پخش زنده
امروز: -
با مهار آفت سوسک چوبخوار بیش از ۶۸۰ هکتار از جنگل های بلوط زاگرس احیا شد .
به گزارش خبرگزاری صداو سیما ، مرکز فارس ، مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با بیان این که 18 میلیون اصله درخت از جنگل های زاگرس به آفت سوسک چوبخوار مبتلا شده است ، گفت : احیای این جنگل ها به همت کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با نهال کاری ، خروج درختان آفت زده و برش آنها در مدت 6 ماه انجام شد .
ایجاد برش بر روی تنه درختان بلوط آفت زده، قطع بهداشتی درختان آلوده، حذف قسمتهای آلوده درختان و نهال کاری در اراضی آسیب دیده از جمله اقدامات انجام شده برای حیات دوباره جنگل های بلوط فارس است .
سلیمانی با بیان اینکه طرح نهال کاری در بیش از 50 هکتار از جنگل های بلوط فارس اجرا شده است ، گفت: بلوط های کاشته شده ، نهال های یک ساله هستند به همین سبب تا 14 سال دیگر از گزند سوسک های چوبخوار در امانند ؛ چرا که سوسک چوبخوار فقط به درختان بلوط بالای 15 سال حمله می کند.
به گفته وی ، سوسک چوبخوار آفت بسیار خطرناکی است که با تخم گذاری در تنه درختان بلوط موجب می شود با تغذیه لارو از آب درون آوندها ، درخت کاملا خشک شود.
این آفت از 7 سال پیش در جنگل های زاگرس به ویژه در منطقه دشت برم کازرون مشاهده شده است.
در این مدت اقدامات زیادی از سوی منابع طبیعی استان فارس برای برون رفت جنگل های زاگرس از این وضعیت صورت گرفته است ؛ به گونه ای که در حال حاضر درختان تا حدود قابل توجهی شادابی خود را به دست آورده اند و حمله سوسک های چوبخوار به این جنگل ها مهار شده است .
وی در خصوص آخرین وضعیت درختان بلوط زاگرس گفت : روند شادابی و جوانی زنی های پایه های آسیب دیده در جنگل های زاگرس امیدوارکننده است و انتظار می رود با تداوم فعالیت های حفاظتی ، شاهد بهبود جنگل های بلوط زاگرس باشیم.
جنگلهای زاگرس با گستردگی در 12 استان کشور با 6 میلیون هکتار مساحت، 40 درصد جنگلهای ایران را تشکیل میدهد .
مساحت جنگل های بلوط فارس ۸۴۰ هزار هکتار است و 30 درصد از عرصههای زاگرس در این استان گسترده شده است .
بر اساس مطالعات انجام شده در جنگل های زاگرس 2 هزار و 372 گونه گیاهی، 61 گونه پستاندار، 27 گونه ماهی، 167 گونه پرنده و 37 گونه خزنده شناسایی شده و این امر نیز بر اهمیت احیای این جنگل های افزوده است.