پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، رئیس پارلمان محلی منطقه کردستان عراق ضمن درخواست از مسعود بارزانی رئیس حکومت محلی این منطقه برای کناره گیری از سمتش، گفت اگر بارزانی استعفا دهد با این کار به شهروندان کُرد، خدمت بزرگی کرده است.
یوسف محمد با دعوت از بارزانی برای کناره گیری از قدرت از وی خواست به شکست اعتراف کند و ملت این منطقه را بگذارد تا سرنوشت خودشان را به دست خودشان تعیین کنند نه اینکه وی بنا بر تمایلاتش ، سرنوشت آنان را تعیین کند.
یوسف محمد گفت: شهروندان کرد اسیر یک گروه از نخبگان سیاسی هستند که در تلاشند بر ثروتهای میهن تسلط یابند تا قدرت خودشان را گسترش دهند.
وی از اینکه ریاست منطقه نمی تواند جانفشانی های نیروهای پیشمرگه را مبنایی برای حکومت قانونی و مبتنی بر قانون اساسی و متمدنانه قرار دهد ابراز تأسف کرد.
از طرف دیگر بارزانی برخی طرفهای وابسته به یک طرف سیاسی داخلی را به گرفتن تصمیمی متهم کرد که به عقب نشینی نیروهای پیشمرگه از کرکوک منجر شد. بارزانی تأکید کرد کردها دیر یا زود اهداف خودشان را محقق خواهند کرد.
خبرنگار روسیا الیوم در اربیل در گزارشی گفت: در پی کنترل نیروهای عراقی بر شهر نفت خیز کرکوک ، طرفهای سیاسی در داخل منطقه کردستان در حال متهم کردن یکدیگر هستند.
آخرین آن نیز اتهام مسعود بارزانی به برخی شخصیتهای داخلی بود که آنان را متهم کرد با تصمیمشان باعث شدند نیروهای کردی از کرکوک عقب نشینی کنند و نیروهای عراقی وارد آن شوند و تأسیسات دولتی و میدانهای نفتی را پس بگیرند.
بارزانی قول داد خون جنگجویان پیشمرگه به هدر نخواهد رفت.
گزارشها حاکی از مواضع ضد هم و اختلافات شدید بین دو حزب اصلی یعنی اتحادیه میهنی کردستان و حزب دمکرات کردستان درباره حوادث اخیر است.
پیشروی نیروهای عراقی به سمت مناطق تحت کنترل نیروهای پیشمرگه طرح همه پرسی را بی اثر کرده است. این همه پرسی باعث پیچیده شدن اوضاع سیاسی بین بغداد و اربیل شده بود.
از نظر میدانی نیز نیروهای پیشمرگه از بیشتر مناطقی که از داعش پس گرفته بودند عقب نشینی کردند. اتحادیه میهنی اعلام کرد این کار بر اساس توافق با بغداد صورت گرفته است.
کاروان انور مدیر رسانه ای در این حزب گفت:« بین نیروهای کردی و عراقی توافق فراگیری وجود داشت که بر اساس آن نیروها به خطوط پیش از دهم ژوئن سال 2014 بازگردند. این توافق را همه طرفها امضا کرده اند. آنچه دیروز رخ داد و عقب نشینی کلی از این مناطق ، بخشی از این توافق بود. دولت عراق به خطوط پیش از دهم ژوئن سال 2014 بازگشت.»
حال و روز منطقه کردستان عراق هم اکنون بحث و جدل و اتهام زنی به یکدیگر و اوضاع ناآرام سیاسی است. این در حالی است که بارزانی درباره تلاشهای برخی طرفهای خارجی برای کشاندن منطقه به باتلاق جنگهای داخلی هشدار می دهد.