پخش زنده
امروز: -
وزیر نفت با اشاره به انتخاب یک نیروی جوان به عنوان مدیر شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، گفت: این اقدام در جهت تحقق قولی بود که ریاست جمهوری به مردم داد و این روند در وزارت نفت ادامه خواهد داشت .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، بیژن زنگنه در مراسم معارفه مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی که ظهر امروز برگزار شد، با بیان این که در دوره چهار ساله اخیر اقدامات مهمی در صنعت پالایش و پخش کشور انجام شد، افزود: مهم ترین اقدام بهبود وضعیت سوخت در شهرهای بزرگ بود .
زنگنه تصریح کرد: سوخت رسانی به موقع به نیروگاه ها و مردم کار بزرگی است و ما در صنعت پالایش و پخش قسمتی از کاررا انجام دادیم .
وزیر نفت همچنین گفت: در این دوران اقدامات بزرگ دیگری صورت گرفت و برای مثال پالایشگاه آبادان به سامان رسید و البته قسمتی از کار از جمله پالایشگاه سیراف و پالایشگاه ستاره خلیج فارس هنوز ناتمام مانده است.
وی در ادامه با اشاره به طرح برندینگ، گفت: همزمان با اجرای این طرح باید کیفیت خدماتی که به مردم ارائه می شود افزایش پیدا کند.
وزیر نفت با اشاره به زمان بازنشستگی عباس کاظمی مدیرعامل پیشین شرکت ملی پالایش و پخش ، افزود: سه سال از زمان بازنشستگی
آقای کاظمی گذشته است و من تصمیم داشتم با توجه به قولی که رییس جمهور در مورد جوان گرایی به مردم داده بود یک نیروی جوان به صنعت نفت اضافه کنم.
زنگنه گفت: البته هنگامی که از نیروی جوان صحبت می کنیم منظور فقط سن نیست، بلکه خود فرد هم مهم است چه بخواهیم چه نخواهیم ما پیرشده ایم. جوانی نعمت بزرگ خدادادی است. ما نسلی هستیم که در شرایط خوبی آموزش دیدیم و کار یاد گرفتیم و باید این آموزش را به نسل بعد منتقل کنیم. باید قبول کنیم که زمان ما محدود است.
وی با بیان این که متوسط سن در وزارت نفت بالا است، تصریح کرد: من به رییس جمهور اصرار کردم که به جای من یک جوان به عنوان وزیر نفت معرفی شود و حتی یک نفر را پیشنهاد کردم و گفتم ابتکار، نوآوری و جسارت جوانان بیشتر است، اما موافقت نشد .
زنگنه تاکید کرد: من با 40 سال گذشته تفاوت زیادی دارم، اما در صنعت نفت اشکالات ساختاری به وجود آمده و خود ساختار می گوید که سن نیروها باید بالا باشد.
وزیر نفت افزود: یکی از انتقادهایی که به من وارد بود این بود که چرا تعدادی جوان برای آینده پرورش ندادم. من این انتقاد را قبول کردم و اکنون از نیروهای 35 ساله استفاده می کنم تا آموزش ببینند.
زنگنه در ادامه با اشاره به سابقه آشنایی با مدیرعامل جدید شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، اظهار کرد: اقای صادق آبادی از سال 1385 شاگرد من در مقطع کارشناسی ارشد بود و از من در مورد موضوع پایان نامه مشورت گرفت. من موضوع پالایش نفت فوق سنگین را پیشنهاد دادم و روی این موضوع کار کرد. همچنین سابقه کار زیادی دارد و در دفترم به من کمک کردند تا به این نقطه رسیدیم که کار روی میعانات گازی مطلوب است و طرح را در قالب هشت پالایشگاه در سیراف اجرایی کردیم.
وی با تاکید بر این که اولویت من در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی یارانه است، تصریح کرد: باید پول یارانه ازجانب این شرکت به موقع پرداخت شود، زیرا عدم پرداخت آن تنشی در کشور ایجاد می کند که ارزش ندارد. اولویت دوم من اتمام پالایشگاه های ستاره خلیج فارس و سیراف است.
وزیر نفت با بیان این که اولویت چهارم در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی نوسازی و بهسازی پالایشگاه ها است، افزود: سالی 3000 میلیارد تومان تخفیف برای نوسازی به پالایشگاه ها داده می شود. مازوت برای ما مهم است، زیرا در سال های آتی گرفتار مازوت با سولفور بالا خواهیم بود که برای این موضوع مجموعه ای از راه حل ها دنبال می شود.
زنگنه ادامه داد: مساله اصلی در پخش، سبک شدن است در برخی شهرها مردم برای رسیدن به یک جایگاه سوخت باید چند کیلومتر رانندگی کنند. از سوی دیگر طرح پیمایش باید درون و بیرون شهر تکمیل شود.
میزان گوگرد در بنزین بالا نیست
وزیر نفت گفت : کیفیت بنزین معمولا روند یکنواختی دارد و میزان گوگرد در بنزین ناچیز است و اگر اتفاقی افتاده گذرا بوده است.
