پخش زنده
امروز: -
ظاهرا بحران آفرینی در جهان مهمترین راهبرد واشنگتن برای انتقال بحرانهای درونی آمریکا به بیرون و مجبور کردن متحدان به حفظ مناسبات با آمریکا است.
ظاهرا رئیس جمهور آمریکا با همه جهان سر جنگ دارد به همین علت برخی صاحبنظران معتقدند این کشور به مهمترین تهدید علیه امنیت جهان تبدیل شده است، هر چند این بحران آفرینی ها کارکردهایی هم برای کاخ سفید دارد.
بحران اقصی نقاط جهان را فرا گرفته است. همه استناد و مدارک نیز حاکی از این است که یک پایه این بحرانها دولت آمریکا است، که البته بشدت تحت تاثیر تحریکات رژیم صهیونیستی میباشد.
از سویی یک ناوشکن نیروی دریایی آمریکا روز سه شنبه نزدیک جزایر مورد مورد مناقشه در دریای چین جنوبی حرکت کرد. برخی مقامات آمریکایی که خواستند ناشناس بمانند ادعا کردند این ناوشکن با نام چافی (Chafee) که دارای موشک هدایت شونده است "ادعاهای دریایی زیاده خواهانه" را در نزدیکی جزایر پاراسل به چالش کشید. در پی نزدیک شدن ناو آمریکا به این جزایر، وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد پکن از واشنگتن می خواهد به تمامیت ارضی چین احترام بگذارد.
از سوی دیگر استقرار سامانه موشکی تاد در کره جنوبی و در مجاورت مرزهای روسیه و چین به مناقشهای تازه میان مسکو، پکن، واشنگتن و سئول تبدیل شده است.
گئورگی بوریسنکو مدیر کل آمریکای شمالی در وزارت خارجه روسیه امروز چهارشنبه اعلام کرد واشنگتن تهدید موشکی کره شمالی را بهانه قرار داده است تا سامانه موشکی تاد را در مجاورت مرزهای روسیه و چین مستقر سازد. وی افزود: هدف از استقرار سامانه موشکی تاد در کره جنوبی، در واقع هدف قرار دادن روسیه و چین است و واشنگتن تنها تهدید موشکی کره شمالی را برای استقرار این سامانه در کره جنوبی بهانه قرار داده است.
روابط میان سئول، پکن و مسکو از ژوئیه سال گذشته یعنی زمانی که کره جنوبی اعلام کرد قصد دارد سامانه موشکی «تاد» آمریکا را در خاک خود مستقر کند، رو به تیرگی نهاد.
علاوه بر این دو بمب افکن بی 1 بی آمریکا روز سه شنبه مانوری همراه با هواپیماهای نظامی ژاپن و کره جنوبی در مجاورت دریای ژاپن اجرا کردند. ارتش آمریکا تصریح کرده است این نخستین بار است هواپیماهای لانسر بی1بی فرماندهی اقیانوس آرام ارتش آمریکا در شب ، با هواپیماهای نظامی کره جنوبی و ژاپن مانور مشترک اجرا می کنند. کاخ سفید اعلام کرد ترامپ نیز در نشستی با وزیر دفاع و فرمانده ارتش آمریکا مجموعه گزینه های پاسخ به هرگونه تجاوز کره شمالی را بررسی کرده است.
در پی اقدام ارتش آمریکا در به پرواز درآوردن این دو فروند بمب افکن، وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه از همه طرف های درگیر در مسئله کره شمالی خواست از خود خویشتنداری نشان دهند.
اما آنچه در این میان *قابل تامل است رویکرد یک جانبهگرایانه رئیس جمهور آمریکا به توافق هستهای میان ایران و پنج به علاوه یک است. دولت های اروپایی از آمریکا درخواست کرده اند به توافق پایبند بماند. علاوه بر این آمریکا حتی در بحرانهایی مانند ظهور داعش، همه پرس کردستان عراق و بحرانهای یمن و بحرین و ... نیز مشارکت دارد.
«باب کروکر» سناتور جمهور خواه و رئیس کمیته امور خارجی در مجلس سنای آمریکا پیش از این هشدار داد که تهدیدهای «احساسی» دیگر کشورها توسط «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا باعث می شود که ایالات متحده آمریکا در «مسیرهای جنگ جهانی سوم» قرار گیرد وی گفت «ترامپ مرا نگران می کند و هر کسی که امنیت کشورمان برایش مهم است باید نگران شود».
اما، ظاهرا بحران آفرینی در جهان مهمترین راهبرد واشنگتن و تلآویو برای انتقال بحرانهای سیاسی و اجتماعی درون آمریکا به بیرون از این کشور است. علاوه بر این واشنگتن از این طریق سعی میکند متحدان خود را به حفظ مناسبات با آمریکا و امتیاز دادن به کاخ سفید مجبور کند.
----------------------------------------
عبدالرضا خلیلی