معادن استان سمنان فعال و ساماندهی میشود
اولین نشست شورای معادن استان سمنان برای رفع مشکلات معادن فعال، راهگشایی معادن نیمه فعال و غیرفعال و شناسایی ظرفیتهای خاص در بخش فرآوری معدنی تشکیل شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، استاندار سمنان در این نشست که با حضور دو نفر از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، وجود معادن بیش از 40نوع عناصر و کانی های فلزی و غیر فلزی شناخته شده کشور در استان را ظرفیت منحصربفردی برای اشتغال زایی برشمرد.
محمدرضا خباز اهتمام جدی مسئولان استانی و حمایت ها، پیگیری های ملی و پشتیبانی نمایندگان استان را دو زمینه مناسب برای شکل گیری و فعالیت شورای معادن استان دانست.
وی گفت: با توجه به استانی شدن بسیاری از اختیارات و تصمیم سازی ها در خصوص معادن، این شورا در آینده نزدیک اقدامات موثری برای رفع مشکلات انجام خواهد داد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان نیز در این نشست گفت: این شورا با هدف و مطابق ماده 43قانون برنامه ششم توسعه، بر اساس چارچوب قوانین و مصوبات شورای عالی معادن استخراج ماده معدنی شناسایی شده و هرگونه فروش و واگذاری پروانه قبل از بهره برداری در ایجاد صنایع پایین دستی تسهیل و تسریع می کند.
به گفته بهروز اسودی، تاکنون 77پروانه اکتشاف معادن در مساحت هزار و 180کیلومتر مربع در این استان صادر شده است.
وی با اشاره به این که استان رتبه اول در تولید گچ، نمک، سلستین و زئولیت، رتبه دوم در سولفات سدیم، رتبه سوم در ذغال سنگ و تولید کرومیت را دارد، خاطرنشان کرد کرد: در این استان از 42نوع ماده معدنی بهره برداری شده سالانه 23میلیون تن انواع مواد معدنی تولید می شود.
استان سمنان با 560معدن رتبه پنجم و از نظر استخراج رتبه ششم کشور را داراست و صنایع معدنی در این استان برای 13هزار 500نفر اشتغال ایجاد کرده است.