پخش زنده
امروز: -
خاکهای لسی ، از منابع غنی رشد گیاهان ، که در طول قرنهای متمادی ایجاد شده اند اکنون به راحتی و با ضعف مدیریت بهره برداری از خاک در حال نابود شدن هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، مارتین کر استاد جغرافیای دانشگاه کلن آلمان که برای شرکت در همایش بین المللی لس ایران به گرگان آمده است می گوید : ضعف مدیریت و تخریب محیط زیست سبب شده به جای جذب آب زمان بارندگی ها منابع لسی با ارزش خاک به راحتی نابود شوند.
وی گفت : برای محافظت از خاکهای لسی جهان باید اهمیت آنها را بیش از پیش شناخت و آن را مدیریت کرد.
خانم ابراهیمی استاد زمین شناسی دانشگاه گرگان هم در این همایش با بیان اینکه حد جهانی فرسایش خاک چهار تن در هر هکتار است افزود : ما سالانه در این منطقه بیش از بیست تن بر هکتار خاک از دست می دهیم که نگران کننده است.
محققان اجرای عملیات کشاورزی حفاظتی را راهی برای حفظ خاک حداقل در زمینهای کشاورزی می دانند.
دومین همایش بین المللی لس ایران از روز یکشنبه با حضور محققانی از آلمان ، اتریش ، استرالیا ، چین ، هند ، مجارستان ، کرواسی ، چک ، لهستان و روسیه و پژوهشگران داخلی در گرگان آغاز شده است.
یکصد مقاله از پژوهشگران و استادان داخلی و خارجی به این همایش ارسال شده بود که پس از تایید 65 مقاله در این همایش ارائه شد.
یک درصد از منابع لس جهان در ایران است و بیشترین لس های ایران نیز در گلستان است.
ریزترین مواد حمل شده توسط بادها به صورت لایه هایی روی هم انباشته می شوند که به مجموع آن ها لس می گویند.
این خاک های ریزدانه و زرد و قرمز را در شمال چین ، اروپای مرکزی و برخی نواحی ایالات متحده آمریکا و ترکمن صحرا در ایران می توان دید.
لس ها اغلب خاکهای زرد رنگی هستند که شکل لایه لایه ندارند و از اجتماع ذرات مختلفی چون کوارتز،فلدسپات،کلسیت،میکا،کانیهای آهن و منیزیم دار و مقداری کانیهای رس دار بوجود آمده اند.