پخش زنده
امروز: -
مشاور امور مالیاتی اتاق اصناف ایران گفت: اجرای ماده 169 قانون مالیات های مستقیم ، مشکلات زیادی برای مودیان صنفی ایجاد کرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما محمدرضا جعفریان روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت : اجرای ماده 196 قانون مالیات های مستقیم بعد از 5 سال باعث ایجاد نگرانی مودیان مالیاتی شده است حتی برای کسانی که در وقت مقرر اظهارنامه داده اند.
وی با بیان اینکه با شفاف سازی اقتصادی موافق هستیم ، تصریح کرد: ماده 169 قانون مالیات می گوید اگر این قانون به مرور زمان اجرا نشود، باید در بازه زمانی مشخص به مودی اعلام شود تا
رعایت کند؛ نه اینکه در سال 96 مالیات سال 91 مودیان صنفی دوباره بررسی شود این کار باید در سال 92 انجام می شد.
جعفریان گفت: امسال 5 درصد فروش را جریمه می کنند که شامل 2 درصد برای تنظیم صورت حساب، 2 درصد عدم صدور کد اقتصادی و یک درصد عدم ارسال صورت حساب بوده است اما زمانی که مودی اظهارنامه داده و برگه قطعی صادر شده است در نظر گرفتن این جرایم معقول نیست.
وی افزود : اعمال ماده 157 برای کسانی است که اصلا اظهار نامه نداده باشند و در سیستم مالیاتی شناخته شده نباشند ، نه برای افرادی که اظهارنامه داده اند و مالیات خود را پرداخت کرده و برگه قطعی برایشان صادر شده است.
جعفریان تصریح کرد: بیش از یک میلیون و 800 هزار اظهارنامه مالیاتی در اجرای تبصره ماده صد قانون مالیات به سازمان امور مالیاتی تسلیم شده و سازمان امور مالیاتی برگه قطعی برای تعدادی از مودیان صادر کرده است.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از تعاملاتی که با سازمان امور مالیاتی داریم، صدور بخشنامه و دستورالعمل هاست که اصناف تا پایان ماه هفتم باید اظهارنامه های خود را تسلیم کنند و سازمان امور مالیاتی نیز برای صدور برگه قطعی اقدام کند که تاکنون در شهر تهران حدود 200 هزار برگه قطعی صادر شده است و بقیه را امیدواریم سازمان امورمالیاتی بزودی صادر کند.
مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران ادامه داد : یکی از نگرانی های
اصناف بحث تراکنش های مالی مودیان مالیاتی در سراسر کشور است و این تراکنش ها را از سال 91 برای بنگاه های اقتصادی در نظر گرفته اند که این مسئله به دلیل اینکه مبنای ماده 237 قانون مالیات ها را ندارد، غیر معقول است.
جعفریان گفت : اگر قرار است از سال 91 اعمال شود، خلاف مقررات است و باید از همان سال 91 به مودی اطلاعات لازم داده می شد تا مستندات خود را نگه دارد.
مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران افزود: البته کسی که گردش مالی بالایی داشته باشد، باید داده های آن هم مشخص باشد و کسی که حدود 500 میلیارد تومان گردش مالی دارد، باید این رقم را شفاف سازی کند تا مشخص شود مبنای مجرمانه ندارد.
جعفریان درباره نصب صندوق های مکانیزه فروشگاهی گفت :
از سال 91، هر سال 3 گروه 10تایی مشخص شدند که مکلف به نصب صندوق مکانیزه هستند اما این کار در دست دولتی هاست و تا امروز هیچ کدام از این گروه ها به صندوق مکانیزه تجهیز نشده اند.
وی اضافه کرد: تجهیز بنگاه ها به صندوق مکانیزه در اختیار سازمان امور مالیاتی است که باید شرکت هایی را که توانمندند و می توانند اشتغالزایی داشته باشند، به این صندوق ها مجهز کند.
قرار بود یک سال که از زمان نصب صندوق های مکانیزه در بنگاه ها گذشت، سازمان امور مالیاتی از آنها مالیات بگیرد و در واقع مالیات را از مودیان کم کند و با سازمان مالیاتی در تعامل هستیم تا این مشکل نیز حل شود.
مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران تاکید کرد : پارسال لایحه لازم الاجرا در بحث صندوق های مکانیزه از هیئت دولت به مجلس شورای اسلامی رفت و در کمیسیون اقتصادی مطرح شد.
همچنین 11 ماده از آن مصوب شده است که امیدواریم هرچه زودتر بقیه این لایحه به صحن مجلس برود و تا قبل از بودجه 97 مشکلات ما حل شود.
وی درباره قانون مالیات بر ارزش افزوده اظهار کرد: این قانون از ابتدا قرار بود به صورت آزمایشی اجرا شود تا مشکلات آن مشخص و بعد از پشت سر گذاشتن مرحله آزمایشی ، اجرایی شود.
جعفریان افزود: لایحه اصلاحیه قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز تکمیل شده و در مرکز پژوهش های مجلس در حال بررسی است و امیدواریم این موضوع نیز تا قبل از رسیدن بودجه تعیین تکلیف شود.