پخش زنده
امروز: -
حجم گردش مالی بازار جهانی حلال تا سال 2019 میلادی بر اساس پیش بینیها به 2 هزار و 500 میلیارد دلار می رسد
به گزارش خبر گزاری صدا و سیما،مرکز خراسان رضوی،معاون پژوهشی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی کشور گفت: برخی کشورهای اسلامی و غیراسلامی هم مرز ایران در این بازار جایگاه ویژه ای دارند.
سید مهدی زیارت نیا افزود: سهم ایران به عنوان یک کشور اسلامی از 2 هزار میلیارد دلار گردش مالی بازار حلال کمتر از یک درصد است.
او گفت: ایران در بین 10 کشوری که در عرصه بازار حلال دارو، غذا، لوازم آرایشی و بهداشتی و حمل و نقل سرمایه گذاری کرده اند قرار ندارد.
معاون پژوهشکده علوم و صنایع غذایی گفت: براساس برآوردهای وی زیارت نیا افزود: ایران با وجود برخورداری از پژوهشکده ها، استادان مجرب دانشگاه و متخصصان متعدد به سبب نبود برنامه ریزی جامع ،سهم بسیار ناچیزی را در بازار حلال دنیا را در اختیار دارد.
زیارت نیا گفت: برخی مواد اولیه صنایع غذایی حلال است اما طی فرآیندی ممکن است در آن الکل تولید می شود به همین سبب این مواردباید از منظر مباحث فقهی، نظری و پژوهشی بررسی شود.
او بررسی لازم در مورد حلال بودن منشا اسیدهای آمینه، ژلاتین مصرفی در غذارا که ممکن است از حیوانات حرام گوشت گرفته شده باشد ، از دیگر مواردی برشمرد که باید بر روی آنها تحقیقات گسترده ای انجام شود.
معاون پژوهشکده علوم و صنایع غذایی افزود: ایران برای کسب سهمی بیشتر از محصولات بازار جهانی حلال باید در حوزه نظارت و تحقیقات به آزمایشگاههای قوی، تحقیقات و برنامه ریزی جامع مسلح شود تا از بخشهای بازرگانی و تجاری سازی محصولات حمایت کند.
معاون پژوهشی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی کشور گفت: در مجموع باید روی مواد اولیه وارداتی و جایگزینها، تولید محصول حلال و صادرات آن، نظارت و استانداردسازی محصولات داخلی بطور جدی کار شود و حمایتهای همه جانبه از این فعالیت ها انجام گیرد تا سهم ایران در بازار جهانی حلال افزایش یابد.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد و پژوهشکده علوم و صنایع غذایی برای نخستین بار همایش بین المللی فرآورده های حلال را در راستای برنامه های رویداد فرهنگی مشهد 2017 آذر ماه آینده با محورهای شریعت و فرآورده های حلال، پژوهش و فناوری فرآورده های حلال، بحث تجاری سازی و اقتصاد فرآورده های حلال برگزار می کند.