بیژن زنگنه در حاشیه مراسم معارفه مدیرعامل جدید شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در جمع خبرنگاران افزود : کیفیت بنزین کاهش پیدا نمیکند و در تهران و کلانشهرها باید معاینه فنی خودروها را در نظر گرفت.
وی اظهار داشت : از سوی دیگر یک سری آلایندههای ثابت در شهرها مانند برخی نیروگاهها و برخی واحدها که سوخت را بدسوزی میکنند ، وجود دارد.
وی با بیان اینکه هدف ما رسیدن به ظرفیت پالایشی سه میلیون بشکه در روز است، ادامه داد: این ظرفیت باید در
مجموعه پالایشگاههای سیراف، ستاره خلیج فارس، جاسک و آناهیتا تحقق پیدا کند.
زنگنه درباره دیگر اولویت های وزارت نفت در حوزه پالایش و پخش هم گفت : بهسازی پالایشگاهها، ارتقاء کیفیت فرآوردهها، کاهش مازوت و اجرای طرح برندسازی از دیگر اولویتهایی است که باید در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی مورد توجه قرار گیرد.
وزیر نفت درباره آخرین وضع پالایشگاه ستاره خلیج فارس گفت : این پالایشگاه بنزین تولید میکند ، اما دو واحد بعدی هم باید راهاندازی شود که این موضوع را باید سهامداران پیگیری کنند.
زنگنه افزود : ما هم در حال پیگیری هستیم اما سهامدار اصلی این پالایشگاه تامین اجتماعی است ، مدیریت تامین اجتماعی برای سومین بار تغییر کرد و امیدواریم مدیریت جدید به این موضوع بپردازد.
وی با تاکید بر ادامه جوانگرایی در وزارت نفت افزود : شاید جوانگرایی در سطح معاونتها نباشد، اما یک اصل است و جزء برنامههای دولت محسوب میشود. مدیران جوان باید از تجربه مدیران باتجربه استفاده کنند و از مدیران باتجربه خواهش کردم به جوانها کمک کنند.
اولویت های شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی اعلام شد
مدیرعامل جدید شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی مذاکره با صندوق توسعه ملی، رفع مشکل فروش نفت کوره، افزایش سهم برندینگ، توزیع بنزین یورو ۴ و تکمیل پالایشگاه ستاره خلیج فارس را اولویتهای این شرکت اعلام کرد.
علیرضا صادق آبادی در مراسم معارفه خود به عنوان مدیرعامل جدید شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت : نخستین اولویت اتمام هر سه فاز پالایشگاه ستاره خلیج فارس است.
وی افزود : با به مدار آمدن این پروژه بار روانی در مورد بنزین در کشور برداشته میشود. از سوی دیگر باید در اکثر شهرهای بزرگ بنزین و نفت گاز یورو ۴ توزیع شود. شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی برای رفع مشکل آلودگی هوا همه توان خود را به کار میبرد، اما فقط بخشی از رفع این مشکل برعهده این شرکت است.
صادق آبادی ادامه داد : اولویت دیگر ایجاد فضای مناسب برای مشارکت بخش خصوصی است و ظرفیتهای زیادی برای مشارکت بخش خصوصی در این شرکت وجود دارد.
وی گفت : زمانی باید طرحهای توسعهای انجام دهیم که شرایط برای پذیرش فاینانس خارجی فراهم شود و دولت نباید در هیچ زمینهای با بخش خصوصی رقابت کند و باید تصدی دولت در شرکت ملی پالایش و پخش را کاهش دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به طرح برندینگ، گفت: طرح برندینگ زمانی موفق میشود که پالایشگاهها هم در آن دخیل باشند به عبارت دیگر برای افزایش سهم برندینگ در توزیع سوخت، پالایشگاهها باید سهیم باشند تا حجم زیادی از توزیع فرآورده با کمک پالایشگاهها انجام شود.
صادق آبادی درباره چالشهای پیشروی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، افزود: از سال ۲۰۲۰ فروش نفت کوره با این کیفیت برای ما سخت خواهد شد. باید واحدهای لازم را برای رفع این موضوع راهاندازی کنیم که بسیار سرمایهبر هستند. از سوی دیگر مدت زمانی که نیاز داریم به سال ۲۰۲۰ نخواهد رسید. در این راستا یک راه کوتاه مدت به ذهنم رسید که باید مورد بررسی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: برای این چالش باید تلفیقی از نفت کوره، نفت خام و فرآورده فراهم شود و در کوتاه مدت اجرا شود، البته باید بررسی کنیم که امکان اجرای این طرح وجود دارد یا خیر.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی همچنین گفت : در زمستان امسال میتوانیم ترکیب نفت کوره و کاندنسیت را فراهم کنیم که قابل سوخت باشد و برای این کار از مشاور بین المللی کمک خواهیم گرفت.
وی افزود : اگر حدود ۲۰ میلیارد دلار پروژه در نوسازی پالایشگاهها وجود داشته باشد، هیچ کدام از سهامداران بخش خصوصی و عمومی نمیتوانند آن را تامین کنند، اگر میخواهیم در کشور توسعه ایجاد کنیم باید با صندوق توسعه ملی وارد مذاکره شویم که این صندوق به جای این که خرید خارجی را تامین مالی کند، بخشی از سهم داخل را تامین مالی کند.