به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، دبیر علمی این نشست هدف از برگزاری آنرا تبادل جدیدترین دستاوردهای علمی در زمینه شناسایی و تشخیص کم شنوایی و ناشنوایی، ارتقای سطح علمی، نظری و عملی کارشناسان و مربیان و کسانیکه با آموزش و توانبخشی این کودکان سرو کاردارند، ذکر کرد.
اوریاد گفت:: این نشست کار خود را با شعار مداخله به هنگام خانواده محور، با رمز موفقیت کودک کم شنوا آغاز کرد.
وی افزود: امسال این نشست بر نقش مراکز خانواده و کودک کم شنوا و خانوادههای دارای کودک کم شنوا در ارتقا سطح مهارتهای کلامی و غیر کلامی کودکان متمرکز است.
مدیرکل دفتر امور توانبخشی مراقبتی و شبانه روزی سازمان بهزیستی کشور در این نشست گفت: معلولیت شنوایی خفیف تا شدید یک نقیصه پنهان و شایعترین نقیصه بدو تولد شناخته شده است.
نوع پرست به وجود دویست و ۵۰ هزار فرد دچار اختلال شنوایی در کشور اشاره کرد و گفت: از این تعداد سه هزارو ۸۰۰ کودک زیر شش سال تحت پوشش با مشکل کم شنوایی در کشور وجود دارد.
وی افزود: در حال حاضر ۵۰ درصد علت این مشکل، ژنتیکی تشخیص داده شده است.
نوع پرست تعداد مراکز کودک خانواده ناشنوای تحت پوشش کشور را ۷۵ مرکز شهری ذکر کرد.
وی دسترسی کودکان روستایی دچار اختلالات شنوایی به این مراکز را از مشکلات عمده این بخش ذکر کرد و افزود: خدمات توانبخشی از راه دور برای کودکان کم شنوا به زودی بصورت پایلوت در استان خراسان رضوی به اجرا در میآید تا در سالهای آینده با اجرای ملی آن، مشکل کودکان روستایی را در این زمینه به حداقل برساند.
نوع پرست، نبود پشتوانه بیمهای برای خدمات شنوایی شناسی و گفتار درمانی را از دیگر مشکلات این قشر ذکر کرد و ابراز امیدواری کرد: مجلسیها، برای این لایحه به زودی تصمیم گیری جدی کنند.
رییس سازمان بهزیستی فارس در این نشست تعداد متولدان کم شنوای کشور را با دو برابر نرم جهانی شش نفر در هزار تولد ذکر کرد و افزود: این آمار در فارس کمی بیشتر و ۶ و نیم در هزار براورد شده است.
موسوی افزود: در حال حاضر ۱۸ هزار و ۵۰۰ ناشنوا در فارس شناسایی شده اند و تحت پوشش بهزیستی استان قرار دارند.
وی عمده علت بالا بودن این آمار را در فارس ازدواج فامیلی و وجود عشایر که دسترسی کافی به مراکز درمانی ندارند عنوان کرد.
رییس بهزیستی فارس گفت:۵۰ درصد عامل اختلالات شنوایی عوامل ژنتیکی، ۲۵ درصد تروما و حوادث و ۲۵ در صد عوامل ناشناخته است.
گودرزی دبیر اجرایی این نشست تعداد مقالات دریافت شده را ۵۲ مقاله ذکر کرد و گفت:۴۱ مقاله پذیرفته شد که ۲۰ مقاله به صورت سخنرانی و ۲۱ مقاله به صورت پوستر در بخش علمی و در روز اول ارائه میشود.
ادامه این نشست علمی، فردا با حضور خانوادهها و نمایش توانمندیهای کودکان توانمند شده با کاشت حلزون در شیراز ادامه دارد.
بخش بین المللی این همایش با ارائه سخنرانی از پرفسور سوزان پوردی دکترای آسیب شناسی گفتار زبان از دانشگاه اوکلند نیوزلند به صورت ویدیو کنفرانس ارائه شد.