پخش زنده
امروز: -
در نخستین همایش نقش آفرینی زنان روستایی و عشایری در توسعه پایدار هفده نفر از زنان نمونه فعال در کارآفرینی روستایی فعال تجلیل شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ 23 مهربرابر 15 اکتبر ، روز جهانی زن روستایی نامگذاری شده است.محمود حجتی در این مراسم که به مناسبت روز جهانی زنان روستایی و عشایری برگزار شد با اشاره به اینکه زنان نقش مؤثری در افزایش ارزش افزوده، افزایش بهره وری و تأمین معیشت خانواده های روستایی و عشایری دارند گفت: توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و بسته بندی محصولات در روستاها می تواند در ایجاد اشتغال و افزایش درآمد روستاییان مؤثر باشد و زنان روستایی در این زمینه اقدامات زیادی داشتند.
وی افزود:هیچ دلیلی ندارد که محصولات کشاورزی به صورت خام و فله ای به بازار عرضه شود چرا محصول لوبیایی که می تواند به صورت بسته بندی عرضه شود فله ای وارد بازار می شود.
وزیر جهاد کشاورزی گفت:برنامه ریزی های زیادی در بخش توسعه صنایع بسته بندی و صنایع تبدیلی و تکمیلی انجام شده و قرار است با همکاری زنان روستایی این برنامه ها محقق شود.
حجتی افزود: کشاورزی خانوادگی در کشورهای اروپایی و امریکایی مورد حمایت و توجه است و در کشور ما نیز باید به آداب و سنن فرهنگی و تاریخی خودمان ارزش دهیم.
وی تصریح کرد: متأسفانه بسیاری از آداب و ارزش های فرهنگی و تاریخی خود را به علت نوگرایی هایی کاذب از دست دادیم که باید برای تقویت ظرفیت ها و ارزش ها آنها را احیا کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: امروز در کشورهای اروپایی و امریکایی شاهدیم که کشاورزی نسل به نسل منتقل می شود و تمام فرزندان خانواده در واحد تولیدی کشاورزی حضور دارند و زنان نقش زیادی در تعادل و هماهنگی و همکاری دارند درست همانطور که زنان روستایی و عشایری کشورمان این مهم را برعهده دارند و ما می توانیم با حمایت از جامعه زنان واحد تولیدی و اقتصادی را توسعه دهیم.
حجتی افزود:صنایع دستی روستایی و گردشگری ظرفیت های فوق العاده ای برای اشتغال زایی دارد و از مستمرین ابزار توسعه پایدار در روستاها است.
وی بر توسعه صندوق های سرمایه گذاری خرد روستایی و عشایری تأکید کرد و گفت:?حمایت و توسعه این صنایع می تواند به رونق کسب و کار روستاییان به ویژه زنان کمک کند.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین تولید کودهای آلی و ارگانیک و توسعه گلخانه ها را در واحدهای کوچک از ظرفیت های بالقوه اشتغال زایی در روستاها دانست و افزود: با آموزش زنان در این حوزه ها می توانیم علاوه بر ایجاد اشتغال و درآمد و ارزش افزود به حفظ محیط زیست نیز کمک کنیم.
در برنامه ششم به زنان روستایی توجه نشده است
مشاور وزیر و مدیر کل دفتر امور زنان روستایی و عشایری وزارت جهاد کشاورزی گفت: در برنامه های توسعه اقتصادی اجتماعی از برنامه چهارم تا ششم موضوع زنان بطور خاص مورد توجه قرار گرفت اما از زنان روستایی صحبتی نشده است.
فروغ السادات بنی هاشم درنخستین همایش نقش آفرینی زنان روستایی و عشایری در توسعه پایدار که امروز با حضور وزیر جهاد کشاورزی و معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و زنان نمونه روستایی و عشایری در سالن اجتماعات وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد با اشاره به اینکه در برنامه های توسعه اقتصادی برنامه ای برای حمایت از زنان روستایی پیش بینی نشده است افزود: 50 درصد فعالیت های اقتصادی در روستاها و جوامع عشایری مبتنی برکشاورزی است و زنان در این زمینه سهم قابل توجهی دارند.
وی گفت: سال گذشته در بودجه ملی و استانی پیش بینی هایی برای حمایت از فعالیت های اقتصادی زنان روستایی و عشایر اختصاص یافت و برنامه ها و طرح های حمایتی نیز در حوزه های مختلف بخش کشاورزی برای آنان تدوین شد.
مشاور وزیر و مدیر کل دفتر امور زنان روستایی و عشایری جهاد کشاورزی طرح آموزش و حمایت از زنان تسهیل گر روستایی را از طرح های موفق دانست و افزود: با اجرای این طرح 12 هزار تسهیل گر زن روستایی و عشایر آموزش دیدند که در نتیجه آن صندوق های اعتباری خرد روستایی و عشایری زنان ایجاد شد.
بنی هاشم گفت: هم اکنون هشت هزار نفر از زنان روستایی و عشایر در صندوق های اعتباری خرد عضو هستند و با استفاده از طرح ها و تسهیلات برای 5 هزار نفر از زنان اشتغال پایدار ایجاد شده است.
