پخش زنده
امروز: -
در سی و یکمین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران که میزبان رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز بود ، فعالان اقتصادی پیشنهادهای خود را برای مقابله با فقر و کاهش آسیب های اجتماعی ارائه کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، علاء میرمحمد صادقی، عضو هیئت رئیسه اتاق تهران با اشاره به اینکه در سال های گذشته کمک های مردمی به کمیته امداد بیشتر بود، گفت:کمیته امداد بعدها منابع خود را از بودجه های دولتی نیز تامین کرد و در شمار نهادهای دولتی مانند بهزیستی و هلال احمر قرار گرفت.
وی افزود : شایسته است ماهیت مردمی بودن این نهاد حفظ شود و اتاق تهران نیز برای همکاری با کمیته امداد اعلام آمادگی کرده است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه رئیس کمیته امداد در واگذاری بیمارستان بازرگانان با اتاق تهران همکاری کرده است، ادامه داد: این بیمارستان همچنان می تواند به افراد بی بضاعتی که کمیته امداد معرفی می کند، خدمات ارائه کند.
پیشنهاد تغییر ماموریتها برای کمیته امداد
فاطمه دانشور عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه اعتیاد زنان و کودکان بیسرپرست و بد سرپرست، تکدیگری و کودکان کار، چالش برانگیزترین معضلات اجتماعی کشور و به ویژه شهر تهران است، گفت: برغم اقدامات دولتها، همچنان شاهد ادامه معضلات هستیم.
دانشور افزود: یکی از دلایل عدم موفقیت در حل معضل آسیبهای اجتماعی، این است که کمیته امداد امام خمینی (ره) رفع آن را در ماموریتهای خود نمیبیند.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران افزود: بررسیهای موسسه خیریه مهرآفرین نشان میدهد تعداد زیادی از کودکان کار و بدسرپرست در تهران هنوز شناسامه ندارند.
دانشور با بیان اینکه کمیته امداد امام خمینی (ره) اقدامات مناسبی در مناطق روستایی و محروم کشور انجام داده است، افزود: زمان آن فرا رسیده است که در ماموریت های این نهاد دولتی بازنگری شود و حمایت از خانوادههای بد سرپرست در رسالت این کمیته قرار گیرد.
در ادامه مرتضی سلطانی فعال صنایع غذایی با اشاره به وجود انواع آسیب های اجتماعی در کشور از جمله اعتیاد گفت : همه این آسیب ها دارای راه حل است و نهادهایی
مانند کمیته امداد هیچ گاه سراغ کارآفرینان برای همکاری در کاهش فقر نیامده است.
خان محمدی دیگر فعال صنایع غذایی نیز در نشست هیئت نمایندگان اتاق تهران گفت : گداپروری در کشور را باید کنار گذاشت و همه دستگاه های کشور برای ایجاد اشتغال و بکارگیری افراد ناتوان جامعه همت کنند.
وی افزود : اشتغال و تولید در کشور با سود بالای بانکی ایجاد نخواهد شد.
غلامعلی سلیمانی فعال صنایع لبنی نیز به ضرورت حمایت از کارآفرینان برای ایجاد اشتغال و کاهش فقر اشاره کرد و گفت: اگر تولید رونق داشته باشد، مشکلات معیشتی به حداقل می رسد و اجرای اقتصاد مقاومتی، مورد تاکید مقامات کشور است اما بدنه وزارتخانه ها در برابر توسعه بنگاه ها مقاومت می کنند و اقتصاد مقاومتی به مقاومت اقتصادی تبدیل شده است. در این حال شفافیت نیز می تواند به رفع بسیاری از مشکلات کمک کند.
تغییر در تخصیص یارانه های نقدی
عضو دیگر هیئت نمایندگان اتاق تهران نیز در سخنانی به تخصیص یارانه نقدی به دهک های پایین جامعه اشاره کرد و گفت: حذف یارانه نقدی برای افراد توانمند و تخصیص آن به دهک های پایین باید در دستورکار جدی دولت قرار گیرد و کمیته امداد امام خمینی (ره) می تواند در شناسایی و هدایت یارانه ها به افراد کم بضاعت نقش آفرینی کند.
حمیدرضا صالحی به توانمندسازی افراد کم بضاعت در کشور اشاره کرد و افزود : همکاری اتاق تهران و کمیته امداد امام خمینی (ره) می تواند در ورود این بخش از جامعه به بازار کار و فعالیت های اقتصادی اثرگذار باشد.
محمدرضا انصاری، عضو دیگر هیئت نمایندگان اتاق تهران نیز با اشاره به سرگذشت کارآفرینانی که در این جلسه نطق هایی ارائه کردند، گفت : این کارآفرینان عاشق کار و تولید هستند و بدون حمایت به این جایگاه دست یافته اند. بنابراین ضرورت دارد از تولید و صادرات حمایت کنیم که صدها کارآفرین از جنس سلیمانی ها و سلطانی ها در کشور
فعال شوند.
محمدرضا نجفی منش دیگر عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران نیز بر حذف یارانه نقدی تاکید کرد و گفت: زمان آن
رسیده است که افراد توانمند از فهرست دریافت کنندگان یارانه نقدی حذف و این موضوع هدفمند و تنها افراد نیازمند را شامل شود.
