پخش زنده
امروز: -
نتایج آزمون شصت و چهارمین دوره دانشنامه تخصصی پزشکی همچنان برای برخی از شرکت کنندگان این آزمون مبهم است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آزمون شصت و چهارمین دوره دانشنامه تخصصی پزشکی در شهریور امسال برگزار شد و اعلام نتایج این آزمون تنها پس از ۲۴ ساعت از برگزاری آن، اعتراضات گستردهای را به همراه داشت، اعتراضاتی که موجب حذف دسترسی به نتایج اولیه از سامانه مربوط و تغییرات اساسی در نتایج نهایی این آزمون شد.
اعتراضات شرکت کنندگان این آزمون، موجب بررسی مجدد نتایج شد، اما پس از اعلام نتایج نهایی نیز این اعتراضات نه تنها رفع نشد بلکه شدت گرفت.
افشین صبوری زاده یکی از شرکت کنندگان در این آزمون در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: نتایج اولیه این آزمون تنها ۲۴ ساعت پس از برگزاری آن اعلام شد و شگفتی همه را برانگیخت، زیرا کسانی که احتمال قوی میدادند در آزمون پذیرفته شوند مردود و کسانی که اصلا امیدی به قبولی نداشتند پذیرفته شدند، این تناقضات موجب اعتراض گسترده از سوی شرکت کنندگان و مراجعه به مراجع ذیربط شد، به همین علت ظرف تنها چند ساعت، نتایج آزمون از سامانه سنجش حذف و اعلام نتایج به زمانی پس از بررسی موکول شد.
وی افزود: آزمون دانشنامه تخصصی دارای دو بخش کتبی و شفاهی است که بخش شفاهی پس از اعلام نتایج بخش کتبی برگزار میشود و همه داوطلبان برای شرکت در این آزمون ملزم بر ثبت نام از چندین ماه قبل و پرداخت هزینه آن بودند و در صورت اخذ کد رهگیری میتوانستیم در این آزمون تخصصی شرکت کنیم.
صبوری زاده با اشاره به اینکه همه اعتراضات به اعلام نتایج بخش شفاهی آزمون است ادامه داد: بخش کتبی بلافاصله بعد از آزمون اعلام نتایج و پاسخنامه و کلید سوالات در سامانه سنجش آموزش پزشکی بارگذاری شد، اما بخش شفاهی با ابهامات و اما و اگرهای زیادی همراه است.
وی افزود: در تاریخ ۲۰ و ۲۱ شهریور امسال آزمون شفاهی این دوره برگزار شد و برغم اینکه در دورههای قبل تمام مراحل آزمون شفاهی ضبط صدا و تصویر میشد در این آزمون به هیچ عنوان سوالات و پاسخها ضبط نشد و همین موضوع زمینه بررسی اعتراضات را محدود میکند، مورد بعد اینکه چرا در نتایج اولیه عدهای مردود شدند و در نتایج بعدی که تقریباً دو هفته پس از آن اعلام شد تعدادی از مردود شدگان پذیرفته و تعدادی از پذیرفته شدگان مردود شدند.
دکتر محمدحسین عرب یکی دیگر از شرکت کنندگان این آزمون در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، افزود: نتایج اولیه این آزمون حیرت آور بود و با اعتراض همه شرکت کنندگان همراه شد، به همین علت بود که نتایج به سرعت از روی سایت برداشته شد.
وی گفت: پس از مدتی طولانی نتایج نهایی در ۱۰ مهر اعلام شد و ۱۰ نفر از قبولیها مردود و ۱۵ نفر از مردودیها قبول اعلام شدند.
وی با بیان اینکه ۱۸۰ نفر در وهله کتبی این آزمون پذیرفته و ۶۰ تا ۷۰ نفر در مرحله شفاهی پذیرش شدند ادامه داد: اولین ایرادی که به این آزمون وارد است این است که در هیچ آزمون تخصصی بوردی نام و نام خانوادگی و محل تحصیل داوطلب پرسیده نمیشود و نباید از سوی مصاحبه شونده پرسیده شود، اما در این آزمون اولین سوال این بود، ایراد بعد نتایج حیرت آور اولیه این آزمون و حذف پس از آن بود که موجب تقویت بی اعتمادی داوطلبان به نتایج آزمون شد.
عرب با بیان اینکه حتی کسانی که در مرحله اول مردود بودند در اعلام نتایج بعدی جزو ۱۰ درصد رتبه برتر نیز معرفی شدند و این موضوع اصلا قابل پذیرش نیست، ضمن اینکه فردی در آزمون شفاهی یک روز قبل از آزمون شرکت کرده که اصلا مراحل ثبت نام را طی نکرده است و طبق نکته دبیر محترم هیئت بورد رشته طب اورژانس فردی یک روز قبل از آزمون معرفی و با کسری متمایز از سایر داوطلبان در آزمون شفاهی شرکت داده شده است که این حضور غیر قابل توجیه نتایج آزمون دیگران را دستخوش تغییر کرده است و هنوز هیچ پاسخ قانع کنندهای در این زمینه دریافت نکرده ایم.
وی گفت: چرا این آزمون زیر نظر مرکز سنجش پزشکی انجام نمیشود و چرا وزارت بهداشت حاضر نیست کارشناسانی بی طرف را مامور بازرسی و رسیدگی با ابهامات این آزمون کند؟
نکته جالب در خصوص ابهامات این آزمون این است که مرکز سنجش آموزش پزشکی نیز از برگزاری این آزمون خارج از نظارت سنجش گلایه دارد.
