پخش زنده
امروز: -
بزرگترین نشست پارلمانی جهان با سخنرانی ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه و با حضور هیات بلندپایه ایران در سنت پترزبوگ آغاز شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از مسکو؛ یکصد و سی و هفتمین نشست بین المجالس با شرکت هیات های پارلمانی 170 کشور از جمله هیات ایرانی به سرپرستی علی لاریجانی رییس مجلس در اکسپو فروم سنت پترزبورگ ، کار خود را آغاز کرد .در نشست اتحادیه بین المجالس بیش از 100 رییس پارلمان و حدود 70 معاون مجالس کشورهای مختلف همراه هیات های پارلمانی در این اجلاس شرکت دارند.
تقویت همکاری های پارلمانی در عرصه بین المللی، مبارزه با تروریسم، مقابله با چالش های امنیتی فراروی کشورها و نیز موضوعات اقتصادی و مالی، مباحث حقوق بشر و دمکراسی از دستورهای کار نشست پنج روزه بین المجالس است.
خانم والنتینا ماتویینکو رییس شورای فدراسیون روسیه (سنا) در آغاز مراسم گشایش گفت که حضور گسترده هیات های پارلمانی دهها کشور در نشست سن پترزبورگ، نشانه افزایش نقش پارلمان ها در سطح جهانی به عنوان مراجع اصلی دمکراسی است.
وی همچنین با اشاره به تاریخچه همکاری روسیه با اتحادیه بین المجالس گفت: مسکو به همکاری با مجمع بین المللی اتحادیه بین المجالس ارج می نهد.
سخنرانی و تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران در عرصه های پارلمانی و بین المللی و همچنین دیدار با روسای مجالس شرکت کننده در این اجلاس از برنامه های سفر رییس مجلس شورای اسلامی به روسیه است.
لاریجانی در چارچوب برنامه سفر به روسیه، روز جمعه نیز با روسای مجالس دوما و شورای فدراسیون این کشور دیدار و گفت وگو کرد.
حسین امیرعبداللهیان دستیار سیاست خارجی لاریجانی، کاظم جلالی، یوناتن بت کلیا، مصطفی کواکبیان، اسماعیلی، اسدالله عباسی، مهدی فرشادان، کوروش کرمپور و سیده فاطمه حسینی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از جمله اعضای هیأت ایران هستند.
اتحادیه بینالمجالس سازمانی بینالمللی متشکل از پارلمانهای 154 کشور و به اختصار IPU به مرکزیت ژنو سوییس که سال 1889 بنیاد گذاشته شده است، کمک به صلح و همکاری میان ملت ها با گفت گوی پارلمانها را دنبال می کند.
این اتحادیه در نقش بازوی پارلمانی سازمان ملل متحد سالانه دو اجلاس اصلی برگزار میکند که روسا و نمایندگان شرکت کننده در نشست ها، تبادل نظر و قطعنامه تصویب می کنند.
بالاترین رکن این اتحادیه، مجمع عمومی است که دارای کمیتههای دائم صلح و امنیت بینالمللی، توسعه پایدار، مالی، دموکراسی و حقوق بشر است.