پخش زنده
امروز: -
دانشمندان بلژیکی از سال 2008 به دنبال درک بهتر پدیده ای موسوم به «اثر واربورگ» هستند که طبق آن سلول های تومور از طریق تخمیر کردن قندها، انرژی می گیرند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از اسپوتنیک ، بر اساس مطالعه جدیدی که نتایج آن به تازگی منتشر شده است دانشمندان به وجود رابطه ای جدید میان قند و سرطان پی بردند و فهمیدند که قند به عنوان یک سوخت برای سلول های سرطانی به کار می رود.
دانشمندان بلژیکی از سال 2008 به دنبال درک بهتر پدیده ای موسوم به «اثر واربورگ» هستند که طبق آن سلول های تومور از طریق تخمیر کردن قندها، انرژی می گیرند.
در این مطالعه دانشمندان توضیح دادند که سلول های غیرسرطانی انرژی خود را از طریق فرایندی موسوم به تنفس یاخته ای می گیرند که طی آن غذای هضم شده تبدیل به مولکول های انرژی دار می شود. ولی سلول های سرطانی از این لحاظ فرق دارند و انرژی خود را از طریق تخمیر سریع قند و تبدیل آن از گلوکز به اسید لاکتیک تولید می کنند.
محققان با بازسازی فرایند تخمیر سلول های مخمر در آزمایشگاه، دریافتند که سطح بالای گلوکز باید تحریک یک ژن سرطان زا به نام پروتئین های راس (Ras proteins) می شود. این تحریک به اندازه ای است که سلول های سرطانی شروع به تکثیر و گسترش می کنند.
جوهان تولین ( Johan Thevelein) یکی از محققان حاضر در این مطالعه در بیانیه ای گفت:«تحقیقات ما نشان می دهد که چگونه مصرف بالای قند در سلول های سرطانی منجر به چرخه باطل تداوم رشد و گسترش سرطان می شود.»
با اینکه این یافته ها برای توضیح دادن علل این تاثیر کافی نیست ولی گمانه زنی ها نشان می دهد که برای بیماران سرطانی، رژیم غذایی با قند پایین بهترین رژیم غذایی به شمار می رود.