محمود نجفی عرب، یکی دیگر از اعضای هیئت نمایندگان به کنایه از رئیس کمیته امداد درخواست کرد فعالان حوزه سلامت را نیز به فهرست افراد تحت حمایت این نهاد اضافه کند و گفت : طرح تحول اجرا شد، بدون آنکه منابع مورد نیاز آن تامین شود. اکنون بسیاری از بنگاه های حوزه دارو و تجهیزات پزشکی به مرز ورشکستگی رسیده اند و بدهی دولت به این صنعت به حدود 10 هزار میلیاردتومان می رسد.
وی با اشاره به شکل گیری سونامی کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در آینده ای نزدیک، از رئیس اتاق تهران درخواست کرد زمینه دیدار نمایندگان این صنعت با معاون اول رئیس جمهوری را فراهم کند.
در ادامه این جلسه، ناصر ریاحی، دیگر عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران، خواستار شفافیت و ارائه گزارش هایی از نحوه هزینه کمک های مردمی و نتایج آن در کمیته امداد شد.
کاوه زرگران نیز کارآفرینان را سرداران تولید توصیف کرد و گفت: شایسته است از تجربه کارآفرینانی که در این نشست حضور یافته اند، در حوزه مسئولیت های اجتماعی بهره برداری شود.
زرگران با بیان اینکه «ایجاد شغل برای فرد، سرنوشت یک خانواده را تغییر می دهد» از رئیس کمیته امداد درخواست کرد:کمیته امداد با نوآوری در جهت احیای اعتماد مردم و بخش خصوصی به خود تلاش کند.
همچنین در این نشست تفاهمنامه همکاری میان اتاق تهران و کمیته امداد امام خمینی (ره) در "طرح هم سفره" که به رفع سوءتغذیه کودکان نیازمند زیر 6 سال اختصاص دارد با حضور مسعود خوانساری و پرویز فتاح امضا شد.
بر اساس این طرح، بنگاه های اقتصادی فعال در حوزه تولید مواد غذایی می توانند به برچسب طرح هم سفره روی محصولات تولیدی خود ، با اختصاص یک درصد از فروش تولیدات یا خدمات خود در این طرح مشارکت کنند.
بیمارستان بازرگانان ، تخصصی میشود
ارائه گزارشی از بیمارستان بازرگانان، از دیگر موضوع های
سی و یکمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران بود.
ایرانمنش رئیس این بیمارستان به بیش از 70 سال سابقه آن پرداخت و گفت: پارسال اداره این بیمارستان پس از سال ها بار دیگر به اتاق تهران بازگردانده شد.
وی گفت : در حال حاضر بیمارستان بازرگانان موفق به کسب رتبه درجه یک اعتباربخشی شده است.
این بیمارستان همچنین در میان بیمارستان های منطقه در بخش زنان و زایمان رتبه نخست را کسب کرده است.
ایرانمنش همچنین به بازسازی و نوسازی بنای بیمارستان و تجهیز وسایل آن اشاره کرد و افزود: برنامه ریزی های اتاق تهران برای اعتباربخشی دوباره به این بیمارستان در حال انجام است و بزودی بیمارستان بازرگانان به مرکز درمانی معتبری در تهران تبدیل خواهد شد.
وی با بیان اینکه طرح جامع بیمارستان بازرگانان در حال نهایی شدن است، افزود: بیمارستان بازرگانان با کمک اتاق تهران به بیمارستان تخصصی تبدیل خواهد شد.
رئیس اتاق تهران نیز در سخنان کوتاهی، به عزم این اتاق برای نوسازی، تجهیز و ارائه خدمات درمانی مناسب در این بیمارستان اشاره کرد و گفت : اتاق تهران درصدد
همکاری یک بیمارستان معتبر خارجی با بیمارستان بازرگانان است.
سپس فاطمه دانشور عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران این درخواست را مطرح کرد که سازو کاری برای سم زدایی از کودکان دچار اعتیاد در این بیمارستان تعریف شود.
دستاوردهای حضور در جیتکس 2017
در ادامه، هومن حاجی پور، معاون کسب و کار اتاق تهران گزارشی از فرآیند حمایت و اعزام استارت آپ های ایرانی به نمایشگاه دبی - جیتکس 2017 ارائه کرد و گفت : حمایت از کسب و کارهای نوپا و اقتصاد دانش بنیان ، تشویق ایده پردازان، تقویت خلاقیت و ارائه تعریفی جدید از همکاری با اکوسیستم استارت آپی از جمله اهداف معاونت کسب و کار اتاق تهران برای حمایت از 12 استارت آپ بود.
بدین ترتیب 12 غرفه در نمایشگاه جیتکس 2017 از طریق اتاق تهران به طور رایگان در اختیار این استارت آپ ها قرار گرفت و در مدت برپایی نمایشگاه نیز بازدید ها از غرفه اتاق تهران چشمگیر بود.
وی با اشاره به اینکه 400 استارت آپ از کشورهای مختلف در این رویداد فناورانه شرکت کرده بودند، ادامه داد: استارت آپ های ایرانی در شمار 40 استارت آپ برتر قرار گرفتند و یکی از استارت آپ ها که با حمایت اتاق تهران در این نمایشگاه حضور یافته بود، تا مرحله نهایی دریافت جایزه 180 هزار دلاری پیش رفت.
معاون کسب و کار اتاق تهران درباره رشته فعالیت این استارت آپ ها افزود : یکی از مهم ترین دستاوردها ، اعتمادسازی و همکاری پارلمان بخش خصوصی، اکوسیستم استارت آپی و تشکل های این بخش بوده است.