وزیر تعاون:
ضرورت اجتناب ناپذیر توجه به بهداشت روانی
وزیر تعاون توجه به بهداشت روانی و ایجاد روحیه نشاط و شادی در جامعه را اجتناب ناپذیر دانست.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، علی ربیعی در سی و چهارمین کنگره سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران با بیان اینکه بیماری علاوه بر کاهش کیفیت زندگی هزینه های زیادی را به جامعه تحمیل می کند گفت: بیماریهای روانی علاوه بر فرد، خانواده و جامعه را متاثر می سازد و بر رشد و توسعه کشور نیز موثر است که باید برای آن برنامه ریزی کرد . وی با اشاره به اینکه وضع جامعه به لحاظ سلامت روانی مناسب نیست گفت : بیماریهای روانی علل مختلفی دارد و ما تلاش داریم عوامل فیزیکی این بیماری ها را با برنامه ریزی حل کنیم .
ربیعی با تاکید بر لزوم ارتباط تنگاتنگ جامعه روانپزشکان با وزارت تعاون برای استفاده از دانش آنها در برنامه ریزی ها افزود: برای کاهش فشار روانی، امنیت غذایی مادران را که از عوامل موثر در بروز بیماریهای روانی است هدف قرار داده ایم .
وی گفت : هر چقدر در دایره پیشگیری ، کسری برنامه داشته باشیم برای فردا هزینه باید کنیم و در این خصوص تلاشهای زیادی را برای غربالگری انجام داده ایم .
وزیر تعاون تحت پوشش قرار دادن طیف وسیعی از داده های حوزه روانپزشکی در قالب بیمه ها را از مهمترین اقدامات در این خصوص برشمرد و گفت : عامل دوم اختلالهای روانی محیط اجتماعی است و بیکاری و فقر بر بروز این بیماری موثر است .
وی با اشاره به حجم زیاد ورود جویندگان کار دهه های 60 تا 80 به بازار کار گفت : اگر در سالهایی نه چندان دور با حفظ سطح فعلی بیکاری سالانه یک میلیون و 200 هزار شغل ایجاد کنیم کشور دچار مشکل می شود و در این خصوص باید تلاش زیادی انجام دهیم .
ربیعی ارائه برنامه رشد فراگیر و ضد فقر و ایجاد سیاستهای اشتغال زایی را از برنامه های مهم برای کاهش بیکاری و امنیت روانی جامعه برشمرد و گفت : بررسی ها نشان می دهد علت اصلی طلاق و اعتیاد در درجه اول ناامنی های روانی است و مسائل سوء ظن های جنسی و فقر و بیکاری در درجات بعدی است و هم اکنون 20 درصد افراد شاغل نیز دچار اختلال روانی و سوء مصرف مواد هستند .
ربیعی با بیان اینکه امروز الگوی اعتیاد و طبقات اجتماعی درگیر در اعتیاد تغییر یافته است گفت : برای حل مشکلات اجتماعی نیاز به بحث اعتماد و اعتماد سازی و نشاط و شادی و تغییر سبک زندگی داریم که در این میان نقش خود مردم و سایر نهادهای اجتماعی نیز بسیار مهم است و دولت نمی تواند همه این رسالت را بر عهده گیرد .
وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه هم اکنون 7 میلیون ایرانی دفترچه بازنشستگی ندارند و این موجب شده تا امنیت روانی و آینده آنها با مشکل مواجه شود گفت: با تلاش های انجام شده 11 میلیون ایرانی حاشیه نشین بیمه شده اند .
وی استفاده از دانش در حوزه های تخصصی اجتماعی و دانش افزایی و تولید دانش را برای اداره جامعه انکار ناپذیر دانست و گفت : امید ، شادی و اعتماد مسئله اصلی ماست و باید این مسیر را دنبال کنیم . صدا و تصویر دارد