پخش زنده
امروز: -
رشته صنایع دستی قارت بافی در روستای گریمنج بخش نیمبلوک شهرستان قاین احیا و به مرحله تولید رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان جنوبی، مدیر اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان قاین گفت: رشته قارت بافی از رشته های صنایع دستی فراموش شده در استان است که فروردین امسال احیا شد و هم اکنون توسط بانوان پیشکسوت روستای گریمنج تولید می شود.
شاهرخ عباسی با اشاره به قدمت 200 ساله قارت بافی در شهرستان قاین، افزود: رشته بومی محلی قارت بافی جزو رشته های داری مشابه جاجیم بافی است.
وی افزود: مردم در گذشته پس از ریسیدن پشم گوسفند با استفاده از دار زمینی پارچه هایی را بافته و از این پارچه ها البسه زمستانی مانند پالتو، کت و شلوار تولید می کردند.
مدیر اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان قاین با بیان اینکه تنها 3 نفر از بانوان بالای 60 سال در روستای گریمنج تولید کننده این هنر هستند، گفت: میراث فرهنگی شهرستان برای احیای این هنر دار، پشم و سایر تجهیزات مورد نیاز را برای تولید محصول تهیه و در اختیار این بانوان قرار داده است.
وی افزود: در نیمه نخست امسال تولیدات قارت بافی این بانوان به عنوان کاندید نشان ملی برتر به سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال شده است.
عباسی گفت: بانوان پیشکسوت برای برگزاری کلاس آموزشی این هنر برای جوانان علاقمند اعلام آمادگی کردند که این دوره آموزشی تا دو ماه آینده برگزار می شود.