پخش زنده
امروز: -
کارشناس سیاسی گفت این احتمال وجود ندارد که هیچ یک از امضا کنندگان این توافق از آن خارج شوند.بنا براین بیشتر به معنای به قوت خود باقی ماندن این توافق برای ایران باشد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، خبرگزاری شین هوا در گزارشی از واشنگتن به قلم متیو راسلینگ با عنوان " به رغم تصمیم ترامپ ، توافق هسته ای ایران همچنان به قوت خود باقی است" می نویسد:
به رغم اظهارات انتقاد آمیز روز گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا علیه توافق هسته ای ایران ، این توافق برای مدت زمان طولانی به قوت خود باقی خواهد ماند.
دونالد ترامپ روز گذشته توافق هسته ای را تایید نکرد و با اظهارات خود در واقع توپ را در زمین کنگره انداخت و اکنون قانونگذاران آمریکایی باید درباره بازگرداندن تحریم های ایران رای گیری کنند.
این اقدام گامی در جهت دور زدن توافق هسته ای به نظر می رسد اما به معنای نابودی آن نیست و کارشناسان می گویند این امکان وجود دارد که این توافق بین المللی بدون تغییر باقی بماند.
دارل وست از کارشناسان موسسه بروکینگز در این خصوص می گوید ترامپ توافق هسته ای را تایید نکرد اما گامی برای لغو این توافق نیز برنداشت.
وی افزود ترامپ در واقع توپ را برای اعمال مجدد تحریم ها به زمین کنگره انداخت اما با توجه به لزوم 60 رای در سنای آمریکا به نظر نمی رسد که چنین امری محقق شود.
وست گفت بنا براین بدون اعمال مجدد تحریم ها ، این توافق حتی بدون تایید پایبندی ایران به قوت خود باقی خواهد ماند.
این کارشناس سیاسی در ادامه گفت اظهارات ترامپ از آن چه که پیشتر تصور می شد ، ملایم تر بود و ترامپ موضع خود را جدی تر کرد اما واقعا این توافق را نابود نکرد.
وست افزود این احتمال وجود ندارد که هیچ یک از امضا کنندگان این توافق از آن خارج شوند.بنا بر این بیشتر به معنای به قوت خود باقی ماندن این توافق برای ایران باشد.
دن مهافی نایب رئیس و مدیر امور سیاسی در مرکز مطالعات کنگره و ریاست جمهوری در این خصوص گفت تصمیم ترامپ نشانگر نگرانی های محافظه کاران سنتی امریکا درباره نقش ایران در خاور میانه و نیز تمایل ترامپ برای خراب کردن بسیاری از دستاوردهای قانونی باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا است.
توافق هسته ای ایران با وجود این حقیقت که آمریکا ، روسیه ، چین و اروپاییها در رویکردشان برای کنترل برنامه هسته ای ایران متحد بودند ، امکان پذیر شد.
آژانس بین المللی انرژی اتمی در گذشته هشت بار پایبندی ایران را به این توافق هسته ای تایید کرده است.
مهافی در ادامه اظهارات خود افزود حامیان این توافق تایید می کنند که این توافق کامل نیست اما آنها می گویند این توافق احتمالا آخرین فرصتی بود که چنین اجماع بین المللی بزرگی درباره این موضوع حاصل کرد.
وی گفت :« من فکر نمی کنم در آینده بتوان چنین اجماع بین المللی برای مقابله با برنامه هسته ای ایران به دست آورد.»