پخش زنده
امروز: -
دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ایران گفت: بیش از ۹۰ آزمایشگاه در سال ۹۵ اعلام ورشکستگی کردند و امسال نیز تعداد بیشتری آزمایشگاه تشخیص طبی به علت بدهی سازمانهای بیمه گر در معرض تعطیلی و ورشکستگی اند.
علی صادقی تبار در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: بر اساس قانون، سازمان بیمه به محض دریافت اوراق و برگههای بیمه از سازمانهای ارائه دهنده خدمات یا پزشکان باید ۶۰ درصد مطالبات را پرداخت کند، در حالیکه اکنون بیش از ۱۱ ماه است که سازمانهای بیمه گر به ویژه تامین اجتماعی بدهی خود را به مراکز آزمایشگاهی پرداخت نکرده اند.
وی گفت: در سالهای گذشته بدهی بیمهها موجب شد حتی مبلغ اولیه مطالبات آزمایشگاهها نیز پرداخت نشود و بعد از اجرای طرح تحول سلامت و کسری بودجه صندوق بیمه، این سازمانها اکنون مدعی ناتوانی در پرداخت مطالبات ما هستند.
دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ایران با اشاره به اینکه سازمان بیمه تامین اجتماعی از آذر ۹۵ تاکنون مطالبات ما را نپرداخته است ادامه داد: همین طور سازمان بیمه خدمات درمانی نیز ۸ ماه است که در پرداخت بدهی به آزمایشگاهها تعلل میکند، در حالیکه مراکزی همچون آزمایشگاه باید مبالغی در قبال کیتهای آزمایشگاهی، خرید و تعمیر دستگاههای تخصصی را پیش از ارائه خدمت به بیماران پرداخت کند، اضافه بر این پرداخت ماهیانه حقوق پرسنل نیز هزینه سنگینی است که در پایان هر ماه بر دوش آزمایشگاه است.
صادقی تبار با اشاره به اینکه چگونه سازمان بیمه تامین اجتماعی با بیش از ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار بیمه شده، هر ماه سر موعد حق بیمه خود را میگیرد ادامه داد: هر یک از ما پرسنل آزمایشگاه و دیگر افراد جامعه که بیمه تامین اجتماعی هستیم اگر یک روز در پرداخت حق بیمه خود تاخیر کنیم جریمه میشویم، اما این سازمان هیچ تعهدی به پرداخت مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور که تنها ۳ تا ۳ و نیم درصد داراییهای این سازمان از حق بیمه، بیمه شوندگان است پرداخت نمیکند.
وی گفت: تاکنون ۲ بار آزمایشگاهها تصمیم به توقف فعالیت خود گرفتند و در این زمینه با نمایندگان بیمهها صحبت شد، اما آنها با پرداخت ۲ ماه از معوقات، باز هم برخلاف وعده خود پافشاری میکردند.
صادقی تبار با بیان اینکه فعالان حوزه آزمایشگاهها به علت آنکه به بیماران آسیبی وارد نشود، فعالیت خود را در چنین شرایطی ادامه میدهند گفت: ما نیز میتوانیم مثل برخی داروخانه ها، رادیولوژیها و برخی دیگر از فعالان خدمت رسان در عرصه سلامت از پذیرش بیماران با نسخه بیمه خودداری کنیم، اما تاکنون به علت منافع بیمار و امید به حل مشکل از مسیر گفتگو از اینگونه اقدامات پرهیز کرده ایم.
وی افزود: آزمایشگاهها مراکز آسیب پذیری هستند و پرداخت معوقات آنها بخش ناچیزی از درآمد ماهیانه سازمان بیمه تامین اجتماعی و سایر سازمانهای بیمه است، بهتر است مسئولان پیش از ورشکستگی بیشتر این مراکز خدمات رسان با نگاه عادلانه و به دور از تبعیض، تلاش کنند این مراکز به فعالیت خود ادامه دهند و از تعطیلی آن و بیکاری فعالان این حوزه و آسیب به خانوادههای آنها و بیماران جلوگیری کنند.