نخستین بار در کشور؛
محصولات لبنی استان سمنان شناسه بهداشتی میگیرند
با اجرای طرح احیای روشهای محلی تولید فرآوردههای دامی ۳۰محصول لبنی استان سمنان شناسه بهداشتی میگیرند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، معاون مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اعلام این خبر گفت: این طرح برای نخستین بار در کشور و در مرحله اول برای چهار محصول آروشه، چیکو، قره قوروت و کشک اجرا می شود.
باقر مهدوی افزود: در این طرح کارشناسان سازمان غذا و دارو و امور عشایری از این لبنیات نمونه برداری شیمیایی و میکروبی می کنند و در نهایت با تایید مؤسسه علوم دامی برای این چهار محصول شناسه بهداشتی صادر می شود.
معاون مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح روشهای سنتی تولید محصولات لبنی عشایری و روستایی استان با حداقل تغییرات در فرآیند تولید احیا و این محصولات با مجوزهای بهداشتی برای عرضه در سراسر کشور ارسال می شود.
بیشترین لبنیات استان سمنان را عشایر ایل سنگسر به روش سنتی تهیه می کنند.
این عشایر از شیر 40نوع محصول می گیرند که مهمترین آنها آروشه است.
آروشه محصولی کهربایی رنگ است که به عنوان غذای صبحانه استفاده می شود. چیکو هم شکلاتی است که از شیر تهیه می شود.