پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ در شرایطی که میانمار سرگرم برگزاری مراسم دومین سالگرد امضای توافق آتش بس با چندین گروه مسلح این کشور است سران این کشور همچنان به بحران ایجاد شده برای اقلیت مسلمان این کشور بی توجه هستند.
شبکه الجزیره انگلیسی با اشاره به این مناسبت اعلام کرد در سال 2015 هشت گروه از مجموع 21 گروه مسلح قومی میانمار با دولت توافقنامه صلح امضا کردند اما اکنون بسیاری از این گروه ها از جمله گروه متعلق به اقلیت روهینگیا از شرکت در سالگرد آتش بس خودداری کرده اند. ارتش میانمار به پاکسازی قومی در ایالت راخین متهم است. بیش از 800 هزار نفر از گروه اقلیت مسلمان روهینگیا از این ایالت به کشور همسایه بنگلادش فرار کرده اند.
خبرنگار الجزیره انگلیسی در یانگون پایتخت میانمار گفت: آنگ سان سوچی رهبر سیاسی میانمار و همچنین فرمانده ارتش این کشور در سخنرانی های خود در سالگرد امضای توافق آتش بس هیچ اشاره ای به بحران روهینگیا نکردند. آنها با این کار خود همه را غافلگیر کردند زیرا کسی انتظار این بی توجهی را نداشت. با وجود موج محکومیت های بین المللی علیه رفتار مقامات میانمار با اقلیت روهینگیا، آنگ سان سوچی در سخنرانی روز پنجشنبه خود کوچکترین اشاره ای به موضوع روهینگیا نکرد. نکته قابل توجه در این مراسم این بود که برای نخستین بار پس از شدت گرفتن بحران روهینگیا آنگ سان سوچی در یک مراسم عمومی در کنار مینونگ لای فرمانده ارتش میانمار دیده شد. مینونگ لای در حقیقت معمار اصلی عملیات ارتش علیه مسلمانان در ایالت راخین است. وی به عنوان صاحب اصلی قدرت در میانمار شناخته می شود و اگر قرار است کسی بتواند به درگیری ها در ایالت راخین پایان دهد وی کسی جز مینونگ لای نخواهد بود. بسیاری از گروه های حقوق بشری در هفته های اخیر به طور فعال سرگرم لابی بوده اند تا هرگونه فشار بین المللی، تحریم یا تلاش هایی شبیه به آن از آنگ سان سوچی به این فرمانده نظامی و نیروهای وی منتقل شود زیرا اصولا قانون اساسی میانمار طوری تدوین شده است که قدرت اصلی را در اختیار ارتش قرار می دهد.