پخش زنده
امروز: -
روز دوم و پایانی «سومین کنگره راهبردی نفت و نیرو» در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما با محور صنایع بالادستی نفت آغاز شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت در ابتداء این نشست گفت: شرکت نفت باید بیش از پیش برای ایفای نقش به عنوان کارفرما آماده شود.
علامرضا منوچهری افزود: این در حالیست که مواجهه با ذینفعان و ذی مدخلان بسیار در بخش نفت و گاز حرکت را سخت کرده است.
در نشست صبح امروز همچنین قرار است ، مدیراکتشافات شرکت نفت و مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت نفت درباره برنامه ها و وضعیت صنایع بالادستی نفت سخنرانی کنند .
با دستور وزیر نفت، مطالعه کل مخازن کشور در دستور کار قرار می گیرد که این اقدام و بهره مندی از مشاوران داخلی و خارجی در این مسیر، بستر مناسبی برای جهش توسعه در صنعت نفت فراهم می کند.
مطالعه کل مخازن نفت و گاز کشور در دستور کار قرار میگیرد
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران از مطالعه کل مخازن نفت و گاز کشور با دستور وزیر نفت خبرداد.
غلامرضا منوچهری صبح امروز در روز دوم و پایانی سومین کنگره راهبردی نفت و نیرو در نخستین نشست بالادستی سومین کنگره راهبردی نفت و نیرو گفت: با دستور وزیر نفت، مطالعه کل مخازن کشور در دستور کار قرار میگیرد که این اقدام و بهرهمندی از مشاوران داخلی و خارجی در این مسیر، زمینه مناسبی برای جهش توسعه در صنعت نفت فراهم میکند.
وی افزود: شرکت ملی نفت ایران باید بیش از پیش برای ایفای نقش به عنوان کارفرما آماده شود؛ این در حالی است که مواجهه با ذینفعان و ذی مدخلان بسیار در بخش نفت و گاز، حرکت را سخت کرده است.
رئیس نخستین نشست بالادستی در سومین کنگره راهبردی نفت و نیرو تصریح کرد: برای توسعه به اخلاق حرفهای و زمینه فرهنگی مناسب نیاز داریم. هم اکنون زمینه فرهنگی صنعت نفت به طور کامل فراهم نیست و این صنعت به احیای ساختار نیاز دارد.
به گفته معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت، بخش خصوصی نباید مانند بخش دولتی بوروکراتیک باشد و باید کارآمدی و چابکی حداقل در شرکتهای خصوصی حفظ شود و از آن حمایت کنیم.
منوچهری گفت: میدانهای مشترک، به ویژه آن دسته از میدانهایی که احتمال فرار هیدروکربور در آنها وجود دارد در اولویت توسعه قرار دارند و پس از آن، مخازن پیچیده با ضریب بازیافتهای پایین و میدانهای بزرگ که توسعه آنها تولید و درآمد بیشتری نصیب کشور می کند، اولویتهای بعدی ما هستند.
وی افزود: انتظار ما از شرکتهای بین المللی، تامین مالی و ارائه فناوریهای نو است و در اجرای قراردادهای توسعه میدانها، دستیابی به تولید تجمعی مناسب و بالابردن ضریب بازیافت برای ما بسیار حائز اهمیت است.
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت گفت: در عین برخورداری از ذخایر هیدروکربوری فراوان، امنیت کامل در سایه اقتدار جمهوری اسلامی ایران بر کشور سایه افکنده و وجود زیرساختها در حوزه راه، حمل و نقل، صادرات و ...، فعالیت شرکتهای اکتشاف و تولید و شرکتهایی که در حوزه EPC فعال هستند و سرانجام بهره مندی از متخصصان و کارشناسان زبده، از دیگر مزیتهای صنعت نفت ایران برای فعالیت سرمایه گذاران به شمار میرود.
منوچهری تصریح کرد: برآوردها نشان میدهد در پنج سال آینده، قیمت نفت 40 تا 60 دلار برای هر بشکه خواهد بود و لازم است اقتصاد خود را با این قیمت تطبیق دهیم و هزینهها را کاهش دهیم. اقتصاد بریز و بپاش باید در صنعت نفت تمام شود و برای حداکثرسازی سودآوری تلاش بیشتری کنیم.
جذابیت صنعت نفت ایران با الگوی جدید قراردادهای نفتی افزایش یافت
قایم مقام پتروچاینا گفت: صنعت نفت ایران جذابیت فراوانی برای شرکتهای خارجی دارد که این جذابیت مرهون الگوی جدید قراردادهای نفتی ایران است.
لیو گنگستون صبح امروز در نشست بالادستی نفت در سومین کنگره راهبردی نفت و نیرو از آمادگی چین برای گسترش همکاری با ایران در صنعت نفت خبر داد و گفت: همکاری بین ایران و چین باید بر اساس روابط دو جانبه و منافع مشترک باشد.
وی به موضوع EOR و IOR، برای ازدیاد برداشت از میدانهای نفت و گاز ایران اشاره کرد و گفت: شرکت پتروچاینا فناوری این روشها را برای استفاده در میدانهای نفتی دارد.
قائم مقام پتروچاینا با بیان این که صنعت نفت ایران پر از فرصت و چالش است، افزود: باید با استفاده از فرصتها برای آینده بهتر و گسترش روابط ایران و چین در بخش انرژی تلاش کرد و با همکاری و تفاهم جلو خیلی از ریسکها را گرفت.
گنگستون با بیان این که ما متعهد به رعایت مسایل محیط زیست در ایران هستیم، تاکید کرد: حفاظت از محیط زیست باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.
سومین کنگره راهبردی نفت و نیرو دیروز با حضور وزیر نفت، معاونان وی، مدیران بخش دولتی و خصوصی صنعت نفت افتتاح شد و تا روز پنجشنبه (20 مهر) ادامه دارد.
در این کنگره 33 سخنران شامل 16 سخنران خارجی و 17 سخنران داخلی که همه از صاحبنظران هستند، توضیحات خود را در حوزههای مختلف ارائه میکنند و بیش از 100 میهمان خارجی نیز در بخشهای مختلف این کنگره حضور مییابند.