پخش زنده
امروز: -
سخنگوی ستاد مرکزی اربعین حسینی گفت: کشور عراق برای سهولت صدور روادید برای زائران اربعین علاوه بر چهار کنسولگری در شهرهای تهران، مشهد، کرمانشاه و اهواز 12 دفتر موقت نیز در شهرستان ها دایر کرده است.
شهریار حیدری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: فعالیت این دفاتر از هفته گذشته آغاز شده و تا پایان اربعین ادامه خواهد یافت بنابراین هیچ مشکلی برای صدور روادید باوجود دفاتر موقت و کنسولگری های دائم وجود ندارد.
وی گفت: علاوه بر این سفارت عراق درخواست کرده که چهار شرکت به عنوان رابط میان سازمان حج و زیارت و کنسولگری عراق در تهران فعالیت داشته باشند تا روند صدور روادید تسهیل شود که این چهار شرکت عبارتند از شرکت زرین گشت، روزگشت، کارگزاران و ریحانه بهشت هستند.
حیدری تاکید کرد: تنها این چهار شرکت مجاز هستند در چارچوب تفاهم نامه ای که میان ایران و سفارت عراق داشته درخصوص ویزا همکاری داشته باشند.
وی تصریح کرد: اگر افرادی به غیر از این مراکز و شرکت های وابسته به سازمان حج و زیارت مراجعه کنند احتمالا ناشی از نبود اطلاع از قوانین است و همین نبود اطلاع در اربعین سال گذشته باعث شد مشکلات زیادی برای زائران و شهروندان کشورمان در عراق ایجاد شود.
سخنگوی ستاد مرکزی اربعین با اشاره به آسیب هایی که زائران اربعین در سال گذشته دیدند، گفت: آن زائرانی که روادید و بیمه نامه داشتند در صورت اتفاقی که برایشان رخ داده بود توانستیم بلافاصله از طریق بیمه دانا خسارات را پرداخت کنیم اما تعدادی از زائرینی که بدون روادید و بیمه نامه به عراق سفر کرده بودند و دچار حوادث ناشی از تصادف یا رخدادهای دیگر شده بودند تاکنون نتوانستیم از هیچ مرکز و منبعی ریالی برای این افراد دریافت کنیم.
حیدری افزود: زائران محترم حتما از طریق سامانه سماح که زیرنظر ستاد مرکزی اربعین قرار دارد نسبت به ثبت نام اقدام کنند و این سامانه فرد را پس از ثبت نام به نزدیک ترین دفتر حج و زیارت معرفی می کند، زائران بلافاصله مدارک را تحویل می دهند تا مراحل صدور روادید و بیمه نامه انجام شود.
وی درباره نرخ روادید و بیمه نامه گفت: زائران باید 40 دلار برای دریافت روادید، 18 هزار و 800 تومان برای خدمات بیمه ای، 6 هزار و 200 تومان برای خدمات درمانی در داخل عراق و مبلغی بابت خدمات دفتری پرداخت کنند و دفاتر حج و زیارت نیز در کوتاه ترین زمان روادید و بیمه نامه را صادر خواهد کرد.
حیدری تصریح کرد: همه سیاست گذاری ها از طریق سامانه سماح صورت می گیرد بنابراین تقاضا می شود زائران عزیز از مراجعه به دفاتر غیرقانونی خودداری کنند.
وی گفت: اخیرا یک شرکت عراقی نسبت به صدور روادید اربعین اقدام می کرد که با هماهنگی با سفارت عراق با این دفتر برخورد شده است.
سخنگوی ستاد مرکزی اربعین افزود: برای رفاه زائران اربعین که به صورت زمینی اقدام به سفر به عراق می کنند مرز مهران در استان ایلام، مرزهای شلمچه و چزابه در استان خوزستان و مرز خسروی در استان کرمانشاه تعیین شده است.
حیدری گفت: براساس آمایش استانی تردد در مرزهای مجاز زمینی براساس موقعیت و شرایط جغرافیایی استان ها نسبت به مرزهای زمینی مختلف تقسیم شده و براین اساس فقط زائران استان های تهران، البرز، قزوین، قم، مرکزی، گیلان، مازندران، گلستان، لرستان، ایلام و همدان می توانند از مرز مهران تردد کنند.
وی افزود: از مرز خسروی نیز زائران استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، کردستان و کرمانشاه وارد کشور عراق می شوند.
سخنگوی ستاد مرکزی اربعین تصریح کرد: زائران استان های اصفهان، خوزستان، خراسان جنوبی، فارس، کرمان، یزد، سمنان، تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی از مرز چزابه و زائران استان های اصفهان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان و تهران می توانند از مرز شلمچه تردد داشته باشند.
حیدری درباره ناوگان حمل و نقل زائران اربعین حسینی نیز گفت: کمیته حمل و نقل اربعین در وزارت راه و شهرسازی درباره مسیرهای زمینی، ریلی و هوایی تصمیم گیری کرده است و به طور کلی نسبت به انتقال به موقع زائران و فراهم کردن امکانات لازم از تامین ناوگان اتوبوس و هواپیما گرفته تا مدیریت قیمت ها هماهنگی ها صورت گرفته است.
وی افزود: کمیته حمل و نقل همچنین موظف است درخصوص حمل و نقل هوایی و بحث تهیه بلیط و کنترل قیمت ها مدیریت های لازم را انجام دهد و اجازه ندهد که در این شرایط یک ریال از زائران بیشتر دریافت شود.
سخنگوی ستاد مرکزی اربعین گفت: البته تا زمان حمل و نقل زائران به عراق فرصت باقی است به محض آغاز حرکت شرایط خرید بلیط اعلام خواهد شد.