پخش زنده
امروز: -
آمریکا دومین آلاینده بزرگ جهان خروج از توافق نامه آب و هوایی پاریس اعلام کرد تا به این ترتیب دومین کشور تولید کننده گازهای گلخانه ای در جهان به مسئولیتها و تعهدات خود در زمینه آب و هوا پشت کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری شین هوا ، یک مقام سازمان ملل متحد اعلام کرد تصمیم آمریکا برای خروج از توافق نامه آب و هوایی پاریس که به علت فشارهای شدید گروههای ذینفع در بخش سوختهای فسیلی آمریکا اتخاذ شده است، پیامدهای گسترده ای بر روند مبارزه با تغییرات آب و هوایی در کشورهای توسعه یافته و به ویژه آفریقا خواهد داشت.
جیمز مورومبدزی هماهنگ کننده مرکز سیاست آب و هوایی در کمیسیون اقتصادی سازمان ملل متحد در آفریقا در کنفرانسی که در آدیس ابابا برگزار شده بود اعلام کرد آمریکا به همراه بسیاری از کشورهای دیگر در سال 2015 تعهد کرد انتشار گازهای آلاینده به ویژه دی اکسید کربن را که اصلی ترین گاز گلخانه ای محسوب می شود، کاهش دهد تا روند گرمایش زمین کند شود. با این حال دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا اخیرا خروج کشورش را از توافق نامه آب و هوایی پاریس اعلام کرد تا به این ترتیب دومین کشور تولید کننده گازهای گلخانه ای در جهان به مسئولیتها و تعهدات خود در زمینه آب و هوا پشت کند.
این مسئول سازمان ملل متحد تصریح کرد آمریکا که اولین قدرت اقتصادی و دومین آلاینده بزرگ جهان است قول داده بود سه میلیارد دلار به " صندوق سبز اقلیم" که در زمینه کاهش آلاینده ها در جهان مبارزه می کند، کمک کند. انتظار می رفت آمریکا در تلاشهای جهانی برای توسعه راهکارهای کاهش پیامدها و عوارض ناگوار تغییرات آب و هوایی نقشی اساسی ایفا کند و با حمایت های خود کشورهای در حال توسعه و ضعیف را در برابر این پدیده مقاومتر سازد اما ترامپ مسیری کاملا متفاوت را در این زمینه در پیش گرفته است.
رئیس جمهور آمریکا که دیدگاههای بحث برانگیزی در زمینه انرژی و تغییرات آب و هوایی دارد، مسئله گرمایش زمین را دروغ دانسته و تاکید کرده است درباره سیاستهای آب و هوایی آمریکا تجدید نظر خواهد کرد، انرژیهای فسیلی را در آمریکا تقویت خواهد کرد و حمایت های مالی آمریکا را از طرحها و برنامه های سازمان ملل متحد در مقابله با انتشار گازهای گلخانه ای و گرمایش زمین کنار خواهد گذاشت چرا که این سیاستها را مانعی در مسیر توسعه و اشتغال زایی آمریکا می داند. ترامپ حتی قصد دارد تاثیر نگرانیهای ناشی از تغییرات آب و هوایی را بر تصمیم گیریهای دولتی در آمریکا کاملا محدود سازد.
جیمز مورومبدزی معتقد است خروج آمریکا از توافق نامه پاریس نه تنها موجب افزایش انتشار گازهای گلخانه ای در آمریکا خواهد شد بلکه ممکن است در نهایت حمایتهای واشنگتن را در زمینه آب و هوا از کشورهای در حال توسعه متوقف کند. وی افزود تصمیم آمریکا برای خروج از توافق نامه پاریس تا اندازه زیادی تحت تاثیر منافع گروههای فشار که در زمینه تولید و مصرف سوختهای فسیلی در آمریکا فعالیت می کنند، اتخاذ شده است.
این مسئول سازمان ملل متحد ادامه داد به رغم این که کشورهای کمتر توسعه یافته به ویژه در قاره آفریقا نقش بسیار ناچیزی در انتشار گازهای آلاینده گلخانه ای در زمین دارند، بیشتر از دیگر کشورها از پیامدهای گرمایش زمین به شدت رنج می برند. تنها چهار درصد از کل گازهای آلاینده گلخانه ای که هر سال در زمین تولید می شود، متعلق به قاره آفریقا است اما این قاره به شدت در معرض پیامدهای ویرانگر گرمایش زمین قرار دارد. جوامع فقیر و آسیب پذیر با خطرات تغییرات اقلیمی روبرو هستند با این حال برای مقابله با این پدیده امکانات و ابزارهای بسیار محدودی دارند. ظهور پدیده های آب و هوایی بسیار شدید و ناگوار تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی خطر قحطی و سوء تغذیه را در این جوامع افزایش داده است.
طبق اعلام سازمان ملل متحد، تقریبا نود درصد از جوامع روستایی قاره آفریقا در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند اما دو سوم از جوامع روستایی کشورهای زیرصحرای آفریقا که برای زندگی به شدت به کشاورزی وابسته هستند، با آثار منفی تغییرات اقلیمی روبرو هستند. بیم آن می رود که تغییرات ناگوار آب و هوایی تا سال 2020 ، میلیونها نفر دیگر را در نقاط مختلف جهان به ویژه در آفریقا و آسیا به زیر خط فقر بکشاند.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از آدیس ابابا، اتحادیه آفریقا نتایج این تصمیم دولت آمریکا را بر روی قاره آفریقا منفی ارزیابی کرده و از دولت ترامپ خواسته است در توافق نامه آب و هوایی پاریس بماند. اتحادیه آفریقا برای ارتقای مدیریت پایدار منابع طبیعی قاره و کاهش هر چه بیشتر آثار و پیامدهای منفی تغییرات اقلیمی تدابیر متعددی را به اجرا گذاشته و خواستار آن است که آمریکا نیز توافق نامه آب و هوایی پاریس را رعایت کند.
توافق نامه تاریخی پاریس در زمینه آب و هوا که بر ضرورت تلاش مشترک و هماهنگ جامعه جهانی به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و محدود کردن پیامدهای گرمایش زمین تاکید کرده است، در سال 2015 در پاریس توسط بیش از یکصد و نود کشور امضا شد. اما دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بدون توجه به مخالفتهای داخلی و جهانی اعلام کرد آمریکا را از توافق نامه آب و هوایی پاریس خارج می کند.