پخش زنده
امروز: -
تفاهمنامه همکاری بورس کالای ایران و دانشگاه علامه طباطبایی به منظور توسعه فرهنگ و آموزش فعالیت در بازار سرمایه امضا شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ مراسم امضای تفاهمنامه همکاری با حضور حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالای ایران ، مجید عشقی قائم مقام مدیر عامل، محمد اسکندری معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی، حبیب هنری معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی، حسن طایی رئیس دانشکده اقتصاد و استادانی از گروه های آموزشی این دانشگاه برگزار شد.
حامد سلطانی نژاد با بیان اینکه بورس کالای ایران مدت هاست به دنبال فرصتی برای ایجاد مراودات و تعاملات با حوزه دانشگاهی بوده است، اظهار کرد:
دانشگاه علامه طباطبایی به لحاظ اینکه مبدأ علوم انسانی محسوب می شود، در اولویت قرار دارد و به دلیل نوپا بودن بورس کالای ایران در قالب قانون جدید بازار سرمایه، لازم است از دانش و تجربه استادان دانشگاهی استفاده کنیم.
وی به گردش مالی حدود 39 هزار میلیارد تومانی بازار مشتقه در سال گذشته در بورس کالای ایران اشاره کرد و افزود: حوزه دانشگاهی برای اینکه این بازار بتواند در حوزه ابزارهای پوشش ریسک و نوسانات به اقتصاد کشور کمک کند، می تواند منشأ اولیه باشد.
افرادی که دانش آن را داشته باشند، در کشور کم هستند و فضای دانشگاه ها می تواند در این زمینه کمک کننده باشد.
سلطانی نژاد با بیان اینکه در بکار گیری ابزارهایی همچون قرارداد آتی یا فیوچرز آشنایی و فرهنگ سازی مناسب وجود ندارد، گفت: برای ایجاد ارتباط بهتر و فرهنگ سازی و آموزش در این زمینه می توان از طریق دانشگاه ها اقدام کرد.
در ادامه، معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه امضای تفاهمنامه همکاری دانشگاه ها و مراکز دولتی و غیردولتی می تواند به برقراری ارتباط بیشتر حوزه دانشگاهی و بازار کار و صنعت منتهی شود، گفت: امضای این تفاهمنامه با بورس کالای ایران را به فال نیک می گیریم .
با توجه به اینکه این دانشگاه یکی از دانشگاه های تخصصی علوم پایه و منابع انسانی است،فعالیت ها و ابتکاراتی که در آن صورت گرفته است ، می تواند به بورس کالای ایران کمک کند تا به صورت تخصصی تر در بخش های مختلف وارد شود.
حبیب هنری افزود: یکی از ابتکارات دانشگاه علامه طباطبایی راه اندازی هسته های پژوهشی و مراکز رشد است که در زمینه های تخصصی وارد می شوند و فعالیت های پژوهشی و مطالعاتی انجام می دهند و برنامه هایی همچون نوشتن مقاله و ترجمه مقالات خارجی را اجرا می کنند.
به گفته وی، رویکرد دانشگاه علامه طباطبایی این است که مباحث نظری ارایه شده به دانشجویان به صورت عملی نیز به کار گرفته شود که در این جهت دوره های مهارت آموزشی راه اندازی شده است تا ضمن یادگیری تئوری مطالب، برای ورود به بازار کار مهارت لازم را کسب کنند.
وی این دوره های مهارتی را برای ارتقای رتبه این دانشگاه در رده بندی بین المللی مهم دانست و گفت: تدابیری داریم که با برگزاری دوره های آموزشی مهارت کاربردی که فرصت برگزاری آن در حوزه بورس کالای ایران نیز وجود دارد، در این دانشگاه دوره نظریات را به دوره های بین المللی نزدیک کنیم.
هنری تأکید کرد: دانشگاه علامه طباطبایی در حوزه هایی که می تواند به رفع مشکلات به بورس کمک کند، تمام قد ایستاده است و به اجرایی شدن آن کمک می کند.
نسخه جدید سامانه بازار مشتقه و نگارش جدید معاملات برخط مشتقه بارگذاری شد
همچنین نسخه جدید سامانه بازار مشتقه بورس کالای ایران به همراه نگارش جدید (چهارم) معاملات برخط مشتقه بارگذاری شد.
به گزارش بورس کالای ایران، امکان انجام معاملات برخط قراردادهای مشتقه بورس کالای ایران برای اولین بار در بهمن ۱۳۹۳ در بورس کالای ایران فراهم شد و هم اکنون بیش از ۸۰ درصد معاملات قرادادهای آتی سکه طلا به صورت برخط انجام می شود؛ بنابراین بخش عمدهای از فعالان قراردادهای مشتقه بورس کالای ایران به سامانه معاملات برخط دسترسی دارند.
با توجه به نوپا بودن این سامانه بسیاری از فعالان بازار مشتقه خواستار ایجاد قابلیت های بیشتر در سامانه برخط بودند.
در واقع فعالان بازار برخط خواستار اضافه شدن امکاناتی از قبیل بروز رسانی حساب عملیاتی به طور مستقیم، امکان ارائه گواهی آمادگی تحویل بازار آتی و اعمال بازار اختیار به صورت برخط، انجام معاملات برخط قراردادهای اختیار معامله و انتقال وجوه بین حساب آتی و اختیار معامله در سامانه برخط بودند که این درخواستها از طریق کارگزاران و کانون کارگزاران نیز به بورس کالای ایران منعکس شد.
از حدود یک سال گذشته با مطالعات لازم در کنار تلاش کارشناسان توسعه سامانههای بورس کالای ایران، تمامی امکانات لازم و مورد درخواست فعالان بازار در تمامی زیرساخت های نرم افزاری به نتیجه رسید و مهر امسال نگارش جدید سامانههای ارتقا یافته بازار مشتقه مورد استفاده قرار گرفت.
نگارش جدید سامانههای بازار مشتقه در هفته دوم مهر ۱۳۹۶ منتشر شد. این نگارش در برگیرنده تغییرات قابل توجه در زیرساختهای نرم افزاری و سخت افزاری بازار مشتقه و همچنین ارتقای نگارش سامانههای نرمافزاری مربوطه شامل بستر معاملات برخط، هستههای معاملاتی بازار آتی و اختیار، سامانههای معاملاتی و مدیریتی و همچنین تابلوهای معاملاتی است.