پخش زنده
امروز: -
استان اصفهان گامهای نخستین را برای پیوستن به شهرهای جهانی دوستدار سالمند برداشته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز اصفهان؛ امروزه حدود 700میلیون نفر از جمعیت جهان را افراد سالمند بالای 60سال تشکیل می دهند، در کشور ما نیز همانند بسیاری از کشورهای جهان به دلیل بهبود شرایط بهداشتی متوسط عمر افراد بالا رفته و تعداد سالمندان بالای 60سال افزایش یافته و تعدادشان به حدود 5میلیون نفر رسیده است و به گفته خانم سرتیپ زاده کارشناس سالمندان مرکز بهداشت استان اصفهان پیش بینی می شود جمعیت سالمندان تا دو دهه دیگر دو برابر شود.
حدود 10درصد جمعیت استان اصفهان که 500هزار نفر می باشند، بالای 60سال دارند و سالمند محسوب می شوند یعنی پیر و سال خورده شده اند و فعالیت های فیزیکی آنها کاهش و بیماری های مزمن شان افزایش یافته است.
برای پیوستن اصفهان به جمع شهرهای دوستدار سالمندان، لازم است همه افراد به نحوی زندگی کنند که درآینده سالمندان سالمی باشند و بتوانند در زمینه های اجتماعی و اقتصادی جامعه خود فعال باشند.
معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان هم با بیان اینکه حدود نیمی از سالمندان استان از خدمات مراقبتی رایگان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بهرمند می شوند گفت: 40درصد سالمندان از ارائه خدمات آموزشی تغذیه سالم و 60درصد از خدمات تفریحی و ورزشی معاونت بهداشتی دانشگاه استفاده می کنند.
دکتر عقدک افزود: سالمندان سراسر استان می توانند با مراجعه به مراکز، خانه ها و پایگاه ها از این خدمات به طور رایگان استفاده کنند.
در این طرح پس از تشکیل پرونده، بررسی سالمند از نظر بیماریهای قلبی و عروقی، اختلالات فشار خون اختلالات تغذیه ای، دیابت، اختلالات بینایی وشنوایی، روانی، افسردگی، اختلال خواب، ارزیابی پوکی استخوان، بی اختیاری ادراری، سقوط و عدم تعادل، بررسی از نظر سل ریوی انجام می گیرد.
افسانه سرتیپ زاده کارشناس دفتر سالمندان مرکز بهداشت استان، تشکیل پرونده بهداشتی تمامی افراد 60سال به بالا را از نخستین فعالیت های مراکز بهداشتی در ارتباط با برنامه سلامت سالمندان عنوان کرد و گفت: این اقدامات از نظر ایمن سازی توسط پرسنل بهداشتی و پزشک به صورت رایگان انجام می گیرد.
وی دومین اقدام را انجام مراقبت های دوره ای به صورت سالیانه و مراقبت های ویژه در صورت نیاز اعلام کرد و افزود: اقدام سوم،
اجرای برنامه آموزش گروهی برای اصلاح شیوه زندگی دردوران سالمندی است.
به گفته سرتیپ زاده، ارجاع به مراکز تخصصی و آزمایشگاهی در صورت نیاز آخرین اقدام مراکز بهداشتی است.
رسول زرگرپور استاندار اصفهان هم به مسوولان دو ماه فرصت داده است تا شرایط پیوستن استان اصفهان به شبکه جهانی شهرهای دوستدار سالمند را تعیین کنند.
دکتر صادقی مدیرکل سازمان بهزیستی استان اصفهان داشتن زیرساخت های مناسب شهری و سکونتگاهی، ارائه خدمات درمانی و بهداشتی، ایجاد شرایط ارتباط بین نسلی و توسعه ورزش در بین سالمندان را از جمله شرایط پیوستن به این شبکه دانست و گفت: باید برای پیشگیری از مشکلات روحی سالمندان شرایط ایجاد شغل های آسان برای این قشر از جامعه فراهم شود.
دبیر شورای ساماندهی سالمندان استان افزود: بالا رفتن کیفیت زندگی سال خوردگان و ارائه خدمات درمانی از کمترین اقداماتی است که باید برای سالمندان صورت بگیرد.
به گفته دکتر صادقی در این طرح از تجربه سالمندان برای ایجاد مشاغل هنری و سنتی استفاده می شود و سالمندانی که در عرصه های گوناگون اقتصادی و هنری و اجتماعی فعال هستند، فعالیت های مشترکی با جوانان خواهند داشت.
اما در این بین سالمندانی هستند که نیاز به نگهداری دارند که به گفته دبیر شورای سالمندان استان 33مرکز نگهداری سالمندان در استان اصفهان به 1700سالمند خدمت رسانی می کنند.
در استان اصفهان از سال54 با کمک نیکوکاران مرکز نگهداری سالمندان تاسیس شد که به گفته کریم پوستی مدیرعامل خیریه سرای سالمندان صادقیه اصفهان این مرکز دومین مرکز خیریه نگهداری سالمندان در کشور است، که بیش از 400سالمند در آن زندگی می کنند.