پخش زنده
امروز: -
ارزیابی کارشناسان اتحادیه بین المللی حفاظت طبیعت (IUCN) از جنگلهای ارسباران برای بررسی سایت های طبیعی این منطقه حفاظت شده و ثبت جهانی آن آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گفت: 2 ارزیاب اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت (IUCN) در طول اقامت یک هفته ای خود در منطقه از جنگلهای آینالو، عاشقلو، پارک جنگلی مکیدی، زیستگاه های اکولوژیک، ایستگاه پرورش گوزن قرمز، مرکز میراث جهانی وینق و پارک ملی تازه کند، منطقه آنزا، زیستگاه شاه حیدر، جنگلهای سرو بازدید خواهند کرد.
محمدحسن طالبیان افزود: کارشناسان در این سفر ، عرصه پیشنهادی به یونسکو و خطوط عرصه و حریم مرزها را بررسی کرده و دیدارهایی نیز با مردم محلی و مدیران دولتی خواهند داشت.
وی ادامه داد : پس از آنکه ارزیابان از نزدیک ویژگیهای منطقه ارسباران و گونههای منحصر بهفرد را مشاهده کردند، سؤالات مختلفی خواهند داشت که در این میان موضوع ارزشهای منطقه حفاظت شده ارسباران و مدیریت پرونده بسیار حائز اهمیت است.
طالبیان گفت : حضور ارزیابان IUCN در این منطقه بخشی از فرآیند پرونده است که پس از اتمام بازدیدها، گزارش آن به اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت ارسال میشود.
وی خاطرنشان کرد : نتیجه این گزارش ها فروردین و اردیبهشت سال 97 به یونسکو ارائه میشود تا در چهل و دومین اجلاس تیرماه سال آینده، این پرونده به عنوان دومین میراث طبیعی ایران پس از تأیید اعضای یونسکو به ثبت جهانی برسد.»
جنگلهای ارسباران با احتساب عرصه و حریم ها بیش از 160 هزار هکتار وسعت دارد و در شمال استان آذربایجان شرقی قرار گرفته است و صرف نظر از جاذبههای شکارگاهی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به دلیل وجود گونههای گیاهی و جانوری کمیاب، چشماندازهای بکر و وسیع و شکنندگی و آسیبپذیری بالای خود در سال ۱۳۵۲ شمسی ابتدا به عنوان منطقه ممنوعه و سپس منطقه حفاظت شده تحت حفاظت و نظارت اعلام شد.
جنگلهای ارسباران با داشتن کمتر از 5 صدم مساحت کشور بیش از 13 درصد پوشش گیاهی ایران را در خود جای داده است و 29 درصد از پستانداران 44 درصد پرندگان 32 درصد از دوزیستان 9 درصد آبزیان و 20 درصد خزندگان ایران در این منطقه زندگی می کنند.
منطقه حفاظت شده ارسباران در مردادماه 93 به شماره 204 در فهرست میراث طبیعی کشور ثبت شده است.