وی افزود: همچنین طرح واگذاری اراضی به تشکل ها و تعاونی های تولیدی زنان روستایی و عشایر در سال 94 تدوین و در دو استان کشور اجرا شد که در پی آن اسناد اراضی قابل واگذاری برای فعالیت های کشاورزی در اختیار زنان قرار گرفت.
مشاور وزیر و مدیرکل دفتر امور زنان روستایی و عشایری جهاد کشاورزی طرح های مدیریت پسماندهای کشاورزی و خانگی و تولید کودهای آلی را از دیگر برنامه ها دانست و گفت: طرح تولید محصول سالم نیز از دیگر طرح های موفق است و هم اکنون بیش از 220 هزار نفر زنان روستایی در این بخش فعال اند و محصول سالم تولید می کنند.
بنی هاشمی نبود آمار و اطلاعات دقیق از سهم زنان در تولید کشاورزی را مهمترین چالش بخش کشاورزی برای برنامه ریزی دانست.
وی همچنین عرضه محصولات کشاورزی را به بازار از دیگر چالش های زنان روستایی دانست و ابراز امیدواری کرد: این چالش با همکاری سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی تسهیل شود.
مشاور وزیر و مدیرکل دفتر امور زنان روستایی و عشایری جهاد کشاورزی گفت: توانمند سازی زنان روستایی و عشایری ضمانتی برای امنیت غذایی است.
اشتغال روستایی درگروه احیای مهارت های بومی
پدر علم ترویج کشاورزی و توسعه روستایی گفت: شناسایی، معرفی، احیا و تقویت دانش و مهارت های بومی برای توسعه تولید و اشتغال روستایی ضروری است.
اسماعیل شهبازی با تاکید بر ایجاد اشتغال در روستاها از راه احیای صنایع دستی و مهارت های بومی برای روستائیان افزود: توسعه صنایع تبدیلی از دیگر گزینه های مناسب برای گسترش کشاورزی و اشتغال آفرینی در روستاهاست.
وی با اعلام اینکه بخش کشاورزی رکن اصلی اقتصاد کشور را تشکیل می دهد بر ضرورت حفظ و بهره برداری صحیح و اصولی از منابع پایه تولید در کشاورزی مانند زمین، آب، جنگل، مرتع، آبخیز و ... در مملکت تاکید کرد.
پدر علم ترویج کشاورزی و توسعه روستایی گفت: گردش چرخ زندگی میلیون ها نفر در این سرزمین مرهون حفظ منابع طبیعی و کشاورزی پایدار است.
وی در باره اختصاص اعتبار 10 هزار میلیارد تومانی برای تقویت اقتصاد و اشتغال روستائیان و عشایر نیز افزود: پرسش این است که آیا با تزریق این اعتبار مسائل و مشکلات روستاهای کشور رفع می شود؟
شهبازی گفت : سوابق تاریخی نه در ایران بلکه درهمه کشورها نشان می دهد که پول به تنهایی مشکلات را برطرف نمی کند.
وی گفت: البته در برابر هزاران هزار میلیارد تومانی که برای توسعه مناطق شهری، به ظاهر شهری یا شهرهای دروغین در کشور تخصیص یافته ، این مبلغ بسیار ناچیز است.
پدر علم ترویج کشاورزی و توسعه روستایی با اعلام اینکه روستاها امروز از مشکلات و معضلات فراوانی رنج می برند، اظهار داشت: روستاها کانون تولید و اشتغال در مملکت هستند و دولتمردان توجه جدی به این حوزه داشته باشند.
امضای تفاهمنامه سهجانبه برای توسعه اشتغال زنان روستایی
در نخستین همایش نقشآفرینی زنان روستایی و عشایری در توسعه پایدار امضا شد.
این همایشهمزمان با 15 اکتبر روز جهانی زنان روستایی با حضور نماینده فائو در ایران، وزیر جهاد کشاورزی، معاون رئیسجمهور در امور زنان و مسئولان مرتبط حوزه عشایر و روستایی در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.
در این مراسم از زنان فعال در حوزه روستایی و عشایری قدردانی و همچنین از کتاب «23 سال تجربه توانمندی زنان روستایی و عشایری» رونمایی شد.
در بخش دیگری از این برنامه تفاهمنامه سهجانبهای در زمینه ترویج محصولات سالم و استاندارد با مشارکت زنان روستایی و عشایری میان وزارت جهاد کشاورزی، سازمان ملی استاندارد و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به امضای محمود حجتی، معصومه ابتکار و نیره پیروزبخت رسید.
در بخش دیگری از این همایش اسکندر زند رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: کشاورزی به دو بخش خانوادگی و صنعتی تقسیم میشود، زنان در بیش از 70 درصد کشاورزی خانوادگی دنیا نقش کلیدی دارند که در صورت آسیب دیدن کشاورزی خانوادگی، کشاورزی صنعتی نیز آسیب خواهد دید.
وی تاکید کرد : حضور زنان در اشتغال روستایی عامل مهمی برای افزایش درآمد خانوار، تأمین امنیت غذایی و کاهش فقر است .