محمدحسینی پورکاظمی رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در این باره گفت: واقعیت این است که یکی از امتحاناتی که سنجش پزشکی هیچ نقشی در برگزاری آن ندارد همین آزمون بورد تخصصی است و ما تنها مسئولیت اعلام نتایج کتبی آن را برعهده داریم.
وی ادامه داد: سنجش آموزش پزشکی هیچ نقشی در برگزاری این آزمون ندارد و در تلاشیم از سال آینده مسئولیت برگزاری این آزمون برعهده این مرکز گذاشته شود.
پورکاظمی با بیان اینکه ما حتی بر جمع کردن این همه پزشک در تهران مخالف بودیم و خواستار برگزاری آزمون در استانهای مختلف بودیم ادامه داد: البته بخش تصحیح کتبی آزمون برعهده ماست که به درستی انجام شد و هیچ اعتراضی هم به آن صورت نگرفت و همه اعتراضات به نحوه اعلام نتایج و برگزاری بخش شفاهی این آزمون است.
رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی ادامه داد: ۲۷ رشته در این آزمون شرکت میکنند و ممکن است اعتراض به بخشهایی از آن داشته باشند بهتر است این آزمون همچون سایر آزمونهای پزشکی در اختیار مرکز سنجش آموزش پزشکی قرار گیرد تا ابهاماتی از این دست ایجاد نشود با توجه به اینکه دبیرخانه شورای تخصصی پزشکی برگزار کننده آزمون است آنها باید پاسخ گو باشند و تمام افراد شرکت کننده در این آزمون پزشکان متخصص کشور هستند که نباید به دغدغه آنها بی تفاوت بود.
به همین علت پاسخ به سوالات داوطلبان و بررسی اما و اگرهای پیش آمده در برگزاری این آزمون را از شورای آموزش پزشکی به عنوان متولی برگزاری آزمون جویا شدیم.
دکتر آبتین حیدرزاده دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی کشور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما در این باره گفت: روز گذشته نیز جلسهای در خصوص رسیدگی به اعتراضاتی که به نتیجه آزمون دانشنامه تخصصی پزشکی شد برگزار کردیم و نمایندگان داوطلبان، رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی و دبیر شورای آموزش پزشکی که خود من هستم در این جلسه حضور داشتند.
وی ادامه داد: ۱۰ آیتم در اعتراضات مورد رسیدگی قرار گرفت و پاسخهایی به آن داده شد و بقیه موارد که شفافیت کافی را ندارند در حال رسیدگی و بررسی است که طی چند روز آینده از سوی شورای آموزش پزشکی اعلام خواهد شد.
وی گفت: دلایل ما قانع کننده بوده است، چون آزمون در مدت ۲ روز برگزار شد و نمرات باید جمع و نمره نهایی داده میشد، اما با توجه به اینکه نمرات به اشتباه جمع شد و ما آن را اصلاح کردیم نتایج مردودی و قبولی با نتایج اولیه تفاوت داشت.
حیدرزاده افزود: اینکه فردی بدون ثبت نام قانونی در بخش شفاهی شرکت کرده است اصلا درست نیست.
وی اضافه کرد: ممکن است فردی سال گذشته در بخش کتبی شرکت کرده، اما در بخش شفاهی قبول نشده و امسال در بخش شفاهی شرکت داده شده است.
حیدرزاده در پاسخ به این سوال که فردی کد متفاوت داشته است نیز گفت: این موضوع هم در مورد کد افراد است که در روز اول کد فرد با روز دوم فرق میکند و مشکل دیگری وجود ندارد و ما نیز در تلاشیم از سال آینده این بخش شفاهی هم به مرکز سنجش پزشکی واگذار شود تا به صورت منسجم تری برگزار شود.
آنچه مسلم است برگزاری این آزمون به صورت مجزا از مرکز سنجش آموزش پزشکی امری است که هم گلایه داوطلبان و هم گلایه مسئولان مرکز سنجش را به همراه داشته است و اعلام نظر درباره رفع کامل شبهات این آزمون تا اعلام نتایج نهایی آن که به روز چهارشنبه ۱۹ مهر موکول شده زود است.
گزارش از: طیبه کارگر
متاسفانه آزمون بورد شفاهی طب اورژانس با ابهامات زیادی همراه بوده و هست و اکثر افراد با نمره عالی در کتبی که امید رتبه داشتند مردود شده اند و اخبار غیر رسمی زیادی وجود داره که آدم را گیج میکنه حتی به قول بعضی از اساتید امتحان اینقدر بد طراحی شده که کسی نتونسته نمره کامل بگیره و به همه ارفاق شده و اینکه چند نمره و آیا به افراد نمرات متفاوت ارفاق شده در سایه ابهام است معمولا در چنین شرایطی باید اکثریت افراد قبول بشن . حتی در آزمون های قبلی هم در مرحله کتبی به بعضی افراد نمره بیشتری داده شده است و این احتمال بیشتر میشه که در شفاهی هم چنین چیزی اتفاق افتاده باشه
واقعا این خبر تاسف باره....
اینجانب نیز یکی از شرکت کننده های این ازمون سرنوشت ساز بودم....اما علی رغم اینکه جهت کسب رتبه شرکت کرده بودم در این امتحان ناعادلانه ومبهم مردود شدم....
سرنوشت واینده کاری ما افتاده دست یکعده انسان...
کاش مسئولین جلو این کارها را میگرفتند...وسلیقه ها از امتحان های مهم حذف میشد...وشفاف سازی بعد از امتحان انجام میشد...