پخش زنده
امروز: -
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، با بیان اینکه خطر بیماری های نوپدید، کشورمان را تهدید می کند، گفت: اگر رویکرد کلان کشور به این صنعت تغییر نکند روزی می رسد که همه پول نفت را برای واردات واکسن هزینه کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مسعود هاشم زاده گفت: موسسه رازی از قدیمی ترین موسسات کشور با رویکرد تحقیق و تولید واکسن برای جمعیت انسانی و دامی است در سال 1303 بنیان گذاری شده و تولید انواع واکسن های مختلف در این مجموعه موجب کنترل و ریشه کنی بیماری های خطرناک انسانی و دامی شده است.
وی گفت : در دنیای امروز با دو نوع تهدید روبرو هستیم؛ تهدیدات طبیعی و بیولوژیکی و تهدیدات ساختگی که ما باید با دانش بسیار بالا و تجهیز کردن امکانات، آمادگی لازم را برای کنترل عوامل طبیعی و بیولوژیکی داشته باشیم در غیر این صورت شاهد مرگ و میرهای بالا در کشور خواهیم بود.
هاشم زاده تصریح کرد: امروز، خطر بیماری های نوظهور و نوپدید جامعه بشری را تهدید می کند و ایران نیز از این
مستثنی نیست.
وی با بیان اینکه در کشور ظرفیت و دانش لازم برای تولید واکسن را داریم و باید این موضوع و توجه به صنعت واکسن را جدی بگیریم، افزود: با توجه به اینکه در بحث صادرات واکسن ، ظرفیت بالایی وجود دارد و باید از این ظرفیت استفاده کنیم و برای کشور ارزآوری داشته باشیم.
رئیس موسسه رازی یادآور شد: باید فضاهایی مانند موسسه
را برای جذب نخبگان و استعدادهای برتر کشور فراهم کنیم و این موسسه در نقش یک ستاد مرکزی علمی در حوزه مواد بیولوژیک به ویژه واکسن و واکسن سازی بتواند شرکت های دانش بنیان و مراکز دانشگاهی، تحقیقاتی و مراکز علمی را با اهداف مشخص رهبری و هدایت کند.
وی با اشاره به زمان بر بودن و پیچیدگی تولید فرآورده های جدید گفت: گاهی برای تولید فرآورده های حوزه واکسن
20 تا 25 سال زمان نیاز است که با تقسیم کار و استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان و مراکز تحقیقاتی می توان زمان را کوتاه کرد.
هاشم زاده اظهار داشت: موسسه رازی ثابت کرده در واکسن سازی موفق بوده است و چنانچه این سرمایه ملی را نادیده بگیریم یا کم توجهی شود، صاحب فناوری های جدید نخواهیم شد و آسیب های جبران ناپذیری متوجه کشور می شود.
وی با بیان اینکه بسیاری از تجهیزات موسسه رازی قدیمی بوده و این موسسه نیازمند پوست اندازی است، گفت: بازنگری در حوزه قوانین و مقررات، نوسازی، تجهیز موسسه و جذب استعدادهای برتر از موضوع های مهم در این موسسه است که بدون نگاه همه جانبه و تغییر رویکرد سیاستگذاران کلان کشور میسر نخواهد شد.
هاشم زاده ضمن حمایت از ورود بخش غیردولتی به این عرصه تاکید کرد: مباحث مربوط به خصوصی سازی و استفاده از سرمایه های غیردولتی در جای خود باقی است اما تمام این موارد باید هدایت علمی شود و با توجه به اینکه صنعت واکسن سازی کشورمان با وجود تولیدات و فعالیت موسسه رازی از صنایع مادر محسوب می شود، این مدیریت و هدایت از طریق موسسه رازی اعمال شود.