کهگیلویه و بویراحمد؛
اجرایی بودن 114 طرح پژوهشی در استان
114 طرح پژوهشی در کهگیلویه و بویراحمد با موضوع آب و خاک، گیاه پزشکی، جنگل و مرتع و گیاهان دارویی به مرحله اجرا درآمد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در جلسه کارگروه پژوهش و فناوری استان گفت: 114طرح پژوهشی از سال گذشته تاکنون در کهگیلویه و بویراحمد تکمیل در موضوع مختلف گیاهی و نباتات به مرحله اجرا درآمد.
آقای صلاحی با بیان اینکه از این تعداد 60 طرح آن اتمام یافته و بقیه در دست اجراست افزود: این طرح ها در زمینه های آب و خاک، گیاه پزشکی، جنگل و مرتع، گیاهان دارویی، زراعت و باغبانی، کنترل و گواهی بذر و تحقیقات دیم، تحقیقات اقتصادی، کشاورزی و آبخیزداری و علوم دامی است.
وی میزان اعتبار هزینه شده برای اجرای این طرح ها را بیش از 230 میلیون تومان اعلام کرد و گفت: برای تکمیل طرح های در دست اجرا 200 میلیون تومان اعتبار نیاز است.
صلاحی مهم ترین چالش پیش روی این مرکز را کمبود اعتبار و تجهیزات پژوهشی برشمرد و افزود: مدیرت خشکسالی، تهیه الگوی کشت، معرفی ارقام محصولات زراعی و باغی مناسب، بهره برداری اقتصادی از گیاهان دارویی استان از اهم برنامه های این مرکز است که اجرای این برنامه ها نیازمند حمایت مالی است.
دبیر کارگروه پژوهش و فناوری استان هم از اجرایی برنامه های مختلف در هفته پژوهش امسال خبر داد و گفت: برگزاری نمایشگاه استانی و ملی آثار و دستاوردهای پژوهشی و فناوری دستگاه های اجرایی و شرکت های خصوصی استان، جشنواره دانش آموزان و ایده های برتر استان از مهم ترین این برنامه ها است.
کریمی نداشتن منابع مالی و امکانات پژوهشی را از عمده مشکلات پژوهشگران و فنآوران استان برشمرد و خواستار مرتفع شدن این مشکلات شد.
محنایی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار هم با انتقاد از برگشت اعتبارات پژوهشی استان در سال گذشته از مدیران دستگاههای اجرایی و شرکتهای خصوصی خواست تا بطور جد پیگیر اعتبارات مصوب خود باشند و نسبت به جذب آن اقدام کنند.
وی حمایت مالی از پژوهشگران و فناوران استان و آمادگی آنها برای شرکت در جشنواره ملی پژوهشگران و فناوران برتر کشور ضروری دانست.