پخش زنده
امروز: -
سران انگلیس، فرانسه و آلمان در موضع گیری دو پهلو علاوه بر حمایت خود از برجام اعلام کردند؛ به برنامه موشک بالستیک ایران و فعالیتهای منطقهای این کشور دغدغه دارند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن، دفتر نخست وزیری انگلیس اعلام کرد سران انگلیس، فرانسه و آلمان در بیانیه ای مشترک حمایت خود را از برجام اعلام و بر تعهد خود برای اجرای آن تاکید کردند.
سه کشور همچنین بر پشتیبانی خود از مواضع خانم موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر حفظ برجام تاکید کردند.
خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد: فرانسه، آلمان و انگلیس در بیانیه ای مشترک گفتند "ملاحظات مربوط به توافق هسته ای ایران منفعت ملی مشترک ماست".
البته این سه کشور در همین رابطه و در ادامه اعلام مواضعشان در موضع گیری دو پهلو اعلام کردند که نسبت به برنامه موشک بالستیک ایران و فعالیت های منطقه ای این کشور که بر منافع امنیتی اروپا نیز تاثیر گذاشته است دغدغه دارند.
جانسون: می توان به اعمال تحریم علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران فکر کرد
بوریس جانسون وزیر امور خارجه انگلیس در سخنانی در واکنش به اظهارات ترامپ درباره برجام گفت: زمان زیادی برای رسیدن به توافق هسته ای ایران طول کشید. در این فرایند که بیش از سیزده سال طول کشید، انگلستان نقش بزرگی ایفا کرد. این روند فقط برای چند سال نبوده است. این توافق در جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای(!) موفق بوده است. این امر برای ایران و جهانیان اتفاق خوبی بوده است. نکته مهم در حال حاضر این است که توافق هسته ای ایران همچنان ادامه دارد و ایالات متحده همچنان بخشی از این توافق است و برداشته شدن تحریمها همچنان ادامه دارد. این نکته مهم است.
جانسون افزود: ما با شرکا و دوستان خودمان به ویژه دوستان آمریکایی رایزنی ها را آغاز خواهیم کرد تا این اطمینان حاصل شود که اقدامات جدید علیه ایران در اجرای برجام اخلال ایجاد وآن را نقض نکند. ترامپ امشب اعلام کرد برجام را تائید نمی کند و آن را به کنگره ارجاع داد و اکنون این امکان وجود دارد که تحریم هایی بر ضد ایران اجرا شود. این احتمال وجود دارد آمریکا از برجام خارج شود البته هنوز این اتفاق نیفتاده است.
وزیر امور خارجه انگلیس در پاسخ به این سوال که اقدام ترامپ در تایید نکردن مجدد پایبندی ایران به توافق، به چه معنایی است؟گفت: معنای این کار آن است که حالا این احتمال وجود دارد که ممکن است در کنگره، این توافق انتخاب نشود. به نظر خود من، این گزینه بعید است زیرا ما بسیار تلاش می کنیم تا با دوستان و شرکایمان در کنگره ایالات متحده تعامل داشته باشیم و به آنها بگوییم که به نظر ما این توافق، ارزش دارد. افراد زیادی در کنگره وجود دارند که می خواهند توافق را اصلاح کنند و نه اینکه نابود کنند.
وی افزود: آنها به اهمیت حفظ این توافق واقف هستند. البته در عین حال، آنها به اهمیت محدود کردن اقدامات ایران در منطقه نظر دارند. بحثهایی در حال حاضر در جریان است که چگونه این کار انجام شود. می توان به اعمال تحریم علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران فکر کرد یا اعمال تحریم درباره مقامات ایران. می توان به این گزینه ها فکر کرد بدون آنکه به منافع اقتصادی توافق هسته ای ضربه زد. اینها کارهایی است که می توان بررسی کرد. ما با آمریکا و شرکای اروپایی خود در زمینه این کارها تعامل خواهیم داشت. ذکر این نکته مهم است که این کارها در خارج از مفاد توافق هسته ای ایران است.