پخش زنده
امروز: -
معاون برون مرزی سازمان صداوسیما گفت: قطع شبکه های رادیو و تلویزیونی ایران از ماهواره «یوتل ست»، تخلف است و مسئولان «یوتل ست» تاکنون صحبت های متناقضی را مطرح کرده اند.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، محمد سرافراز افزود: سازمان صدا و سیما با «یوتل ست»، بلندمدت ترین قرارداد را با20سال سابقه داشت که این قرارداد، در دوره های 5 ساله و10ساله تمدید می شد.
وی اضافه کرد: این قرارداد هنوز مدت و اعتبار داشت که این تصمیم سیاسی برای قطع19شبکه رادیو و تلویزیونی گرفته شد.
معاون برون مرزی سازمان صداوسیما افزود: مکالمات تلفنی و گزارش های مکتوب با مقامات «یوتل ست» یا بی پاسخ مانده است یا آنان علت این اقدام را دستور اتحادیه اروپا عنوان کرده اند.
سرافراز افزود: مسئول رسانه ای فرانسه در تماس تلفنی دیشب عنوان کرد که سوال را باید به صورت مکتوب ارائه کنیم تا در آینده پاسخ آن داده شود.
وی گفت: مسئولان شرکت آرکیوا که خدمات دهنده سازمان صداوسیماست نیز در گزارش هایشان توجیه مسئولان «یوتل ست» را داشته اند.
معاون برون مرزی سازمان صداوسیما گفت: مسئولان «یوتل ست» از نظر ما تخلف کرده اند که بدون توجیه قانونی، قرارداد را یک طرفه فسخ و شبکه های سازمان صدا و سیما را قطع کرده اند.
وی درخصوص بندهای قرارداد با «یوتل ست» گفت: مفاد این قرارداد مفصل و کلیت آن این است که دوطرف در قبال هم تعهداتی دارند که باید آنها را رعایت کنند.
سرافراز به قطع شدن شبکه سحر در سال2005 اشاره کرد و افزود: علت قطع شبکه سحر در آن سال، اظهار نظر یهودیان صهیونیست به دلیل پخش سریال "چشم های آبی زهرا" و مصاحبه با محققی فرانسوی درخصوص هولوکاست بود.
سرافراز گفت: این اقدام هم خارج از منطق رسانه ای بود که یک شبکه را به دلیل پخش برنامه ای تلویزیونی قطع کنند.
معاون برون مرزی سازمان صدا و سیما گفت: اگر قرار است به استناد چنین ماجرایی، موضوع شبکه سحر دوباره زنده شود این اقدام کاملا غیرقانونی است.
وی درخصوص سابقه قطع شبکه های تلویزیونی ایران از ماهواره ها گفت: در دوره نبرد رسانه ای هستیم و این موضوع اتفاق جدیدی نیست.
سرافراز گفت: شبکه PRESSTV به دلیل پخش گفته های یک خبرنگار ایرانی - انگلیسی که فقط در یک جمله عنوان کرده بود، من خبرنگار شبکه چهار انگلیس هستم، از سوی موسسه رسانه ای انگلیس، تهدید شد و علت آن هم این بود که گفتند این اظهارات خلاف میل این خبرنگار عنوان شده بود.
وی افزود: همین شبکه در آلمان، به دلیل اظهار نظر مسئولان موسسه رسانه ای مونیخ قطع شد و بعد از دوبار شکایت در دادگاه و با وجود این که دادگاه به جمهوری اسلامی ایران رای داد سرانجام با حکم دادگاه ایالتی قطع شد .
سرافراز با اشاره به این که شبکه های تلویزیونی که از «یوتل ست» قطع شده از طریق ماهواره های دیگر قابل دریافت است گفت: این شبکه ها در بسته خبری «یوتل ست» قطع شده است اما در اروپا و دیگر مناطق جهان از راه های دیگر پخش می شود.
وی افزود: شبکه های اجتماعی، شبکه های کابلی و پخش زنده در موبایل، از جمله روش هایی است که از طریق آنها این شبکه ها پخش می شود.
سرافراز در خصوص شکایت ایران از «یوتل ست» گفت: چون این اتفاق تازه افتاده، هنوز شکایتی تنظیم نشده است اما بعد از بررسی های حقوقی و مشورت با وکلای بین المللی به طور جداگانه شکایت های خود را تنظیم می کنیم.
وی افزود: اداره حقوقی سازمان صدا و سیما هم در حال پی گیری موضوع است و در حال حاضر انجمن های مختلف در این زمینه فعال شده اند و مخاطبان نیز بعد از اعلام این خبر، در پایگاه اینترنتی سازمان صداوسیما، اظهارنظرهای خود را در محکومیت این اقدام، یک جانبه نگری مسئولان رسانه ای غربی و تحریم کالاهای اروپایی منتشر کرده اند.