص وزیر و مشارکت تشکل ها، آغاز شده است تا فعالان این حوزه بتوانند چشم اندازی رو به توسعه از فعالیت های خود داشته باشند. تعیین نرخ های عوارض، تعرفه ها و ... در این برنامه کلان جای می گیرد.
به گفته کرباسیان در واقع توسعه کسب و کار در این بخش از اقتصاد، با نگاه صادراتی به تولید، عملی می شود. موضوعی که مقدمات آن با نگاه تازه دولت دوازدهم، جاری شده و در شرف اجرا است. این امر در نهایت، اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبر معظم انقلاب را نیز محقق خواهد کرد.
ارتقای دانش متخصصان معدنی با آموزش دوره های نظری و عملی
مدیر اکتشاف ایمیدرو گفت : برگزاری دوره جامع آموزش های بین المللی مدل های زمین شناسی و اکتشافی سبب ارتقای دانش متخصصان معدنی می شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، علی اصغر زاده در حاشیه دومین دوره جامع آموزش های بین المللی مدل های زمین شناسی و اکتشافی تیپ های کانه زایی فلزی گفت: در ادامه برنامه هایی که مدیریت آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو با همکاری بخش اکتشاف این سازمان دارد، دومین دوره آموزشی مدل های زمین شناسی و اکتشافی را با حضور استادان برجسته دنیا برگزار کردیم و امسال نیز از 3 استاد مطرح دنیا برای تدریس در این دوره های آموزشی درخواست شد.
وی ادامه داد : این دوره ها به صورت کارگاه آموزشی اجرا می شود. 3 روز نخست، کلاس های نظری برگزار می شود و شرکت کنندگان در دو روز آتی به محل معدن اعزام می شوند و از 3 نوع تیپ های زایشی مواد معدنی در مناطق غرب (آذربایجان) و مرکز ایران (استان یزد) بازدید می کنند.
مدیر اکتشاف ایمیدرو با بیان اینکه دوره آموزشی یاد شده برای 3 تیپ کانسار پورفیری، اِپی ترمال و ماگمایی برنامه ریزی شده است، تصریح کرد: مدرسان، از استادان برجسته این نوع تیپ های کانساری هستند. بنابراین حضور این افراد و تجربه بالای آنها، به متخصصان این حوزه کمک می کند و در واقع، در این کلاس ها، نکاتی را حین بحث های نظری و عملی فرا می گیرند.
وی ادامه داد: همچنین این دوره ها موجب ایجاد ارتباط با استادان و دانشگاه های مطرح جهان می شود.
اصغر زاده گفت : علاوه بر استادان مطرح کشورهای کانادا ، استرالیا و اروپا ، از این مدرسان برای مشاوره در برنامه اکتشاف 250 هزار کیلومتر مربعی استفاده می شود.
در دومین دوره جامع آموزش های بین المللی مدل های زمین شناسی و اکتشافی تیپ های کانه زایی فلزی (که شنبه تا پنجشنبه این هفته برگزار می شود)، آقایان گاروین، هدنکوئست و تورنس به عنوان مدرسان این حوزه به ارائه اطلاعات تخصصی می پردازند.