پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران: روستای مهدیرجه گلوگاه به سبب شیوع 30 درصدی دیابت ، به عنوان روستای دیابتی کشور شهرت دارد.
در گفتگو با یکی از بانوان جوان روستای مهدیرجه متوجه شدم او به دیابت مبتلاست .
از خون ریزی چشم و قلبی که طپش های نامنظمی داشت گله می کرد.
می گفت : اشتهای زیادی داشتم و به خوبی غذا می خوردم اما دچار اضافه وزن نمی شدم تا اینکه با آزمایش خون فهمیدم دیابت دارم.
این درد و رنج تنها یکی از بیماران دیابتی روستای مهدیرجه گلوگاه است.
به گفته دکتر اعرابی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران این روستا به سبب شیوع 30 درصدی دیابت ، به عنوان روستای دیابتی کشور شهرت دارد .
بانوی دیگری در بهنمیر هم از ابتلای به این بیماری نگران بود و می گفت: دیابت ، مادربزرگم را از پای درآورد و پس از نابینایی و قطع عضو و درد و رنج فراوان فوت کرد و هر بار به یاد رنج و سختی های او می افتم مضطرب و بی قرار می شوم .
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بیماری قلبی ، نابینایی و قطع اعضا بدن را از عوارض دیابت می داند و می گوید : دیابت ، هزینه های حفظ و پایداری سلامت را افزایش می دهد.
آقای عموزاد می گوید : در روستای مهدیرجه ، مصرف گوشت قرمز تاثیر زیادی در ابتلای اهالی این روستا به دیابت داشته است ، مردم روستا بیشتر گوشت قرمز مصرف می کنند تا میوه و سبزی
ساکنان این روستا به خیال اینکه برنج ، قند ، شکر ، آب نبات یا شکلات ، تنها عوامل ابتلا به دیابت است در مصرف گوشت قرمز زیاده روی می کردند تا اینکه کارشناسان تغذیه به آنان در خصوص مصرف بی رویه گوشت قرمز ، هشدار دادند.
دکتر فاضل تبار کارشناس تغذیه صراحتا در این زمینه می گوید : شیوه زندگی و مصرف غذاهای چرب و گوشت قرمز می تواند خیلی راحت ، سلامتی هر فرد را به خطر اندازد .
وی آگاه کردن مردم برای تغذیه سالم را بسیار ضروری می داند و تصریح می کند: دیابت هم اکنون در مازندران شیوع یافته و به پیش بینی کارشناسان با ادامه این روند تا20 سال آینده از هر 7 مازندرانی یک نفر به دیابت مبتلا خواهد بود.
دکترفاضل تبار می گوید : گوشت قرمز هر بار که چرخ می شود ، رشته های سفیدرنگش بیشتر نمایان می شود و این همان چربی پنهان گوشت قرمز است .
به گزارش سازمان بهداشت جهانی ، چربی ، سوخت و ساز بدن به ویژه تنظیم قند خون را بر هم می زند.
برندا مکباین محقق می گوید : دیابت نوع 2 در سنین 45 سال و بیشتر شیوع دارد ، اما این نوع دیابت در افراد جوان بیشتر اتفاق می افتد.
وی نادیده گرفتن عوامل خطرساز ابتلا به دیابت را در شیوع این بیماری مرتبط می داند.
به گفته این محقق، چاقی و داشتن اضافه وزن یکی از نشانه های ابتلا به دیابت است .
او می گوید : در دیابت باید مدیریت ریسک داشت چرا که دیابت درمان ندارد اما می توان روند روبه رشد آن را معکوس کرد یا آن را بهبود بخشید و آن با رژیم غذایی صحیح و تغذیه سالم امکان پذیر است.
بر همین اساس دانشگاه علوم پزشکی مازندران از 6 ماه گذشته طرح غربالگری و آگاهی بخشی در زمینه دیابت را آغاز کرده است .
در این طرح کارشناسان در خانه های بهداشت هر منطقه ، آموزش های لازم برای پیشگیری یا بهبود این بیماری را به مردم تعلیم می دهند .
دانشگاه علوم پزشکی مازندران امیدوار است کارشناسان بهداشت ، مصرف مواد غذایی سالم و دستورهای غذایی مناسب را به خوبی به مردم آموزش دهند تا سرعت ابتلا به دیابت و درد و رنج مبتلایان کاهش یابد.